![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Ancak, akıllarını kullandıkça, hatalar görülüp, özürler dilenir ve dinin doğrusu kabul edilir. Peki daha baştan teslim olunan rivayetler, atalar, alimler dini yaşamayı kabul eden kardeşlerimiz, kendilerini nasıl kurtaracaklardır acaba? "ya ataları yanlış yolda iseler" uyarısını bile akıl edemeyenler dini hep başkalarından öğrenmeyi ve ne derlerse onu yaşamayı tercih edileceklerinden, hesap gününde kurandan sorulunca ne cevap verebileceklerdir?" Siz bakmayın akıllı insanların kavgalarına, geç te olsa akıl birlikteliği sağlar. Ama, aklını bir yerlerde unutan yada kiralayanların nasıl toparlanacağına kafa yorun... selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 11
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Girdim ilim meclisine, eyledim ilm-i talep; Meğer ilim gerideymiş, illâ edep illâ edep!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 11
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
benden de eyvallah.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
benden de eyvallah... Müzakereye arkasını önünü bilmeden girmeme edebi ilimden öte gelir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Ama, kıyamete kadar süre verildiğini bildiğimize göre, insana bağlı değilmiş değilmi, her insanın nefsi değilmiş değilmi? İnsanlar vefat ettirilse bile İblis'e kıyamete kadar yaşam var değilmi? şimdi, kovulmuş şeytandan rabbimize sığınma emrini anlayabilirmiyiz acaba? İblisi yok sayıp, kurana bakarsak, İblisin bizi nasıl yanıltıp, kurandan bile yanlışlara sokabileceğini görebilirmiyiz acaba? selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Yeşua (14. November 2012) |
![]() |
#7 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
İblis umutsuzluk olsaydı, insana secde etmesi istenilmezdi değilmi? Her insan sırası geldikçe ölürken, İblis kıyamete kadar yaşamasına izin verilen şey olarak, ayrı bir varlıktır, işte kuranda bu bilgi bize verilmekte, itirafları aktarılmakta ve tedbir almamız istenilmektedir. daha fazlasına gerek yok... selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
![]()
Sen iblisi öğrendinmi? Biz ölünce ölmeyen, kalan sağlar benimdir diye kıyamete kadar insanı dosdoğru yoldan çevirme izni alan ayrı varlık olduğunu şimdi bildinmi?
Önce bunu cevapla da ,sonra secdeyi anlat lütfen, bilgilenelim... teşekkür ederim... selamlar, aorskaya |
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Yeşua (14. November 2012) |
![]() |
#9 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Sanırım, kelam etmeden sadece insanların ihtiyaçları olabileceğini, ancak, rabbimizin dağlarla, gökle, yerle onların anlayacağı şekilde kelam ettiğini de herhalde anlayabilirsiniz değilmi? Yoksa, bal arısına nasıl vahiy ettiğini, haşa arı gibi vızıldadığını söylemeyeceksiniz değilmi? selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Benim tarafımdan da sizler," kurandaki kıssaları gerçekliğinden çıkaran mecazlara dönüştürmekle, doğaüstü şeylerin anlatımlarının bize faydası olmaz, o halde kuranda anlatılan doğaüstü şeyde olamaz, bu semboliktir" diyerek hemen o sembole taşıyacağı bir şeyler bulmaya çalışan, yanlışa düşen kimselersiniz. Ama, ben sizi, taşkafa, beyinsiz, münafık vb. olarak nitelemiyorum, çünkü öyle görmüyorum. Yanlışlarınız, eksikleriniz, kendi aklınızı öne geçirme çabalarınız, kendinizin kurandan anladıkları yerine, iyi anladığını düşündüğünüz başkasının görüşlerine sahip çıkma çabalarınız olsa da görüşleriniz yüzünden şahsınızı kategorize edemem. Çünkü, sonrasında görüşler değişebilir, görüşlerde yanlışa düşülebilir, halbuki sırf bu görüşleri için kategori eden ben o zaman zanla hareket etmiş olur, bilmediğimin peşinden gitmiş olurum ki bu suç olur. selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
ayrı, değildir, insanın, kendi, melekesi, melekler, rabbimizin, vardır, yada, yaratıklardır |
|
|