![]()  | 

| 

| 
		#15 | 
| 

Uzman Üye 

Tesekkür: 0 

166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  | 

ERKEK GENERAL 

Bizim böyle gülüşmemize ifrit olan da varmış: okul komutanı tuğ- general Burhan Ercan... Bizi yemekhanede topladı, gözlerinden a- teş saça saça şu konuşmayı yaptı: Harp okulunda hükümete karşı* tarihimizde ilk defa isyan ettiniz, Harbokulunun şerefini batırdınız. Hakkınız yoktur. Burası eşkiya yuvası değildir. Canınız istemediyse defolup gitseydiniz. Avluda yürürken bir subayımdan herif diye söz eden olmuş. Had- dine mi düşmüş. Eğer bir subayıma her hangi biriniz saygısızlık ederse hepinizi teker teker cezalandırırım. Mahkeme salonu tiyatro değildir. Sizin 21 Mayıstaki davranışınız da övünülecek, gülüp geçilecek bir şey değil. Gülün gülün siz burda. Millet te size gülüyor. Sizin ar damarınız çatlamış. Yaptı- ğınız ahlaksızlıktır. Bari mert olun. Yok kız arkadaşımı görmeye Kız Tekniğe gittim- miş, yok üşüdüm de radyoevine girdimmiş... Erkek olun. Bir in- san erkekse erkektir, her zaman doğruyu söyler. Bu kadar. Bundan sonra sayın generale "erkek general" dedik. Elbet iro- niydi. Erkek general geliyor dendi mi kaçacak delik arardık, kaçamazsak kediye yakalanmış fare gibi felaketimizi beklerdik. https://www.internethaber.com/kedi-f...di-216948h.htm Örneğin sınıfta ceketsiz durmaya izin verilmiş olduğu halde her hangi birimiz ceketsiz yakalanırsa tecrid cezası alabilirdi. __________________________________________________ ________ *Burhan Ercan erkek insan her zaman doğruyu söyler diyor ama kendisi yalan söylüyor. Örneğin "tarihimizde hükümete karşı ilk defa isyan ettiniz" diyor. Oysa harbiyeliler 27 Mayıs 1960 darbesinde ve başka darbe girişimlerinde de hükümete karşı kullanıldı. Örneğin askerî liseyi ben 1960'ta bitirdim, 27 Mayıs darbesinin hemen ardından bize bile görev verdiler. Köy köy dolaştık, dar- benin kabul görmesi için halka konuşmalar yapan ilkokul öğret- menlerine eşlik ettik. İki ayaklanma arasındaki fark: 27 Mayıs 1960'da darbe görünürde başarılı oldu, 21 Mayıs 1963'te ise her bakımdan başarısız. Eğer erkek insan doğruyu her zaman söyleyen ise darbelerin hepsine itiraz edecek, başarılı başarısız ayrımı yapmayacak. __________________________________________________ ______ SATILMIŞ SALDIRGANLAR Adıma sanık talebe diyorlar Tahliye istedim "Yok be!" diyorlar Aldandım diyorum "Deve!" diyorlar Satılmış oğlu saldırganım ben. Ankara sıkıyönetim komutanı korgeneral Cemal Tural bizim için "Satılmış Saldırganlar" demiş. Gazetede okudum. Fotoğrafı da vardı. Anıtkabir'de nöbet değiştiren askerler gibi rap rap rap yürüyordu, bana bacaklarından rahatsız da o yüzden öyle yürüyor gibi geldi. https://tr.wikipedia.org/wiki/Cemal_...emal_Tural.jpg Tahliye talepleri bismillah duruşmaların ilk günü başladı. Kabul edilecek mi edilmeyecek mi önceleri biz de merakla izledik, sonra kabul edilmeyeceğine ikna olduk. Ve yargıç gırgır geçmeye başladı. Efendim tahliyemi talep ediyorum. Salon: Oho ooOH! Yargıç: Olur, ederiz... Avukat Şefik Çapanoğlu 146 öğrencinin müvekkiliydi, ilk ifadeler bitti, tahliyelerini istedi: Tutuklu kalmalarını gerektiren hiçbir neden yoktur, tahliye edilmezlerse bu genç yaşlarında üzerlerinde derin bir iz bırakılacaktır. Savcı cevap verdi: Sanıkların kendi görüş ve ifadelerine bakarak tutuklu kalmalarının gerekmediğine hükmetmek mümkün değildir. Uzun sözün kısası, yargılama bitene kadar istisnasız hepimiz tutuklu kaldık. . Konu Hasan Akçay tarafından (23. October 2025 Saat 10:37 AM ) değiştirilmiştir.  | 
| 
		 | 

| 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| iki, mahkeme, numaralı | 
| Seçenekler | |
| Stil | |

| 

|