Alıntı:
bunu "belli ki..." gibi ibarelerle biz değil, Kuran kurmalı.
Buna sen, ben, biz karar veremeyiz.
Bu ikisi aynı şeyse, Kuran'da şerhi olmalı.
Eğer böyle bir şehr yoksa, bu ikisi aynı değil, farklı.
Çamur dediği çamur, su dediği su ve zigot dediği zigot.
|
ozkanates, ayetlerin yanındaki açıklamalar benim yorumum/çevirim yani beşer aklı, yanılgı yanında bedava...
aslını astarını sözün gerçek sahibi bilir, bildiğini zannedip destursuz meallendiren çakma sahipleri ve destursuz kopyalayan dağıtıcıları değil...
sana sınırsız ve desteksiz atış serbest bana yorum bile fazla mı ozkanates,
aslında, ne olduğunu bile bilmediğin mealleri kopyalayıp yapıştıracaksın sonra üzerine desteksiz hikayeler sıralayacaksın ki millet bilgilensin değil mi ozkanates...
Alıntı:
Cin madde formunda değil, ateş/enerji/ruh formunda. O halde melek de öyle.
|
hepsi bir arada "ateş/enerji/ruh ve melek" yani adem e üfledğin hem cin hem ateş hem enerji hem melek, full adem, oyle mi...
Alıntı:
Halef atanan Adem ve sonra Adem-oğulları. İlki yaratılış, sonrakiler varoluş. Dolayısıyla Adem bir kez yaratıldıktan sonra, gelenler de ademoğlu olacak, gidenler de ademoğlu olacak. Başka bir seçenek yok ki.
Özetle, melek, cin ve adem ruh/enerji formundayken, ademoğulları (insanlar) madde formuna bağlanmış ademlerdir. Tersten giderek verdiğim ayetlerin sağlamasını da yapabiliriz. Bu yoruma uymayan tek bir ayet var mı. Bu yorumun dışında herhangi bir yorum yapan tek bir ayet var mı.
|
heryer ademoğlu nerede bu adem kızları...
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Fers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bilinen meleklerin kendilerinle ademi kıyasladığı, yapılan kıyas davranış tarzları üzerine, "öven, yüceltip hürmet edenler ve kan döken bozguncu tipler", birinin homonun türleri, diğerinin dağ, tepe, doğa güçleri vs olduğuna kanıt yok,
|
Kanıt verdiğim ayetler. İnançta başka kanıt olmaz. Söylenmiş söz, vakti gelince bilinir; vakti gelmeyince vaktinin gelmesi beklenir.
|
ozkanates ben sana ayet üzerinden yorum yapıyorum sen hayal dunyana kanıtlı ayet diyorsun, o ayetlerdeki kıyas davranış tarzları üzerine mi senin homo türleri üzerine mi...
Alıntı:
Kuran'ın ilk sözü/emri "Oku".
Kuran henüz "Oku" kelimesinden ibaretken, ne okunacaktı?
Okunacak 3 kitap:
- Evren kitabı (bilim)
- Gönül kitabı (benlik/felsefe)
- Kitap'taki kitap (mistik metin
|
kim dedi sana, "Kuran'ın ilk sözü/emri "Oku", Kuran henüz "Oku" kelimesinden ibaretken" diye, bunları ispatlayabilir misin ?..