![]() |
|
![]() |
#1 | |
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Günümüzde insanlık yozlaşmış, küfre sapmış, pisliğe batmış. Tamam anladık. Geçmişe bakalım o zaman... Her halde sağlam bir örnek buluruz. Peygamber dönemindeki islam toplumu, devleti ve halkı en zengin toplum olmalıydı. Düşünsenize herkes ihtiyaç fazlasını vermek zorunda. Hiç fakir fukara yok, hiç düşkün muhtaç yok, hiç zavallı insan yok... Öyle ya Allah emri böyle. Ama tarihi vesikalarda böyle bir durum görünmez. Ayrıca peygamber döneminde benim bildiğim bir Ebubekir vardı. O'da elinde avucunda ne varsa harcadı islam için. Bakınız o da islam için, ihtiyaç fazlasını ihtiyacı olanlara dağıtmak için değil. Bilali habeşiyi özgür bırakırken sormazlar mı adama "yahu Ebubekir ne yapıyosun bir köleye değerinin üstünde bedel verilir mi? Onda ihtiyaç sahiplerinin hakkı var" Başka hiç mi zengin yada varlıklı adam yoktu koca mekkede "ticaret şehri" burası yahu, eee onların mal ve zenginlikleri??? Sahi bir ara peygamberimiz eşi Hatice hanımın develeri ile ticaret yapardı hatta peygamberliği döneminde de buna devam etti. Yani varlıklı bir insandı. Sonra eşi ölünce de ona miras kaldı. O'da ihtiyaç fazlasıdır diye elinde kalanları dağıttı mı? Bilmiyorum soruyorum. Belki bir tarihi evrak yada vesika vardır. Ben o çağda yaşamadım 1400 yıl geçmiş. Bir müslüman olarak Allahın emrini tebliğ eden nebinin nasıl davrandığını sormak ve bilmek hakkımdır herhalde. Ya da onun beytinden olanların durumunu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 819
299 Mesajina 561 Tesekkür Aldi
![]()
Enbiyâ:34-35
Biz, senden önce de hiçbir beşer için sonsuzluk tanımadık. Peki, sen öldün de onlar sürekli kalanlar mıdırlar? Her kimliği olan varlık ölümü tadıcıdır. Ve eritip saflaştırmak üzere, sizi Biz, şer ve hayır ile sınarız. Ve siz, yalnız Bize döndürüleceksiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
![]()
Evet, bu Ayeti hepimiz taniyoruz. Mal ve Mülk Allah'indir.
Kim ölmüstürde bir kurusunu beraberinde götürebilmistir öbür dünyaya. Allah Celle ve Celaluhu bizden bugünün ibadetini istiyor, biz ise Allah'tan gelecek 50 senenin zenginligini istiyoruz, olacak seymidir bu. Nefsin nasil bir rol oynadigini görüyormusunuz, hep bana hep bana diyor. Kimileri de söyle diyorlar: ALLAH isteseydi o fakirleri kendi doyururdu! Lafa bakarmisiniz lütfen, Rabbimiz bilhassa bizlerden istiyor fakiri, yoksulu, öksüzü, yolda kalmislari gözetmemizi korumamizi. Benim vazifem degil, ben kendimi fakirlerle ayni seviyeye indiremem dersek ne olur? Allah verdigi gibi bütün malimizi elimizden alacak olursa bizlere kim yardim edebilir? Bill Gates'i örnek alin, yarin öldügünde milyarlarindan bir kurusu dahi yaninda götürebilecekmi? En azindan ölüm gelip cattigi zaman: *Rabbim bana biraz daha zaman ver, hayirlarda bulunayim* diye yalvardiginda ne olacak? Elinde bulundurdugu milyarlari nasil olsa bir ömür boyu harcayamiyacak ise neden biriktiriyor? Yukarida bir on evlik satirlari okudum. Birakin bir evi bir kenara, bir ögün yiyecegi olmayanlar ahirette ev sahiplerinden sikayette bulunacaklar. On ev alana kadar bana bir ögün yemegi cok gördü diyecekler. Kimi insanlar da diyorlardirki: Kime yardim edeyim, ben fakir göremiyorum ortalarda. Ama fifisi öldügü zaman yerine yedek köpek alacak yeri hemen buluveriyor misal göstermek lazim ise. Allah'in Ayetleri ya itirazsiz kabul edilir, yada öyle kem küm edilir. Rabbimiz ihtiyactan fazlasini ver diyorsa vermek lazim. Seytan degildir bizlere rizki veren bilmis olalim. Madem ki bu dünyaya bizler denenmek amaciyla gönderildik, o halde imtihanlarimizi da büyük bir basariyla vermege hazir olalim. Rabbimiz bizleri kanaatkar kullarindan eylesin. Dünya mali dünyada kalir unutmayalim. Basta gelen ilk vazifemiz Allah'a geregince kulluk etmektir. Mal, mülk ve evlat cogunlugu ile övünenlerin sonunu gördük. Rizki veren Allah'tir, elbetteki coluk cocugumuzun rizkinida verecek olan da Allah'tir. Herkes coluk cocuguna miras birakma yarisinda olacak olursa, elbette fakir fukarayi gözetecek kollayacak olanda kalmiyacaktir. |
![]() |
![]() |
merdem Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (24. December 2012), Bilgi (25. December 2012) |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
![]()
Hicr:94-99
Şimdi sen emrolunmakta olduğun şeyleri açıkça bildir ve ortak koşanlardan mesafelen. Şüphesiz ki Biz, Allah ile birlikte başkasını ilâh edinen şu alay eden kimselere karşı sana yeteriz. Artık onlar yakında bileceklerdir. Andolsun, Biz biliyoruz ki, kesinlikle onların söylediklerine senin göğsün daralıyor. O hâlde sana “yakîn/kesin bilgi” gelmesi için Rabbinin övgüsü ile birlikte noksan sıfatlardan arındır, boyun eğip teslimiyet gösterenlerden ol ve Rabbine kulluk et! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
Tesekkür: 667
710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi
![]()
Yusuf Suresi 12/101 Rabbim; bana Sen mülk verdin ve sözlerin te'vilini öğrettin. Ey göklerin ve yerin yaratanı; Sen, dünyada da, ahirette de benim velimsin. Müslüman olarak canımı al. Ve beni salihlere kat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Kaf 9
1. ve nezzelnâ : ve biz indirdik 2. min es semâi : semadan, gökten 3. mâen : su 4. mubâreken : mübarek, bereketli 5. fe enbetnâ : böylece bitirdik, yetiştirdik 6. bi-hî : onunla 7. cennâtin : bahçeler 8. ve habbe : ve tane, hububat 9. el hasîdi : hasat edilen, biçilen |
![]() |
Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Bilgi (30. December 2012) |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]()
Tarık:8-14
Şüphe yok ki o Yaratıcı, bütün sırların meydana çıkarıldığı gün, onun geri döndürülmesine güç yetirendir. Artık onun için ne herhangi bir güç vardır, ne de herhangi bir yardımcı. Öldükten sonra dirileceğine inanan bilginler, cahil, inançsız kâfirlerin; Allah'ın ilâhlığını ve rabliğini bilerek reddedenlerin durumu kanıttır ki kuşkusuz o, ayırıcı bir karardır. Ve o bir şaka değildir. |
![]() |
![]() |
Bilgi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (31. December 2012) |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
![]()
Bakara:201
Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. İşte insanlardan bazısı, “Ey Rabbimiz! Bize dünyada ver!” diyen kimselerdir. Onun için de âhirette hak edilmiş bir pay yoktur. Yine onlardan, “Rabbimiz! Bize dünyada bir güzellik-iyilik ve âhirette de bir güzellikiyilik ver ve bizi ateşin azabından koru!” diyenler vardır. |
![]() |
![]() |
Bilgi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (6. January 2013) |
![]() |
#9 |
Uzman Üye
![]()
Nisa:64
Ve Biz, her elçiyi sadece, Allah'ın izniyle/ bilgisi ile itaat olunsun diye gönderdik. Ve eğer onlar şirk koşmak sûretiyle kendilerine haksızlık ettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan bağışlanmalarını isteselerdi, sen de onlar için bağışlanma isteseydin, kesinlikle Allah'ı tevbeleri çokça kabul eden, çok tevbe fırsatı veren, çok merhamet eden olarak bulurlardı. |
![]() |
![]() |
Bilgi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (6. January 2013) |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
![]()
Tahrim:6-7
Ey iman etmiş kimseler! Kendinizi ve yakınlarınızı, yakıtı insanlar ve taşlar olacak bir Ateş'ten koruyun. Ateşin üzerinde, Allah'a karşı gelmeyen, kendilerine emredilenleri yapan çetin ve kaba görevli güçler vardır. Ey kâfirler; Allah'ın ilâhlığını ve rabliğini bilerek reddetmiş kimseler! Bugün özür dilemeyin. Siz ancak işlediklerinizin cezasını çekeceksiniz! |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
ant, ayet, bir, hergün, ibret, kolay, öğüt |
|
|