![]() |
|
![]() |
#1 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 45
46 Mesajina 90 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]() Dünler geçti, hiç birşey değişmeyecek. Geleceğim ise zaten meçhul, An bu andır! An içinde yaşamak gerek sanırım. Oysa anı yaşamak için geçmisten ders almak gerek, ders alınca anı kaybediyorum, anı yaşamaya kalksam, geleceğime kaygılanıyorum, kaygılandığım an geçmişe hayıflanıyorum... Nerdeyim ben? Kendime bir hayal kurmuş, avutup durmaktayım egomu. Oysa herkes bana seslenmekte ha bire, 'Uyan! bu alem boş' diye. Yok, yok... Geleceği de gecmişi de, anı da alıp bir çuvala bağlayıp, denizin ta ortasına atmak gerek... Yoksa gelmiş geçmiş ne varsa, yük diye belimde taşınacağa benziyor. Yalnız korkarım, o çuvalın içinde denizin ortasına yuvarlanan, kendim olayım.... Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (27. October 2009) |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
![]() Beri gel beri gel behey divane Söz dinlemez isen neye yararsın Sözlerim olsun kulağına küpe Cahillikle Hakk anayımmı dersin Güvenme Tahtına, birgün alırlar Bedenine nice mezar aralar Toprağı gör bak nasıl kazarlar Verirsin canını, ne hayaldesin Ister yüz yaşa, ister yüzelli Akibet ölümdür düşünmedin mi Mezar taşın oku, şimdiden belli Azrail gel deyince şaşar kalırsın Şaşırtmasın ALLAH kulun yolunu Kulda hakkı unutmasın yol hakka doğru Hele birde bir güzeli buldunmu Cennet Cehenemmi daha neylersin Sanma ki zorbalık cezasız kalır Hesap isterim deyü canını alır Bak gör hele, an gelir kapın çalır Hayale daldın gitmek istemezsin Çelebi cihan mülküne hayran Şimdi olsa bir kadeh içsek ayran Beni benden, seni senden ayıran Çağırır da adım adım göçersin Mustafa Çelebi
![]() |
Muhabbetci Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Barış (27. October 2009) |
![]() |
#3 |
Katılımcı Üye
![]() Bilirim cemalin gören, deli olur dağa çıkar
Seni seven yetimler her biri arif çıkar Gah gelirler uzaklardan isterler seni görmek Gah yorulup yollarda kalırsa canı çıkar Kimisi hacı oluben tavaf eyler kabeyi Ben dönerim hakk için, her yanım hakka çıkar Müşrikler toplanıpta şerh eylese kuranı Her bir söyledikleri söz, vallaha boşa çıkar Günde beş kez indi başı, sandı hakikat buldu Oysa riyaya bulaşmış, gör ameli boşa çıkar Kırk yıl oruç tutuben ağzına girmese lokma Bir kerrecik şirk koşsa, bin yılı boşa çıkar Kimsenin ayıbın görme, ayıp sendedir sende Tut aynayı yüzüne, gör bak senden ne çıkar Gün be gün yoklayıp kendin, sorgula hele bir kez Şeytan dört yanını sarmış, içinden iblis çıkar Cahilin işi cahildir, uzak dur böyle kuldan Ilimden yoksun olmuşsa, o dilden bühtan çıkar Ayet ayet oku şimdi, bak zikrullah ne demiş Görelim okuyunca senden acep ne cevher çıkar Çelebi nefsini bil ki, bilen bilir Rabbini Mert olan elbet odur ki nefsi ile başa çıkar Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#4 |
Katılımcı Üye
![]() Yaşamaya ne gerek var
Bugün bir hoşça ölelim Malım gitse görmem zarar Bugün bir hoşça ölelim Gülyüzlü güzel yarimden Vazgeçmedim ben sevgiden Korkum yok sırat yolundan Bugün bir hoşça ölelim Güzel bin yıl yaşasan da Karun gibi zengin olsan da Bin evladı doğursan da Bugün bir hoşça ölelim Dünya derler bunun adı Ne pir tanır nede kadı Boşa çıkar tüm avazı Bugün bir hoşça ölelim Evvel ahir sonu ölüm Sanma kar sana zulüm Tut elimden haydi gülüm Bugün bir hoşça ölelim Dünya ahvaline güvenmem Bağırıp kimseyi üzmem Yardan birgün ayrı gezmem Bugün bir hoşça ölelim Gel Çelebi nedir halın Arı ile yaparsın balın Tahtın yoktur böyle yalın Bugün bir hoşça ölelim
![]() |
![]() |
#5 |
Katılımcı Üye
![]() Dünya derler bunun adı
Gelen göçer giden göçer Gör bak nasıldır pazarı Alan göçer satan göçer Şu nasıl pazardır öyle Hem tüccar hem müşteri böyle Üstadım nedenini söyle Cahil göçer Alim göçer Aşığım deyü övünme Mecnun gezmiştir çöllerde Alıp Leylasını şöyle Saran göçer kollar göçer Bir mana ki ol Eliftir Her kim bunu biliptir Ademden beri geliptir Nebi göçer Veli göçer Doğurmuştur bak gör Ana Bir evlat, kıyamaz ona Kuzum deyü ardı sıra Kuzu göçer Koyun göçer Mestü harabız biz amma Zahit ne anlar muamma Canlar okuyor kuran da Tahtı göçer putu göçer Çelebi Dünyayı gezeydin Ecel şerbetin içeydin Gezipte şunu bileydin Canda göçer Canan göçer Mustafa Çelebi
![]() |
![]() |
#6 |
Katılımcı Üye
![]() Istemem sohbeti Kalleş yar ilen
Halimizden sorup bilenler gelsin Bülbül yanıyor, çoştu gül ilen Gönül kabemizin tek gülü gelsin Eylemem minnet ben bu cihana Gelen göçer güven olmaz bu hana Ikrarımız Hakktır tek bir Rahman´a Ikilik yolundan bezenler gelsin Sen seni bil beyim, sen seni efendim Aldanma iblise, gel kır şu bendin Okumadın ayet, kuran bilmedin ELIFI okuyup mim bilen gelsin Yanar bu yüreğim şöyle garipçe Söndüren su HAKKTA odur karipçe Bu nasil muamma, nasıl bilmece Defterin okuyup, yazanlar gelsin Hata ettim dembedem bu alemde Şu iki elimle birde dilimde Keşke sahip çıka idim belime Ele bele dile sahipler gelsin Bir güzel sevmişem benden ırakta Tutmadım elini, canı canımda Niceleri emdi kan damarımda Damarıma neşter vurmayan gelsin Evvel Ahir odur bilmişem bunu Ol HAKK olanın olmuşam kulu Sıratül müstakim denilen yolu Şaşırmadan doğru gidenler gelsin Bir sözüm var şimdi söylesem olmaz Söylenen sırrlar pek gizli kalmaz Azrail gelirde canınmı almaz Cana can katan cananlar gelsin Sabahtan cemalin seyran eyledim Ol Yarin bağında nağme söyledim Küskün bakar şimdi bilmem neyledim Küsmeyip barışı sevenler gelsin Diler isen bugün göçeyim hemen Tek bir sözün yeter, giderim gelmem Gönül kabesinde bülbülü seven Gülistan bağının sultanı gelsin Buda benim sana sitemim olsun Aşkın ateşiyle yansında kalsın Sende benim gibi Hakkın kulusun Hakk aşkına bizi sevenler gelsin Vallahi dargınam küsmüşem şimdi Kim ne bilsin nedir bunun sebebi Birgün üzülceksin güzeller güzeli Çelebi´nin yariyim diyenler gelsin
![]() |
![]() |
#7 |
Katılımcı Üye
![]() Seher vakti yari gördüm
Savuşuben şöyle gitti Dertli bülbül gibi öttüm Güllerimi söktü gitti Gözümden akıttım yaşlar Hikayemiz burdan başlar Türlü türlü ayrı kaçışlar Gel gitlere kızdı gitti Mecnun olsam leylam odur Hasılı kelam kendi yoktur Hakka varmak zor bir yoldur Yollarımı bozduda gitti Sevgi desem yalan diyor Utanmaz birde gülüyor Umurundamı kim ölüyor Cenazemi kıldı gitti Damla damla dolar deniz Denizi neylerim sensiz Yaşıyor denizde bensiz Didem yaşı döktü gitti Seviyorum desem sevmez Gel desem vallahi gelmez Neyleyem bu gönül bezmez Dedim ama dinlemez gitti Bir söz etti yareledi Sözün bozdu pareledi Bilmem beğenmez nereleri Sözü ağzıma tıktı gitti Çelebi anlamaz sevdadan Bilmem ne gelir mevladan Zülfün telini attı boynumdan Urgan edip takdı gitti
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
muhabbetçi, şiirleri |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|