hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > AİLE VE AİLE HAYATI > Ailenin Korunması > Zina ve fuhuş

Seçenekler Stil
Alt 14. January 2013, 09:46 AM   #1
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Victor Hugo / Sefiller

Sunu da belirtmek isterim, islami bir ortamda gecmedi cocuklugum ve gencligim. Ama yinede kendime göre görüslerimi olusturdum.

Ilk okudugum roman Victor Hugo' nun Sefiller kitabiydi. Romanda gecen insafliksizlari, haksizliklari, sefilligi, öksüzlerin acilarini, kadinlarin caresizligini vb. bir cok manevi duygulari iceren olaylari büyük bir aci ile okudum gözyaslari icinde.

Hayatin zorlugunu, insanlarin suistimalliklerini derin bir sekilde izdirap icinde izledim.

Uzun zaman tesirinden kurtulamadim. Her insanda ayni tesiri birakmaz, kimisi laf olsun torba dolsun diye okur, kimisi okuduklarindan ders almak bir seyler ögrenmek icin okur.

Insanoglu hangi sartlar altinda olursa olsun, nerede yetisirse yetissin Rabbini tanimasi icin sonsuz yollar vardir. Hangi kaynak olursa olsun ilham alinacak sonsuz örnekler vardir. Insan insan oldugunu hic bir terbiye görmedende anliyabilir, kendini yetistirebilir. Illede cogunlugun ardindan gitmesine lüzum yoktur.

Belki siz okumamistir, kis bir özet sunayim:

Yazar, Sefiller‘i on dört yılda tamamlamıştır. Sefiller Romanında, bir suçlunun yaşam öyküsü anlatılmıştır. Victor Hugo, bu romanda yoksul, kenar mahalle yaşamını toplumcu bir gözle incelemiştir. Sefiller, toplumsal bir belge niteliğinin yanında, oldukça sürükleyicidir. Victor Hugo‘nun bu eserinde roman kahramanı, Jean Voljean’dır. Ekmek çaldığından, kürek cezasına çarptırılır. Kaçmaya kalkınca 19 yıl ceza çeker. Hapisten çıkınca kimse ona iyi davranmaz. Bir psikopos onu, evine aiır. Şamdanlarını çalar, yakalanır. Psikopos şikayetçi olmak bir yana iki şamdan daha armağan eder. Bu olay yaşamın dönüm noktasıdır. Adını Medeleıne olarak değiştirir. Zengin olur. Belediye başkanı seçilir. Fantin adlı bir kadını Komiser Javert’in elinden kurtarır. Javert, onun kimliğini, merak etmektedir. Jean Voljean adında birinin yakalandığını öğre*nince, kendi adına suçsuz birinin yakalanmasına razı olmaz. Komiser Javerte teslim olur. Bir süre sonra tekrar hapisten kaçar. Fantine’in kızı Cassette’i büyütmek istese de, Javert yine peşinde*dir. Bir manastırda yaşar. Bu arada Cossette büyür ve Marius adında bir üniversite öğrencisine aşık olur. İhtilal başlamıştır. Cumhuriyetçilerce yakalanan Javert’in İdamından önce kaçmasına göz yumar. Vicdan azabı ve minnettarlık duyguları içinde görevini yapamadığını hisseden Komiser Javert Seine nehrine kendini atarak intihar eder. Marius’la Cossette evlenir. Yaşlı Jean Valjean öldüğünde başucunda piskoposun verdiği şamdanlar yanmaktadır.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (14. January 2013)
Alt 14. January 2013, 05:38 AM   #2
galipyetkin
Uzman Üye

Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Sayın Bartsimpson.

Gönüller karşılıklı.

Teşekkür ederim.

Galip Yetkin.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15. January 2013, 05:44 PM   #3
galipyetkin
Uzman Üye

galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of

Bay Aorskaya.

Benim için ''sizi dikkate almak en azından zaman kaybı olur'' demişsiniz. Hay Allah razı olsun; siz beni dikkate almayın zaten. Ama ben sizi dikkate alacağım; çünkü ''üstün geleceğim, yalnıızca benim görüşlerim'' iddiası ile her yazıya ve yazana saldırarak yalan yalnış yazıyor ve kafaları bulandırıyorsunuz. İtirazınız olmayan tek bir kişi veya yazı yok. Sizinki haricinde her yazı sizin tarafınızdan vetolu. Meselâ diyorsunuz ki: ''Kuranda zina edenlere 100 sopa yerine 100..... ne vardır? Şimdi bari bunu delillerinizle açıklarmısınız?
Size göre 100 sopa yoksa ne vardır?

''Yokluk'' iddiasına karşı yokluğun ispati istenmez. Var diyen, var olduğunu iddia ettiğinin varlığını ispat etmelidir. Biz o ayetin nasıl anlaşılması gerektiğini şimdilik Sayın Hasan Akçay üzerinden açıkladık ve dedik ki ''sopa yok''.

Ayette ''sopa'' diye bir ibare yok. Var diyen sizsiniz; sopayı ispat edin. Sopa yoksa ne vardır? diye sormanız illa ki dayak atma tutkunuzu mu gösteriyor?
Adamlar sopa demiş....; olmamış, misbak demiş...; olmamış, yüz saman çöpü demiş...; olmamış, olmamış da olmamış. Sizin dayak atma, pardon haklı eziyetinizin aracı ne?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Alt 16. January 2013, 08:31 AM   #4
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
galipyetkin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bay Aorskaya.

Benim için ''sizi dikkate almak en azından zaman kaybı olur'' demişsiniz. Hay Allah razı olsun; siz beni dikkate almayın zaten. Ama ben sizi dikkate alacağım; çünkü ''üstün geleceğim, yalnıızca benim görüşlerim'' iddiası ile her yazıya ve yazana saldırarak yalan yalnış yazıyor ve kafaları bulandırıyorsunuz. İtirazınız olmayan tek bir kişi veya yazı yok. Sizinki haricinde her yazı sizin tarafınızdan vetolu. Meselâ diyorsunuz ki: ''Kuranda zina edenlere 100 sopa yerine 100..... ne vardır? Şimdi bari bunu delillerinizle açıklarmısınız?

''Yokluk'' iddiasına karşı yokluğun ispati istenmez. Var diyen, var olduğunu iddia ettiğinin varlığını ispat etmelidir. Biz o ayetin nasıl anlaşılması gerektiğini şimdilik Sayın Hasan Akçay üzerinden açıkladık ve dedik ki ''sopa yok''.

Ayette ''sopa'' diye bir ibare yok. Var diyen sizsiniz; sopayı ispat edin. Sopa yoksa ne vardır? diye sormanız illa ki dayak atma tutkunuzu mu gösteriyor?
Adamlar sopa demiş....; olmamış, misbak demiş...; olmamış, yüz saman çöpü demiş...; olmamış, olmamış da olmamış. Sizin dayak atma, pardon haklı eziyetinizin aracı ne?

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Sevgili galip kardeşim,

Önce şu şartlanmalarınızdan gerçekten kurtularak tarafları anlamaya çalışın... Artık becerin şunu kardeşim yahu!

Sizin yazınızı da benim yazdığımı da aşağıya tekrar alıntılayarak yazıyorum.

O yazıya dikkat ederseniz, sizin her durumda dikkate alınmayacağınızı değil, Allah'ın ayetlerini; önem verdiğiniz bir yazarın kitabınıdaki kelimeleri okurken dahi dikkat ettiğiniz kadar dikkat etmeden, adeta alaycı bir tavırla açıklamaya çalışmanız halinde dikkate alınmayacağınızı söylediğimi görünüz.

Ayrıca, gerçekten de itiraz etmediğim yazılar burada çok azdır. Ama, bunu benim itiraz alışkanlığıma yorumlamak yerine, buradaki kardeşlerimizin güya akıllılık yapmak adına, kurandan basitçe anlaşılacak hükümleri bile, "yok o mecazdı, o semboldü, bu simgeydi, aslında o şunu anlatmak ister, yok şu ceza olmaz, çağdaş değil, ilkel...vb." gibi zorlama yorumlarla açıklamaya çalışılmasına itiraz edildiğini neden anlamak istemezsiniz.

Ben hanifler forumu olan ve gerçekten kuran kaynaklı akıl yürütülmesi gereken bir forumda; salt akıl yürütülme adına;
1- kuranda namaz olmadığını, onun "namaste" adında putperest ibadeti olduğunu,

2- Kuranda melek yada şeytan şeklinde ayrı bir varlık olmadığını, onun insanın iyi ve kötü özellikleri olduğunu (bazılarınca da rabbin melekesi olduğu),

3- abdest gibi namazın ön şartı olan bir uygulamayı, basit bir temizlik olarak anlamak gerektiğini ve yeni banyo yapan birinin tuvaletten gelse bile ellerini yıkamasının yeterli olacağını,

4-Kuranda bireysel suçlar için belirlenen kısas cezalarının, eşya yada hayvanlar için belirlendiğini,

iddia eden görüşlerle karşılaştım. Daha fazla saymama gerek yoktur. Bunlar üzerinden de itirazlarım ve cevaplarım oldu. Siz şimdi bunlara yaptığım itirazları anlamak yerine, her yazıya itiraz ediyorsun diye anlamak isteyecekseniz size bir şey dememe gerek kalmaz.

Ama, son olarak, "olmayan bir şeyin ispatı istenmez" diyerek, sanki beni iddia etmediğiniz bir şeyin ispatını isteyen kimse konumunda gördüğünüzü yada göstermek istediğinizi sizin ve benim yazdıklarımı aşağıya alarak bir kere daha göstereyim.

Aşağıdaki alıntıdaki yazınıza iyi bakınız sevgili galip kardeşim...

Ayette 100 var ama sopa yok diyen siz değilmisiniz? 100 varsa, bu 100 nedir diyen ben, size karşı olmayan, söylemediğiniz bir şeyin ispatınımı istemiş oluyorum?

Siz eğer; "ayette 100 de yok sopada yok" dermiş olsaydınız ve ben sizden bunun ispatını isteseydim siz haklı olurdunuz. Ama, 100 ün varlığını kabul eden size, bu 100 ün ne olduğunu soran birine, yokluğun ispatını isteyen kimse gibi yaklaşmanız, ya algı problemini gösterir, yada bilinçli olarak; konu hakkında görüş belirtmek yerine kişisel olarak aşağı çekmek anlayışını gösterir. O halde bunlara gerek varmı?

Evet sevgili galip, 100 ün varlığını kabul eden siz, 100 ile neyin kastedildiğini lütfen söyleyebilirmisiniz?

Yoksa, sizin beni eziyet etme yanlısı olmakla suçladığınız imanız gibi ben de sizi, suçluları bile cezalandırmaya kıyamayan vicdanlı ama rabbin takdirine ters düşen biri olarakmı göreyim.

Artık, gereksiz alınganlıkları, kaprisleri bırakalım da dini gerçekten öğrenmeye ve yaşamaya çalışmak üzere, yazarları serbest bırakalım değilmi?

Saygılarımla,
aorskaya

Alıntı:
Haydaaa!

100 sopa da nereden çıktı?

Ayette ''100'' var da ''sopa'' nerede?

Sopayı kaybetmişler.

Olmayan ayete sokuşturulur, Allah'a da zulum atfedilirse değil sopa, daha neler neler kaybedilir.
Alıntı:
aorskaya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz, bu tarz alaycı sözlerle rabbimizin kelamına yaklaşmakta nasıl bir hataya düştüğünüzü görmeden sopayı kaybetmişler diye, ne anlatmaya çalıştığınızı ifade edemeyen yazılar yazmaya devam ederseniz, sizi dikkate almak en azından zaman kaybı olur galip kardeşim.

Kuranda zina edenlere 100 sopa yerine 100..... ne vardır? Şimdi bari bunu delillerinizle açıklarmısınız?

selamlar,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (16. January 2013 Saat 08:39 AM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16. January 2013, 06:36 AM   #5
galipyetkin
Uzman Üye

Kur'ân-ı Kerim » 24 / NÛR - 2

الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ

Ez zâniyetu vez zânî feclidû kulle vâhıdin min humâ miete celdetin ve lâ te’huzkum bi himâ ra’fetun fî dînillâhi in kuntum tu’minûne billâhi vel yevmil âhır(âhırı), vel yeşhed azâbehumâ tâifetun minel mu’minîn(mu’minîne).

Yukarıdaki ayette kim ''sopa, değnek, kırbaç'' kelimesini ve ''vurmak'' fiilini gösterebilir?
Gösteremez.
Çünkü yok.
Allah yazmamış.
Allah yazmadıysa kimse de yazamaz.
Ama bizim müslümanlardan da müslüman olanlar Allah'ın eksik bıraktığını zannederek ayeti tamamlamaya kalkarlar, Kur'an'ı elleriyle yazarlar. Kendilerini buna yetkin görürler ve bu yazdıklarını da Allah'ın isteğidir diye dayatırlar. Evet bari sopanın cinsini, vuruş şiddetini ve de vücutta vurulacak yeri de bildirin bari.
100 sopa yiyen bir kişi ne olur biliyor musunuz? Pirzola olur, pirzola. Ve nedense zinadan dolayı bu güne kadar bir erkek ceza almamıştır da zavallı kadıncağızlar sanki bu eylem tek başına yapılıyormuş gibi hep tek başına cezalandırılırlar. Recm cezasını kafalarından atamayan vahabi görüşlülerden başka ne beklenir ki. Zina yapıyor diye İsa Peygamber'in önüne atilan bir kadını, Peygamber'in ''ilk taşı suçu olmayan atsın'' diyerek koruma altına aldığı da unutulmamalıdır.

Sayın Hasan Akçay'ın yazısına niye itibar edilmez ve buna rağmen bir eleştiri de getirilmez? Bu yönde bir de şurada açıklamalar var. Lütfen tıklayın:
http://www.hanifler.com/showthread.p...1515#post11515

Bakın başka bir bir link vereceğim. Lütfen bari kendisini yeterli görenler eleştiri getirsin lütfen. Ve de özellikle bayan üyelerimiz, lütfen. Tıklayın:
http://www.teblig.net/index.php?topic=5869.0

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (10. May 2016 Saat 09:08 PM ) değiştirilmiştir.
Alt 16. January 2013, 09:12 AM   #6
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
Kur'ân-ı Kerim » 24 / NÛR - 2

الزَّانِيَةُ وَالزَّانِي فَاجْلِدُوا كُلَّ وَاحِدٍ مِّنْهُمَا مِئَةَ جَلْدَةٍ وَلَا تَأْخُذْكُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِي دِينِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلْيَشْهَدْ عَذَابَهُمَا طَائِفَةٌ مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ

Ez zâniyetu vez zânî feclidû kulle vâhıdin min humâ miete celdetin ve lâ te’huzkum bi himâ ra’fetun fî dînillâhi in kuntum tu’minûne billâhi vel yevmil âhır(âhırı), vel yeşhed azâbehumâ tâifetun minel mu’minîn(mu’minîne).

Yukarıdaki ayette kim ''sopa, değnek, kırbaç'' kelimesini ve ''vurmak'' fiilini gösterebilir. Gösteremez. Çünkü yok; Allah yazmamış. Allah yazmadıysa kimse de yazamaz. Ama bizim müslümanlardan da müslüman olanlar Allah'ın eksik bıraktığını zannederek ayeti tamamlamaya kalkarlar, Kur'an'ı elleriyle yazarlar. Kendilerini buna yetkin görürler ve bu yazdıklarını da Allah'ın isteğidir diye dayatırlar. Evet bari sopanın cinsini, vuruş şiddetini ve de vücutta vurulacak yeri de bildirin bari. 100 sopa yiyen bir kişi ne olur biliyor musunuz? Pirzola olur, pirzola. Ve nedense zinadan dolayı bu güne kadar bir erkek ceza almamıştır da zavallı kadıncağızlar sanki bu eylem tek başına yapılıyormuş gibi hep tek başına cezalandırılırlar. Recm cezasını kafalarından atamayan vahabi görüşlülerden başka ne beklenir ki. Zina yapıyor diye İsa Peygamber'in önüne atilan bir kadını, Peygamber'in ''ilk taşı suçu olmayan atsın'' diyerek koruma altına aldığı da unutulmamalıdır.

Sayın Hasan Akçay'ın yazısına niye itibar edilmez ve buna rağmen bir eleştiri de getirilmez? Bu yönde bir de şurada açıklamalar var. Lütfen tıklayın:
http://www.hanifler.com/showthread.p...1515#post11515

Bakın başka bir bir link vereceğim. Lütfen bari kendisini yeterli görenler eleştiri getirsin lütfen. Ve de özellikle bayan üyelerimiz, lütfen. Tıklayın:
http://www.teblig.net/index.php?topic=5869.0

Saygılarımla.
Galip Yetkin.
Selamun aleyküm,

Şu kısacık yazınızda, nasıl hatalar yaptığınızı şimdi kısaca anlatmaya çalışayım ama, siz de lütfen şahsileştirmeden anlamaya çalışın artık.

Beni hatalı görürseniz, siz de benim gibi yazımı alıntılayarak hatalarımı gösterin...

Siz, yazınızda sayın Akçay'ın zina cezasının örneğin tv. den teşhiri gibi bir durumla uygulanmasının gerektiğini yeterli görüp, 100 sopa olmasını ve bunu savunanları da eziyetten zevk alanlar sınıflamasına sokuyorsunuz.

Şimdi size soralım;

1- Zina cezası kısmında zaten toplum önüne çıkarma tv.deki gibi afişe edilmek demek değilmidir. Size göre böyle olması gerekiyorsa, rabbimiz neden sadece "zina yaptıkları nedeniyle toplum önüne çıkarın" demekle yetinmemiştir.

Dikkat edin zaten toplum önüne çıkarılma vardır, ve fakat acıma tutmadan uygulanması istenen bir 100 celde vardır...

şimdi siz bu 100 celde içinde; "100 sopa vuracak kadar yüzün kızartılacak şekilde utandırılması" gerektiğini iddia edeceksiniz.

Peki bu durumda adama sormazlarmı? Kardeşim; bu zina edenler zaten utanması olmayan kimseler ise ne olacak? -ki utanması olsa zaten zina yapmaz!

Peki siz hangi hakla, rabbimizin acıma tutmasın dediği 100 celde uygulamasını ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz? Sizin modern, çağdaş düşüncelerinizmi kabul edemiyor? Aklınızca modern toplumda bu size ilkel, kişiliğinize yakışmayan bir durummu geliyor.

Ben sizden 100 ile kastedilenin size göre ne oduğunu sormuştum. Siz soruya cevabınızı verir yada vermezsiniz ama benden 100 celdeyi açıklamamı istemeniz üzerine şimdi açıklamaya çalışıyorum.

Eğer 100 celde denmeseydi, cezanın uygulama alanı insanlara bırkaılmış olurdu ve ceza belirleyicileri ile uygulayıcılarda farklı cezalar uygularlardı.

Bazıları kafalarına göre; zanilerin gözüne, kulağına, ağzına, burnuna, diline, dişine, kafasına, karnına, ciğerine, kalbine ve hatta cinsellik organına ceza uygulamaya kalkabilirdi. İşte bu nedenle deri/celde belirlenmiş olmalıdır.

Yoksa; celde uygulaması zaten toplum önünde yapılacağından, sadece toplum önüne çıkarmak ayetle emredilenin amacına ters düşer. Yine toplum önüne çıkartılıp, güya 100 vurulmuş gibi yüzü kızaracak kadar (bu nasıl becerilebilir oda ayrı bir tartışma konusu olur ama şimdi yeri değil) utandırmaya çalışmak da zanileri için için güldürebilir.

Bu nedenle sayın Akçay da siz de zina cezası ile açıklamanızda yanlış düşünmektesiniz. Ayrıca, günümüz anlayışına göre "şimdi sopamı kaldı yahu, bu teknolojik ilerleme çağında sopamı olurmuş, diye komik durumlara düşüldüğü de düşünülmesin"

2- Pratikte sadece kadınların cezalandırılmasına ilişkin eleştiriniz haklı olsa bile, pratikteki yanlışlar, hükümde belirtilen ve istenen cezanın yanlış olmasını doğurmaz. Bu ayrıma dikkat edelim.

3- Bize indirilen kuran size yetmiyormu da şimdi de incildeki hikayelere başvuruyorsunuz kardeşim?

Peki incildeki gibi, eğer gerçekten zina edenler, hiç bir ceza uygulanmadan serbest bırakılabilseydi, o zaman o toplumda zina etmeyen neden kalacaktıki? Siz, bunu kabul etmekle İsa peygamberi zinaya göz yuman bir anlayışa mahkum ettiğinizi göremiyormusunuz?

Saygılarımla,
aorskaya

Konu aorskaya tarafından (16. January 2013 Saat 09:35 AM ) değiştirilmiştir.
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16. January 2013, 05:43 PM   #7
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:
Zina yapıyor diye İsa Peygamber'in önüne atilan bir kadını, Peygamber'in ''ilk taşı suçu olmayan atsın'' diyerek koruma altına aldığı da unutulmamalıdır.
Bu sözü her duyuşumda tüylerim diken diken oluyor.

Allahın merhamet ve bağışlayıcılığının vücut bulduğu bir elçinin, ne denli insan, vicdan ve sevgi merkezli olduğunu daha iyi idrak eder oluyorum...

Yüreğine sağlık Galip abi...
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
bartsimpson Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
galipyetkin (16. January 2013)
Alt 16. January 2013, 06:24 PM   #8
merdem
Uzman Üye

merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of
Standart Bart Kardesim tartisalim mi yani illede

Alıntı:
bartsimpson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Allahın merhamet ve bağışlayıcılığının vücut bulduğu bir elçinin, ne denli insan, vicdan ve sevgi merkezli olduğunu daha iyi idrak eder oluyorum...

Isa peygamberin bir zina davasinda böyle hareket ettigine dair belgeler ne dereceye kadar dogrudur acaba, ben sahsen merak ettim.

Cünkü Tevrat'ta zinanin cezasi ölümdür, yani taslanmak ordan geliyor.
Incil Tevrat'tan sonra indirildi, onu da hepimiz biliyoruz.

Kur'an'da da ( burada Kur'an'daki zina cezasini tekrar gündeme getirmiyecegim, iki kardesimiz su an hallediyorlar bu konuyu ) zinanin cezasiz kalmayacagi belirtiliyor.

Simdi Tevrat'ta ve Kur'an'da zinaya verilen cezalar var iken, neden Incil'de birdenbire zina cezasiz kaliyor, akla yakin midir bu?

Evet Bart kardesim hazirmisin benimle bir paylasim yapmaya? Ben bu arada google amcayi yokliyayim, bilmedigi bir halt yok gavur icadinin, olur ya hemen olgun bir cevap bulurum.

Selamlar
Eklenen Resim Ön İzlemesi
Dosya tipi: jpg munakasa.jpg (25,4 KB (Kilobyte), 4x kez indirilmiştir)
Alt 16. January 2013, 06:33 PM   #9
bartsimpson
Super Moderator

bartsimpson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
bartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud ofbartsimpson has much to be proud of

Alıntı:

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Isa peygamberin bir zina davasinda böyle hareket ettigine dair belgeler ne dereceye kadar dogrudur acaba, ben sahsen merak ettim.

Cünkü Tevrat'ta zinanin cezasi ölümdür, yani taslanmak ordan geliyor.
Incil Tevrat'tan sonra indirildi, onu da hepimiz biliyoruz.

Kur'an'da da ( burada Kur'an'daki zina cezasini tekrar gündeme getirmiyecegim, iki kardesimiz su an hallediyorlar bu konuyu ) zinanin cezasiz kalmayacagi belirtiliyor.

Simdi Tevrat'ta ve Kur'an'da zinaya verilen cezalar var iken, neden Incil'de birdenbire zina cezasiz kaliyor, akla yakin midir bu?

Evet Bart kardesim hazirmisin benimle bir paylasim yapmaya? Ben bu arada google amcayi yokliyayim, bilmedigi bir halt yok gavur icadinin, olur ya hemen olgun bir cevap bulurum.

Selamlar
Temelinde "merhamet", "sevgi" ve "bağışlayıcılık" bulunan hiç bir eylem ve söylem için Kuran yada başka bir kitaptan yada başka bir yerden delil ve ispat arama zahmetine girmem...

bu "sıfatlar" size tanıdık geldi mi????
bartsimpson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16. January 2013, 08:09 PM   #10
merdem
Uzman Üye

Alıntı:
Temelinde "merhamet", "sevgi" ve "bağışlayıcılık" bulunan hiç bir eylem ve söylem için Kuran yada başka bir kitaptan yada başka bir yerden delil ve ispat arama zahmetine girmem...

bu "sıfatlar" size tanıdık geldi mi????
Bart Kardesim,

benim niyetim Kur'an harici bir yerden delil getirmek falan degildir. Bende okumuyorum Kur'an haricindekiler, yoksa haberim olurdu o KITAPlarda ne yaziyor diye, merak edip sormazdim.

Hem niyetim Kitap'lari karsilastirmak degildi, sahiden de Hiristiyanlar tarafindan uydurulan bir rivayet mi yoksa tahrif edilmemis sekilde birakilmis bir Ayet mi oldugunu bilmek istedim Incil'de. O yüzden, hangi KITAB'ta hangi emirler geciyor diye inceledim.

Sonuc zaten benim inancima bir tesir yapacak degildir. Ögrenmenin bir zarari yok, zan icinde kalmaktansa arar arastiririm her ne hususta olursa olsun.

Yarin öbürgün bellimi olur, kalkarda bir Yahudi yada Hiristiyan dinim hakkinda bir sey söyler, ben de bilincli cevap veririm. Mesela: "Islam dini cok acimasizdir derlerse, ben de derim önce kendi Kitab'ini oku, bak ne yaziyor diye, arkasindan hemen dogru cevabi veririm.

Kal saglicakla, selamlar.

Bookmarks

Etiketler
ilişkiler, sapık

Seçenekler
Stil