![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Dost1 hocam bu Yusuf peygamberin gördüğü rüya nedir ki? Ya kralın rüyası?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleykum! Değerli Hiiç Kardeşim!
Alıntı:
Kur'an meallerinde "Yusufun rüyası",Yusuf rüyasında" diye söz edilenler de uyanık iken görülen rüya ya da düşlerdir. Bu rüya ya da düşlerin anlatıldığı ayetlerde bunların uykuda olanlar olduğu ile ilgili açıklama olan " fi'l menam" ifadesi yoktur. Kur’an’da; uykuda görüldüğü özellikle belirtilen rüyalardan biri Allahın selamı üzerlerine olsun. İbrahim peygambere, bir diğeri de Muhammed peygambere aittir. Saffat;102: Felemma beleğa maahüs sa'ye kale ya büneyye inniy era fiyl menami enniy ezbehuke fenzur mazâ tera kale ya ebetif'al ma tü'mer* setecidüniy inşaAllahu minas sabiriyn; Sonra ne zaman ki o [müjdelenen çocuk] onunla birlikte koşacak duruma/onunla birlikte iş tutacak çağa geldi, o zaman o [İbrahim]: “Oğulcuğum! Şüphesiz ben, uykumda; şüphesiz kendimi seni boğazlıyor [helak; perişan, mağdur ediyor] görüyorum. Bak bakalım sen ne görürsün [sen ne düşünürsün]?” dedi. O [Oğlu]: “Babacığım! Sen emrolunacağın şeyleri yap. İnşaallah beni [sen yokken başıma gelecek tüm sıkıntılara, mağduriyetlere] sabredenlerden bulacaksın” dedi. Enfal;43: İz yüriykehümullahu fiy menamike kaliyla velev erakehüm kesiyren le feşiltüm ve letenaza'tüm fiyl emri ve lakinnAllahe sellem* inneHu Aliymün bi zatis sudur Hani o vakitler Allah sana uykunda onları az gösteriyordu. Eğer O [Allah], onları sana çok gösterseydi mutlaka korkmuştunuz ve o iş [savaş] konusunda anlaşmazlığa düşmüştünüz. Fakat Allah güvenlik sağladı. Şüphesiz O, gönüllerde olanı en iyi bilendir. Kur'an'da -Allah'ın selamı üzerine olsun.- Yusuf peygamberin uykuda gördüğü belirtilen bir rüya yoktur. Doğrudan uyanıkken gördüğü görüntü vardır. Kralın da uykuda gördüğü rüyası yoktur. Uyanıkken gördüğü rüya vardır. Yusuf;43: Ve kalel melîkü inniy era seb'a bekaratin simanin ye'külühünne seb'un ıcafün ve seb'a sünbülatin hudrin ve uhara yabisat* ya eyyühel meleü eftuniy fiy ru'yaye in küntüm lirru'ya ta'bürun Yusuf;43:Ve melik [hükümdar] dedi ki: "Şüphesiz ben yedi cılız ineğin yedi semiz ineği yediğini ve yedi yeşil başakla yedi kuru başak görüyorum. Ey ileri gelenler! Siz görüntü [vizyon] tabir ediyorsanız beni bu görüntü hakkında fetvalandırın." Yusuf;44: Kalu adğasü ahlam ve ma nahnü bi te'viylil ahlami bi alimiyn Yusuf;44:Onlar [ileri gelenler] dediler ki: "Karmakarışık görüntülerdir. Biz ise böyle karmakarışık görüntülerin te'vîlini bilenler değiliz." Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgii,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
görmemiştir, hzyusuf, rüya |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|