![]() |
![]() |
#7 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 45
46 Mesajina 90 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]() Evvela şunu diyeyim La ilahe illa ALLAH Külli esmae bileyim Ademdedir sırrı ALLAH Kün deyü beyan eyledi evvelden beri böyle idi Cümle melekute söyledi Budur adem safiullah Adem geldi aleme yoktan Yedi ağaçtaki meyvadan Emir geldi çık buradan Cennet sana yasak vallah Ademin sülbünden biri Gönderdik böyle bir nebi Idris mesleğin olsun terzi Özün bağlı emrullaha Görün şimdi ahu zarı Seyreyleyin şu tufanı Suda boğulan evladı Ey Nuh üzülme dedi ALLAH Bir zamanlar Ad kavminde Beyan eyledik bir Nebiye Ya Hud emrimizi söyle Sapmış kavime billah Ey Kulum gel SALIHsen Kullar yine eyledi isyan Bir deveyi sana ihsan Verecektir rızkullah Seksen yaşındaki Ibrahime Verdik bir evlat hediye Taş taşıttık kabeye Yaptırdık bir beytullah Gökten yağdırdık bir pislik gör o kavme ne eyledik Tek Lut nebiyi severdik Hanımına yok rahmetullah 'Ya Ibrahim' deyü seslendik Sana bir hediye verdik Haydi kurban eyle dedik Ismaili ya halilullah Aldı bıçağı Ibrahim Emrindir kurban edeyim ' ama' dedi 'bu evladım' Medet ey rahmetullah Dedik Ishaki verdik ya Karşı çıkma haydi bana Illada kurban şanıma 'kes' dedik ey halilullah Tam bıçağı vuracakken gönderdik koçu Cebrail ilen Pek sevdik, tavrın gönülden Sensin bana veliyullah Dinle simdi Yakubu Severim ben böyle kulu Nuru güzel Yusufu Verdik ona evvel ALLAH Nice sonra bir kuyuya attıkda sattık Mısıra Zindana attırdı Zeliha Severim Yusufu vallah Bir zaman kovulmuş Şeytan geldi eyledi bize beyan 'Hasta eyle Eyyübü! Rahman' Dedi bize lanetullah Dedik haydi bize göster Eyyübe yap türlü hüner Eyyüb sabredib de güler Demedikmi dedi ALLAH Şuayba üstatlık verdik Bir çok işleri bitirdik Musayı ona getirdik Öğret dedi Emrullah Gönderdik Musayı geri Harunuda eyledik nebi Olmayın sakın bana asi Mısırı yıkarım vallah ' Ey Firavun ' dedi Musa Bakda gör elimdeki asa Şimdi olur bir ejderha Iman et ey lanetullah Firavunun aklı şaştı Kurtaramadı tacı tahtı Aldık elinden bu halkı Çölde doyurdu rızkullah Kırk gece tur dağında Eyledik beyan sağında ' Haydı kalk de ki halka' Asi oldunuz bana vallah Musa indi tur dağından Yer gök inledi ahından Yüz çevirmişler ilahından Fena kızdı kelamullah Neyse geçdi hayli zaman Davuda verdik Süleyman Bu ne zenginlik aman Şaşırdı tüm kullar vallah Üç gün derya içinde Yunusu gezdirdik hemde Fırlattık sonra sahile Eyledik rahmetullah Ilyası alalım derken Elyesaya gösterirken Zülfikle bildirirken Zikrettirdik bismillah Zekkeriyayı biçtiler Yahyanın kanın saçtılar Isa geleceğin bildiler Pedersiz bir ruhullah Dedik yaklaş ey Meryem Pedersiz bir çocuk verem Dedi haşa ben bakirem Korkma dedi emrullah Nihayet saldık cihana Bir nebidir bakın Isaya Vazgeçtik aldık semaya Öldürtmeyiz haçda vallah Dinle Muhammed Mustafa Al şu kuranı hafızana Oku cümle kullarıma Anlat ey resulullah Dedi 'ey benim rabbim' Dinlemez beni ümmetim Kimleredir senin ihsanın Söyle bana ey emrullah Dedik tüm cihana söyle Almam müşrik cennetime Bir ateş yaktım cehennemde Yakar cümlesini vallah Her işe başlan besmeleyle Saygılı olun ayetime Sığının hep keremime Aramayın başka veliyullah Şimdi şu garib ÇELEBI Inşallah bulur rahmeti Çektirme bize zahmeti Ey rahman ve rahim ALLAH Mustafa Çelebi
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
muhabbetçi, şiirleri |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|