![]() |
|
![]() |
#1 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sevginur kardeşim, Peygamberimiz ve aile hayatı hakkında kuranda verilen bilgilerden hareket ederek, peygamberimizin hayatı, eşlerine karşı tutumu, eşlerinin davranışları, aileye bakışlarını pekala anlamak ve bunun üzerine, bunlara uygun nasıl davrandığını bulmanız pekala mümkündür. Kuranda verilen bilgiyle yetinmeyip, diğer kaynaklardan bu konuyu öğrenmeye çalışırsanız, doğru sonucu da bulabilirsiniz, yanlışa da düşebilirsiniz. Peygamberimiz ve eşleri ile ilgili olarak birbiri ile çelişen bir sürü bilgi vardır. Siz bunlardan hangisinin doğru yada yanlış olduğunu hiç bir şekilde % 100 kesinlikte bilemeyeceğinize göre kendinize göre bir seçim yapacaksınız ama hep küçükte olsa yanlış olma kırıntısınıda atamayacaksınız diye düşünüyorum. Şunu unutmayalım; rabbimiz akıllı insanları muhatap alarak, bizleri ilgilendiren her konuyu yeterince kuranda açıkladığını belirtmiştir. YETERİNCE! Bu deyime dikkat edin lütfen, yeterince denmektedir. Ne eksik, ne fazla; yeterince... İşte bu konuda da kurandaki anlatım yanında başka anlatımlara ihtiyaç duyulması, bana göre dolaylıda olsa kurandakini yeter bulmamak olmaktadır. O zaman bu istek, dine göre istememiz gereken bir durumu değil, merakımızı gidermek için istediğimiz bir durumu da gösterir. Gerçektende, şahsen ben sizin (yada başka kardeşimizin); peygamberin hayatının bütün detaylarını bilimenizin ne faydası olacağını merak ediyorum. Bu fayda öyle bir fayda olmalıki, bu bilgi olmazsa bir şeyler yarım kalmalı, günaha sokabilmelidir... Bu istediğiniz bilgilerin böyle bir faydası varmıdır, bana göre yoktur... Düşüncelerimi paylaştım, anlaşılmayı umut ediyorum... saygılarımla, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleykum! Değerli Sevginur Kardeşim!
Buraya tıklar mısınız? Henüz tamamını paylaşamadım. Ancak zaman içerisinde tamamlayacağım inşaAllah. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | sevginur (10. November 2012) |
![]() |
#3 |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleyküm! Değerli Merdem Kardeşim!
En abartılı rivayetlerde bile 15 ü geçmeyen eş sayısının 33 olduğunu belirten bu yazıdaki listeyi İlk kez görüyorum. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
![]() |
#4 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Sitenin adini tam bilemiyecegim, aklimda toplumsalbilinc ismi kaldi, Ahmet Dursun diye birisinden. Ne kadar dogru bilemiyecegim, ama yanina kaynaklar verildigine göre bir yerlerde kayitli olmasi gerekir. Esasinda yanlis hareket ediyoruz cok degerli Kardesim Dost1, en önemlisi Rabbimize hakiki bir kul olmanin yollarini arastirmamiz, bu yolda zaman harcamamiz gerekir, ama gelin görünkü sosyete dedikodulari misali nelerle ugrasiyoruz. Ben sahsen arastirmam, son Elcinin hayatina hürmetim vardir, hayatini elbetteki en mükemmel bir sekilde yasamis ve tamamlamistir ( selam olsun ona ), tesadüfen rastladigim icin burada yayinladim. Fitneye sebeb olma amaciyle degil. Hayirli geceler dileklerimle. Selam ve dua ile. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
allahın, evlilik, evlilikleri, hatice, mekke, muhammedin, resulu or nebisi, sevde |
|
|