![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 33
17 Mesajina 28 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
2- ALEMLERİN RABBİDİR :
7 Araf 54 : Rabb'iniz o Allah'tır ki ; gökleri ve yeri altı günde yaratmıs, sonra arsa istiva etmis(tahta kurulmus)tur.gündüzü kovalayan geceyi, gündüzün üstüne örtmektedir.günesi , ayı ve yıldızları buyruguna boyun egmis vaziyette(yaratan odur).iyi bilinki, yaratma ve emir O'nundur.alemlerin Rabbi Allah, ne uludur! 43 Zuhruf 82 : göklerin ve yerin Rabbi, arsın Rabbi onların nitelendirmelerinden yücedir, münezzehtir. 73 Müzemmil 9 : ( O ) dogunun ve batının Rabb'idir.O'ndan baska Tanrı yoktur.yalnız onu vekil tut. Fatiha 2 : hamd, Alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. 27 Neml 8 : oraya gelince (kendisine ) seslenildi: ''atesin içinde bulunan da , çevresinde olanda mübarek kılındı.alemlerin Rabb'i Allah, eksikliklerden münezzehtir.'' 40 Mü'min 64 : Allah O'dur ki arzı size durulacak yer, gögüde bina yaptı ; sizi sekillendirdi, sekillerinizi de güzel O yaptı.ve sizi güzel rızıklarla besledi.iste Rabb'iniz Allah budur.bütün alemleri yaratan Allah ne yücedir ! 44 Duhan 7 : eger kesin olarak inanıyorsanız (bilinki Allah ) , gökleri , yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabb'idir. 45 Casiye 36 : hamd, göklerin Rabbi, yerin Rabb'i, olan Allah'a mahsustur. 6 En'am 162 : De ki : '' benim namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep alemlerin Rabb'i Allah içindir.'' 2 Bakara 131 : Rabb'i ona : '' İslam '' ol demisti, '' Alemlerin Rabb'ine teslim oldum .''dedi
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
allahın, ayet, islam, kuranda, rabb, rahim, rahman, vasıfları |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|