![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 14
29 Mesajina 34 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yukarıdaki Enam 96 ve benzeri ayetlerde "Hesab" kelimesi "Çetelesini tutmak, defterini tutmak" anlamında.
Bu anlamda "Hesab" kelimesinin bu ayetlerde direk olarak "Takvim"i anlattığını düşünüyorum. Enam 96'daki "Güneş ve Ay birlikte "hesab aracıdır" demek, Güneş ve Ay ile "takvim" yapılır demektir. Ancak malumunuz bir başlangıç noktası almadan sayım yapamayız. Güneş başlangıç noktası olamaz çünkü bize bir mirengi noktası vermiyor. O halde geriye bir tek "Ay" kalıyor. Dolunayların sayısı 12'dir. (Tevbe, 36) Dolunaylar içinde meşhur olanı "Şehri Ramazan"dır. O halde "Şehri Ramazan"dan başlayarak hesab edebiliriz/takvim oluşturabiliriz. Kısaca, Enam 96 bize direk olarak yapılacak olan takvimde Güneş ve Ay'ın birlikte kullanılması gerektiğini söylüyor. Bence böyle. Ben teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 0
168 Mesajina 236 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alıntı:
baslangiç, "sehri ramazan"dir çünkü öteki dolunaylardan daha parlak ve büyük göründügü için kolayca seçilebilir. Ama sehri ramazan şu ya da bu yil sisteminin degil "iddet es-suhûr"un baslangicidir. Benim bildigim her takvimin esas aldigi bir yil sistemi var ve o yil tarihteki bir olay ile basliyor. Örnegin miladi takvimin esas aldigi yil sistemi 12 aydan olusan günes yilidir ve o yil (dogru ya da yanlis) MiLAD ile baslar, hicri takvimin esas aldigi yil sistemi 12 kamerî aydan olusan kamerî yildir ve o yil (dogru ya da yanlis) HiCRET ile baslar. yildiz takviminin esas aldigi yil sistemi 28 menzilden olusan yildiz yilidir ve o yil hangi tarihi olayla baslar bilmiyorum, özür dilerim. Devam edelim? |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| aykırıdır, hicri, kurana, takvim |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|