hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > MAKALELER(DİNİ ve SİYASİ) > Siyaset

Seçenekler Stil
Alt 23. February 2016, 08:04 PM   #1
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

Alıntı:
kuman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur an tüm insanlığa mı indi ? Yapılan çağrı Araplara dır. Arapların sosyal kültürel yanlışlıklarını düzeltmek ve onların aralarındaki problemlere çözüm bulmak gibi bir görevi ( bu kelime yanlış olabilir) vardır.

Sadece bir kaç evrensel hatırlatmadır gerisi o bölge insanların kültür gelenek ve görenekleridir ki bu sadece Arapları bağlar.
Kur'an Araplara mı indi? Arapça mı indi?

A’râf /158
De ki: "Ey insanlar! Ben sizin tümünüze Allah'ın resulüyüm! Göklerin ve yerin mülkü o Allah'ındır! İlah yoktur O'ndan başka! O diriltir, O öldürür. O halde Allah'a ve resulüne iman edin; Allah'a ve onun sözlerine inanan o ümmî peygambere iman edip uyun ki, doğruya ve güzele ulaşabilesiniz."

Ey insanlar mı... ey Araplar mı? Sizin tümünüze mi?

ŞURA /13
Dine bağlı kalın ve onda tefrikaya düşmeyin, diye dinden Nuh'a buyurduğunu, size de teşri buyurdu. Sana vahyettiğimizi ve İbrahim'e, Musa'ya, İsa'ya buyurduğumuzu. Kendilerini çağırdığın bu şey; müşriklere ağır geldi. Allah; dilediğini kendisine seçer. Kendisine yöneleni de hidayete iletir.

Nuh, İbrahim, Musa, İsa bunların milletleri de arapmıydı?
Alt 24. February 2016, 08:52 PM   #2
kuman
Uzman Üye

Tesekkür: 77
125 Mesajina 170 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
kuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud ofkuman has much to be proud of

Alıntı:
khaos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'an Araplara mı indi? Arapça mı indi?

A’râf /158
De ki: "Ey insanlar! Ben sizin tümünüze Allah'ın resulüyüm! Göklerin ve yerin mülkü o Allah'ındır! İlah yoktur O'ndan başka! O diriltir, O öldürür. O halde Allah'a ve resulüne iman edin; Allah'a ve onun sözlerine inanan o ümmî peygambere iman edip uyun ki, doğruya ve güzele ulaşabilesiniz."

Ey insanlar mı... ey Araplar mı? Sizin tümünüze mi?

ŞURA /13
Dine bağlı kalın ve onda tefrikaya düşmeyin, diye dinden Nuh'a buyurduğunu, size de teşri buyurdu. Sana vahyettiğimizi ve İbrahim'e, Musa'ya, İsa'ya buyurduğumuzu. Kendilerini çağırdığın bu şey; müşriklere ağır geldi. Allah; dilediğini kendisine seçer. Kendisine yöneleni de hidayete iletir.

Nuh, İbrahim, Musa, İsa bunların milletleri de arapmıydı?
Hadi peygambere uyalım ayet bu şekilde istiyor. Kabul ben uyarım.

Örneğin bir örnek. Peygamberin eşlerinden biri, Kölesi yada hizmetçisinin karısı. Şimdi ben yanımda çalışan birisinden eşini boşa ben sen eşin ile evleneyim diyebilirim.
Sakın Maturidiyi mezarındaa ters döndür me...

Başka bir misal;
eğer Tevrat ta bahsedilen Davut peygamber Kur an da bahsedilen Davut peygamber ise. Davut peygamber aşık olduğu kadının kocasını savaşta ölüme yolluyor ve ölmesi için elinden gelen herşeyi yapıyor. sonuçta adam ölüyor kadın dul kalıyor Davut peygamber bu kadın ile evleniyor ve çocukları da Süleyman peygamber.

Konu kuman tarafından (24. February 2016 Saat 09:08 PM ) değiştirilmiştir.
kuman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24. February 2016, 09:29 PM   #3
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of

Alıntı:
kuman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadi peygambere uyalım ayet bu şekilde istiyor. Kabul ben uyarım.

Örneğin bir örnek. Peygamberin eşlerinden biri, Kölesi yada hizmetçisinin karısı. Şimdi ben yanımda çalışan birisinden eşini boşa ben sen eşin ile evleneyim diyebilirim.
Sakın Maturidiyi mezarındaa ters döndür me
Kur'an ın neresinde peygamberin kölesine karını boşa ben alacağım dediği yazıyor?

ayet şöyle;

AHZAB/37
Hani sen Allah'ın nimetlendirdiği, senin de lütufta bulunduğun kişiye "Eşini yanında tut, Allah'tan kork!" diyordun ama, Allah'ın açıklayacağı birşeyi de içinde saklıyordun; insanlardan çekiniyordun. Oysaki kendisinden korkmana Allah daha layıktır. Zeyd o kadından ilişiğini kesince onu sana nikâhladık ki, evlatlıkları eşleriyle ilişkilerini kestiklerinde, müminler için o kadınlarla evlenmede bir güçlük olmasın. Zaten Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

Zaten İslam düşmanlarının en büyük kozudur peygamberi karıları yada özel hayatı üzerinden vurmaya çalışmak.

Konu khaos tarafından (24. February 2016 Saat 11:50 PM ) değiştirilmiştir.
khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
nasıl, türkler, İslamlaştırıldı

Seçenekler
Stil