![]() |
![]() |
#13 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
EN İYİ SAVUNMA SALDIRIDIR
Arkadaşların çokça söylediği sözler: - Bir darbe girişimi olmuş, bastırılmış. Biz nöbet tutmaya gidiyoruz dendi. - Alarm dolayısıyla uyandım. - Tabur komutanımız okulun kapısındaydı. - Genel kurmayın önünde ateş yedik. - Orda birisi "Yanlışlık oldu, gelenler harbiyeliymiş. Ateş keees" diye bağırdı. - Elimizi kolumuzu sallaya sallaya geçtik. - Orduevinin önündeki subaylar "Harbiyeliler, uyanık olun. Rüzgar nereye eserse oraya yelken açın" diyordu. Ve karşı saldırıya geçtik. - Kendi komutanlarımız bizi neden aramadı? - Bizimle hareket eden erler mahkemeye verilmedi. Bizim suçumuz harbiyeli olmak mı? - Uçaklar hem bildiri bırakıyor hem ateş ediyordu. Bildiriler oltanın ucundaki zokaydı. - Harb okulu binasına sabotaj yapılsa, örneğin bomba konsaydı ve biz ölseydik suçlu biz mi olacaktık? - Darbeciler neden rahatça okula girebildi? Okul kapısında neden nöbetçi yoktu? Başbakanın "Durum vahimdir, üç güne kadar vahim şeyler olabilir" dediği bir zamanda okul neden yol geçen hanı gibiydi? - Darbeci Turgut Alpagut'u hademe sandım. - Talât Aydemir'i iki tomsonlu arasında görünce tutuklanmış sandım. KAHKAHALAR Güldüğümüz şeyler kendi sözlerimizdi: - Merdivenin üstünde apartman vardı. - Hani okulun kapısında duvar gibi direkler (sütun sütun). - Yürüye yürüye radyoevine yürüdüm. - Ananos mananos duymadım. - Anons duymadım. Gece karanlıktı. - Bi cemseye bindim, sonra cipten indim. - Sınıfta ders çalışıyordum, alarm dolayısıyla uyandım. - Sayın savcıya bize ağabeylik ettiği için müteşekkirim (yağcııı). - Ne var ne yok, kim kimi yiyor diye merak ettim. - Uçaklar bomba gibi bişeyler atıyordu (yok armut atacaktı). - Üsteğmen "Valla ben yeni evlendim. Beni bu işe karıştırma" dedi. - Alarm vaaar, fasulye kazanı patladııı feryatlarıyla uyandım. - Ben köşede doksan derece gibi duruyordum (?!) - O menfur gecede ben de koruda uyudum. - Kurmay albayla kucaklaştık. O ağladı, ben ağladım. - Radyoevinin yanındaki Kız Tekniğe gittim, zaten hep giderdim. - Belki bida gelemem diye radyoevinde son bi tur attım. . Konu Hasan Akçay tarafından (20. July 2025 Saat 11:07 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (7. March 2024) |
Bookmarks |
Etiketler |
iki, mahkeme, numaralı |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|