hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > HANİF MÜSLÜMANLIK > Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman!

Seçenekler Stil
Alt 18. February 2013, 06:10 AM   #711
sevginur
Uzman Üye

sevginur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 477
198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
sevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud of

98- Öyleyse Kur’an okuduğun zaman Racim Şeytan’dan [İblis’ten] Allah’a sığın.

isra 117 - Şüphesiz ki senin Rabbin, kendi yolundan kimlerin saptığını en iyi bilenin ta kendisidir. Ve O, doğru yolda olanları daha iyi bilendir.
Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.
Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.”
Kâfirûn Sûresi
sevginur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
sevginur Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (18. February 2013)
Alt 18. February 2013, 02:39 PM   #712
sevginur
Uzman Üye

sevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud ofsevginur has much to be proud of

kaf süresi 45. Biz onların söylediklerini daha iyi biliriz. Ve sen onların üzerinde zorlayıcı
Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.
Kâfirûn Sûresi
sevginur Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
40tr40 (18. February 2013), raven (18. February 2013)
Alt 18. February 2013, 02:40 PM   #713
sevginur
Uzman Üye

kaf süresi 45 :

Biz onların söylediklerini daha iyi biliriz. Ve sen onların üzerinde zorlayıcı değilsin..

O hâlde sen, Benim tehdidimden korkan kimselere Kur’ân ile öğüt ver.
Kâfirûn Sûresi
sevginur Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (18. February 2013)
Alt 18. February 2013, 04:35 PM   #714
40tr40
Uzman Üye

40tr40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 406
81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi
40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of

Âdiyât Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm.

6. Şüphesiz insan, Rabbine karşı pek nankördür.
7. Şüphesiz buna kendisi de şahittir,
أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي
Eslemtu li rabbil âlemîn
Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.
40tr40 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
40tr40 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
merdem (18. February 2013), raven (18. February 2013), sevginur (18. February 2013)
Alt 18. February 2013, 05:14 PM   #715
merdem
Uzman Üye

Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

Alıntı:
40tr40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Âdiyât Suresi

6. Şüphesiz insan, Rabbine karşı pek nankördür.
7. Şüphesiz buna kendisi de şahittir,

Yüce Allah'in, Meleklere Adem'e secde edin buyurdugunda, kibirlenerek kendini Adam'den üstün gören ve secde etmegen Iblis'in askerlerinden olusan Seytan nefsimizin bir parcasi olduguna göre, nankörlügümüze böylece kendimiz de sahit olmusuzdur.
merdem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
40tr40 (18. February 2013), raven (18. February 2013), sevginur (18. February 2013)
Alt 18. February 2013, 05:16 PM   #716
merdem
Uzman Üye

merdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud ofmerdem has much to be proud of

40tr40 (18. February 2013), raven (18. February 2013), sevginur (18. February 2013)
Alt 19. February 2013, 12:19 AM   #717
raven
Uzman Üye

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 97
52 Mesajina 104 Tesekkür Aldi
raven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud ofraven has much to be proud of

TEKVÎR /25
Ve o, kovulmuş şeytanın sözü değildir.
40tr40 (19. February 2013), merdem (19. February 2013), sevginur (19. February 2013)
Alt 19. February 2013, 01:06 AM   #718
merdem
Uzman Üye

40tr40 (19. February 2013), raven (19. February 2013), sevginur (19. February 2013)
Alt 19. February 2013, 03:52 PM   #719
40tr40
Uzman Üye

40tr40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 406
81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi
40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of40tr40 has much to be proud of

Hûd Suresi

117. Halkı iyi olduğu halde Rabbin, haksızlıkla memleketleri helak etmez.

Bu ayet hakkında günümüz dünyasını da göz önüne alarak (arap baharı yalanı gibi, Irak körfez savaşı rezaleti gibi, Filistin zülmü gibi...) düşüncelerinizi merak ediyorum Kardeşlerim... Yazar mısınız.
أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي
Eslemtu li rabbil âlemîn
Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.
40tr40 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
40tr40 Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
merdem (19. February 2013), raven (20. February 2013), sevginur (19. February 2013)
Alt 19. February 2013, 04:50 PM   #720
merdem
Uzman Üye

Alıntı:
40tr40 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hûd Suresi

117. Halkı iyi olduğu halde Rabbin, haksızlıkla memleketleri helak etmez.

Bu ayet hakkında günümüz dünyasını da göz önüne alarak (arap baharı yalanı gibi, Irak körfez savaşı rezaleti gibi, Filistin zülmü gibi...) düşüncelerinizi merak ediyorum Kardeşlerim... Yazar mısınız.

Batır Allah’ım batır…
Bir gün bir topluluk gemiyle yola çıkmışlar. Tam da bizim toplumun küçük bir prototipi. Neyse, denizin ortasında bunlar şiddetli bir fırtınaya tutulmuşlar. Gemi bir oyana bir bu yana sallanıp duruyor. Rüzgarın sesi neredeyse kulakları sağır edecek cinsten. (Olaya biraz drama katalım). Gözler dört dönmüş vaziyette. Herkes korkudan kırım iti gibi tir tir titriyor.

O esnada i-pod’dan kısık bir ses duyuluyor. O da ne..! İbrahim Tatlıses’in “yetiş ya ali yetiş ya Muhammed” parçası. Bunu duyan vatandaş.. Başlıyor bağırmaya “yetiş ya ali yetiş ya Muhammed”, öbürü bağırıyor “yetiş ya geylani”, bir diğeri “yetiş ya seydaaa” bir başkası “yetiş ya hamza”, bir diğeri “yetiş ya buddha”, “yetiş ya huseyn”, “yetiş ya gavs”.. “yetiş ya buhari”…

Her biri bir başkasını yardıma çağırıyor. Çağırıyor ki gelsin kurtarsın onları batmaktan.

Geminin kıç tarafında oturan gariban köylü de ellerini açmış kısık bir sesle: “BATIR ALLAH’IM BATIR… BATIR GEMİYİ. NASIL OLSA BU GEMİDE SANA TAPAN YOK”. diyor.

Tabi gemi batmıyor. Çünkü aralarında bu mümin kul varken, Allah o gemiyi batıracak değil. Gemi sağ selamet karaya ulaştığı vakit, herkes kurtuluşu yardıma çağırdığı şahısların gücüne nisbediyor.

Biri diyor: -bizi Ali kurtardı, öbürü diyor Gavs olmasaydı işimiz yaştı. Bir diğeri “gözünü sevdiğimin seydaaaası okyanusun ortasında bile bizi gözetliyor”, bir başkası “hamza olmasaydı zor yırtardık paçayı” v.s. her kafadan bir ses çıkıyor.

Bu mizah kismiydi

Öyle zannediyorum, her kavmin icinde iyiyi dogruyu hayri güzellikleri ögreten tesvik eden uyguyalanlar oldugu müddetce, Allah o memleketleri halki helak etmez.

Eger haksizlikta zulümde haramda ileri giderlerse bunlarin cezasini baskalari yoluyla da verir.

Bir de iyiyi kötüden, mümini müsrikten ayirt edebilme maksadiyla vukku bulan olaylar vardir.

Rabbim neylerse güzel eyler Her bir olayda bir hayir aramali, ders verici yönlerinden faydalanmali. Bulundugumuz yolun dogru mu yalnis mi oldugunu iyice düsünmeli.
40tr40 (19. February 2013), raven (20. February 2013), sevginur (19. February 2013)

Bookmarks

Etiketler
ant, ayet, bir, hergün, ibret, kolay, öğüt

Seçenekler
Stil