![]() |
|
![]() |
#1 | ||
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Tabi ya sana göre islamda namaz yoktur, namaste denen imasızların ibadeti vardır değilmi? Sana bir kere daha sorayım, net olarak cevaplamanı isteyeyim. SANA GÖRE İSLAMDA NAMAZ YOKMUDUR? 2- Hala da boş amalleri, değersiz içi boş davranışları Allahın emriymiş gibi lanse ediyor, hurafe ritüel bataklığında çırpınıyorsun. Vebaliniz çok büyük benden söylemesi. Namaz boş amel değildir. Allah'ın vakitli olarak yapılmasını şart koştuğu emirlerindendir. "Kıldığı namazdan bihaber olanların" vay haline denirken, "namaz yok" diyenlerin hali nice olur sen bunu düşünüyormusun? Hangimizin vebali çok büyük acaba bu durumda... 3- Yarın Allahın huzuruna çıktığımızda açıkcası ona karşı nasıl konuşacak, namazı nasıl kıldığınızı haklı göstermek için ne bahaneler bulacaksınız çok merak ediyorum. Hesap görücü hesabı görene kadar şimdilik burada tartışıyoruz, yarın divanda ak baldır kara baldır açığa çıkacak... Kesinlikle, sorulacaksınız dediği kurandan cevaplayacağım bu soruyu. Ama, dünyada güç yetirirken secde etmeyenlerin, baldırları açığa çıkartıldığı gün, yani gizli hiç bir şeyinin olmadığını gördüğü gün, istese de secdeye güç yetiremyeceklerden olmazsın inşallah. En kısa zamanda, "kovulmuş şeytandan rabbimize sığınarak" kuranı okuyup, anlamanı ve hatalarını görüp düzeltmeni dilerim. selamlar... aorskaya Konu aorskaya tarafından (4. November 2012 Saat 12:46 AM ) değiştirilmiştir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 30
29 Mesajina 49 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Güzel güzel çağırın Allah'a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
![]()
Ben, kendi payıma cevabımı vereyim:
Kardeşim, ikazını haklı buluyor, onaylıyor ve her zaman dikkatle becermeye çalışıyorum. Ancak, her şeye rağmen dinin dışına çıkan yazılara da cevap vermem gerekiyor. Okuyanlar olarak siz kardeşlerimden, şahsen yanlışımın görülmesi halinde yazımdan alıntılarla ikaz edilmeyi bekliyorum. saygı ve selamlarımla... aorskaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
.....
Konu hiiic tarafından (27. February 2017 Saat 09:31 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme, yanlış uslup, özür |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Alıntı:
Ben aynı şekilde sana, "hadi bakalım, salat namaz demek değildir" diyen ayeti kurandan göster dersem apışır kalırsın herhalde değilmi? Sonrada, bunun üzerine, Nahl 105 Allah'ın ayetlerine inanmayanlar, ancak yalan uydurur. İşte onlar, yalancıların kendileridir. ayeti ile (aslında hatalı olarak istediğim cevabı vermediğinden) seni yalancılıkla itham etsem doğrumu olur. Sen, bu şekilde yenik düşsen bile, gerçek değişirmi? Rabbim her şeyi görmüyormu, o kandırılabilirmi? Tabiki bu durum geröekten iman edenler için dikkate alınması gereken durumlardır. Bu tür, düşüncesizce ve hırsla anlamsız isteklerde bulunan ve bunlar olmayınca çirkin şekilde itham eden yazılar yazmaktan vazgeç artık. selamlar... aorskaya Konu aorskaya tarafından (4. November 2012 Saat 01:22 AM ) değiştirilmiştir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Müzemmil 4. ve 5. ayetlerde abdesti nasıl buluyorsun? Bu surede, buraya kadar olan kısımda namazla ilgili bir hüküm varmıdır da bunları söylüyorsun? Abdest, sadece namazla ilgili olan bir ön şart değilmidir? “Maddi pisliklerden elbiseni/bedenini temizle ve arındır. .....(BU KADAR BASIT! suya da lüzum kalmadi )” Şimdi, bu söze dayanarak, elbisesi temiz, kendi yeni banyo yapmış birisi hatta "suya gerek kalmadı" dediğine göre banyoda yapmamış fakat banyo yapmasını gerektirmeyecek durumda olan birisi, bu şekliyle namaz kılabilir! diye kabul etmemizmi gerekir? Peki kuranda tarif edilen diğer abdest fazlalıkmı olmaktadır? Not: Müzemmil 4.ayetteki elbise diye çevirilenin de giysi olmadığını, kendi bedeni de olmadığını ayetleri en baştan iyice incelerseniz görürsünüz. Ayetler arasındaki ilişkiyi iyi yorumlamadığınızdan bu şekilde ilgisiz sonuçlar bulabiliyorsunuz. Yukarıdaki soruyu cevapladığınızda, müzemmil ile ilgili söylediklerimi detaylandıracağım... selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (11. November 2012 Saat 11:03 AM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Birazcik dahi olsa ironie denen bir sey yok sizde, yukarida yazilardaki soru ve cevaplar, birilerinin sacma satirlarindan örneklerdir onlar. Ben böyle seylere güler gecerim. Anlatmak istedigim, zavalli insanlarimiz ne sorular soruyorlar ve ne cevaplar aliyorlar. Mühim olan sorulari dogru kisilere yöneltmektir, dogru kaynaklardan aramaktir. Benim niyetim burada sizlere ders vermek olmadigini elbette anlamissinizdir ![]() Saygilarimla |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
İroni konusunda haklısın galiba... İmansızı, rivayetçisi, her şeyi aklınca çözdüğünü sanan cahili derken, ironiyi göremeyebiliyorum. Ama, senin yazım şeklinde bunu biraz zorlaştırıyor. Şimdi, burada yaptığın açıklamalardan sonra aynı cümledeki bazı yazıların sana ait olduğu anlaşılıyor. halbuki, cümlede aynı satırdan senin yazılarını devam ettiğinden, senin veya ötekilerin yazısını ayırmak güç oluyor. Bu yanlış anlamalara sebep olmamak için, alıntıladığın yazıyı ya [quote] (bitişinde aynı parantez içi / işareti ile başlayacak şekilde olmalıdır) aralıklarında yaz, yahutta alıntı yazıyı bütünüyle başka renk, kendi yazını da başka renk yap ki, hangi cümle senin yada başkasının anlaşılsın. Bizlere ders verme niyetinde olmadığını söylemene gerek yoktu. Böyle niyet olsun olmasın, benim bildiğimden daha doğru bir bilgiyle karşılaşırsam, onu ders olarak dikkate alır, dersime çalışır ve onu öğrenip kabul ederim. Bundan da en ufak bir şekilde gocunmam, aksine hatamı düzelttiğim için kendimi de buna yardımı olan kardeşimi de daha çok severim. Benim yazılarıma katılımınızda, küfür ve şahsi niteleme olmadıkça, hiç çekinmeden yazınız lütfen sevgili merdem. Senden de öğreneceğim çok şey mutlaka vardır diye düşünüyorum ve inşallah faydalanmayı da isterim. selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (12. November 2012 Saat 03:40 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
abdest, abdesti, ayrılır, bozar, gereklidir, için, kaça, nedir, neler |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|