hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 16. January 2014, 10:12 PM   #4
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

bart dostum bence bugünkü İslam ın en büyük sorunu Allah odaklı olmamasıdır.

Geçen tv de cübbeli denen standupçı nın konuşmalarına takıldım.Hey Allah ım gülermisin ağlarmısın.Jules VERNE hatta Andersen bile bu adam kadar iyi masal anlatamaz.İslam diye anlattığı şey; O onu demiş bu bunu demiş.Yok dört halife doğmadan delilleri varmış.Yok ebu hureyre hz! söyle demiş.Şu sahabe devenin kıçına roket bağlasan bile uçması caiz değildir demiş.
Peki ya ALLAH
Ondan bahseden yok.Peygamberin görevi tebliğ olmaktan çıkmış başka bir şeye dönüşmüş.Bir çeşit İsalaştırma, tanrılaştırma yakıştırılmış.Odak noktası Allah olması gerekirken işin içine peygamberin yanında halifeler ve sahabelerde yerleştirilmiş.Yaratılmış olan her türlü zaafa sahip insan işin merkezine oturtulmuş.
Bu söylemleri sadece cüppeli denilen zat-ı şahane değil kendini bu işte yetkili gören her kes yapıyor.Kendilerini Tanrının yerine koyup hüküm veriyorlar.
Mesela başka bir örnek
Sahih olduğu söylenen bir hadise ben inanmıyorum dersen anında kafir ilan ediliyorsun.E be kardeşim bu insan oğlu Tanrı'nın gönderdiği kitapları değiştirmedimi? Peygambere atfeddiğin söz ve davranışların ben doğru olduğunu nereden bileyim.
Tanrı nın sözlerinene ihtiyacı yok bu günkü müslümanların
üretim bantlarından çıkan sözde hadisler yeter inananlara

Demem o ki dostum.
Dinin merkezine Allah konulmalı
tevbe suresi 31 ayette İsa, haham ve rahip yazan yerlere sen uygun isimleri koy bak bakalım bu günkü durumdan farklı bir şey ortaya çıkıyormu.

TEVBE - 31
Onlar hahamlarını, rahiplerini ve Meryem oğlu İsa'yı Allah'ın yanı sıra rab edindiler. Oysa onlar sadece tek bir Tanrıya kulluk etmekle emrolunmuşlardı. Ondan başka hiçbir tanrı yoktur. O, onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir.

ve tabiki

EN’ÂM – 48
Biz peygamberleri ancak müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Kim iman eder ve durumunu düzeltirse, artık ne bir korku vardır onlara, ne de mahzun olurlar.

*

Konu khaos tarafından (16. January 2014 Saat 10:20 PM ) değiştirilmiştir.
khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
khaos Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
beyazasi (17. January 2014)

Bookmarks

Etiketler
nerede, yanlış, yapıyoruz

Seçenekler
Stil