|  | 
|  14. October 2008, 09:56 AM | #1 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Sep 2008 Bulunduğu yer: BURSA 
					Mesajlar: 228
				 Tesekkür: 17 
		
			
				40 Mesajina 62 Tesekkür Aldi
			
		
	Tecrübe Puanı: 18  |  Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler 
			
			Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan çeşitli maddeler, vitaminler; depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi gelir. Urfa'nın acı pul biberinin cilde yararlı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa karşı neler yemeniz gerektiği anlatılıyor. GRİP Satsuma: (Küçük portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır. Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı engeller. Hatta bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser. Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir. En fazla bir çay kaşığı alınmalıdır. Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine neden olur. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir. 
				__________________ aydemir. | 
|   |   | 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| hangi, hardal, hastalığa, muz, nane, tahıl, tarçın, yiyecekler | 
| Seçenekler | |
| Stil | |
| 
 | 
 |