hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > HANİF MÜSLÜMANLIK > Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman!

Seçenekler Stil
Alt 16. February 2009, 07:37 PM   #6
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Cerezci Kardeşim!

Alıntı:
cerezci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben isanın dinin denim .buyrun size bir konu .ben ölüleri diriltirim.alacayı iyileştiririm.ayrıca cinlerle de konuşurum.yorum bekliyorum .madem hanif sitesi bunlar burada yazılır ve tartışılır.selametle..
Allah razı olsun. Sadece İsa 'nın(Allah'ın selamı üzerine olsun) dininden misiniz?

Bakara;136: Kulu amenna Billahi ve ma ünzile ileyna ve ma ünzile ila İbrahîyme ve İsmaıyle ve İshaka ve Ya'kube velEsbatı ve ma utiye Musa ve Iysa ve ma utiyen Nebîyyune min Rabbihim* la nüferriku beyne ehadin minhüm* ve nahnü leHu müslimun;
Deyin ki: “Biz, Allah’a; bize inzal olunana; İbrahim’e, İsmail’e, İshak’a, Yakub’a ve esbat’a /torunlara inzal olunana; Musa ve İsa’ya verilenlere; Rablerinden Nebîlere verilenlere iman ettik... Onlardan hiçbirini tefrik etmeyiz/ayırmayız... Biz, O’na teslim olmuşlarız”.

Nisa;162: LakinirRasihune fiyl ılmi minhüm vel mu'minune yu'minune bi ma ünzile ileyke ve ma ünzile min kablike vel mukıymiynes Salate vel mü'tunez Zekate vel mu'minune billahi vel yevmil ahır* ülaike senü'tiyhim ecren azîyma;

Fakat onlardan ilimde rasih olanlar ile mü’minler , sana inzal olunana ve senden önce inzal olunana iman ederler, salatı ikame edicidirler, zekatı vericidirler ve Allah’a ve ahir güne mü’minlerdir... İşte onlara aziym bir ecir vereceğiz.

Şura;13:Şeraa leküm mined diyni ma vassa bihi Nuhan velleziy evhayna ileyke ve ma vassayna bih İbrahiyme ve Musa ve Iysa en ekıymüddiyne ve la teteferreku fiyh* kebüre alel müşrikiyne ma ted'uhüm ileyh* Allahu yectebiy ileyHi men yeşau ve yehdiy ileyHi men yüniyb

“Dini ikame edin ve onda tefrikaya düşmeyin” diye, O tek Dinden Nuh’a vasiyet ettiğini, Sana vahyettiğimizi, İbrahim’e, Musa’ya ve İsa’ya vasiyyet ettiğimizi, (Allah) sizin için şeriatlaştırdı... Kendilerini çağırdığın bu şey, müşriklere büyük geldi... Allah dilediğini kendine ictiba eder/seçer ve kendine yönelenleri de maksada hidayet eder ”.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
dost1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
hiiic (27. May 2010)

Bookmarks

Etiketler
ben, denim, dinin, isanın

Seçenekler
Stil