![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 43
65 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
Alak 6–8. Hayır, hayır! Dönüş Rabbine olmasına rağmen insan, kendini yeterli gördüğünde kesinlikle azar. [tuğyân eder] . Alak 15-16. Hayır, hayır! Eğer o, son vermeyecek olursa, Andolsun, perçemden; yalancı, günahkâr perçemden tutup sürükleyeceğiz. Alak 19. Hayır, hayır! Ona itaat etme; secde et [teslim ol, boyun eğ] ve yakınlaş! Kalem suresinde bu konuya atıf: Kalem 2. Sen Rabbinin nimeti sayesinde, mecnun/ cinlenmiş/ deli değilsin. Kalem 5-6. Yakında göreceksin onlar da görecekler, fitneye uğramış/ delirmiş hanginizmiş. Kalem 51. Ve gerçekten o küfredenler o zikri (Kur`an`ı) işittikleri zaman az daha seni gözleriyle kaydıracaklardı/ devireceklerdi: "O şüphesiz bir deli." diyorlardı. Kalem 51'de sadece zihinde olmayan bir konudan bahsedildiğine göre bu ayet sonradan inmiş diye düşünülebilir herhalde. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 43
65 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
Bazen çeşitli yerlerde insanların şunu bunu kolayca tağut ilan ettiklerini görüyorum. Tağut da cihat gibi yanlış yönlendirmeler ile başkalarının keyiflerine uygun hareket etmeyi desteklemek için bir araç olduğunda tehlikeli hal alır diye düşünüyorum. Üzerinde düşünülmeli, iyice tartılmalı bence. Buradaki açıklamalar bu konuda faydalı olacaktır diye umuyorum. -------- Bir de, tuğyan, güç / varlık / yeterlilik (“mülk”) sahibi olan ya da olduğunu sanan kişiler için tanımlanıyor. Gücü / varlığı olmayan kişiler isyan ya da küfüre saptığında, bu kapsama girmiyor ve sadece Kuran’a aykırı davranmış mı oluyor? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
alak, giriş, suresine |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|