![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
Selamlar alirıza abi
![]() Alirıza abi; belki özel olacak,ama genede yazma ihtiyacı hissettim. Seninle msn üzerinden konuşmalarımızdan birinde , bana şunu dediğini hatırlıyorum,eğer yanlış hatırlamıyorsam ! Ben namazlarımı sadece 2 rekat ve 5 vakit kılıyorum demiştin.Sünnet namazları kılmadığını belirtmiştin,eğer yanılmıyorsam. O zaman bu pozisyona göre sizin cemaat ile namaz kılmanız söz konusu olamaz. Acaba bu pozisyonda bir çelişki yokmu abi ? Çıkamıyorum işin içinden,heleki hanifdostlar diye bir site de ' KURAN’DA SALAT NAMAZ MIDIR??? ' adlı konuyu okumaya başladığımdan beri,namaz hususunda ciddi soru işaretleri doğmaya başladı içimde !! ![]() Rabbim yardımcımız olsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Üstadım Allah razı olsun
yazdıkların ve fikirlerin şahsımı fazlasıyla memnun etmekte, doğru olduğundan kıl kadar şüphe duymamaktayım. Şunu yanlış anlamamanızı rica ederim ki; "Kuran'da şekilsel namaz yoktur" deyip te, işi tembelliğe vurma sevdasında değilim. Amacım doğruyu tam manasıyla bulabilmek, Cenab-ı Allah'ın bizden istediği muradı ne ise onu tamamıyla kavrayabilmek ve onunla salih amel etmektir. Tabii ki, bir müslümanı diğer insanlardan ayıran en belirgin özelliklerden birisi de salat (biz yine de namaz diyelim ![]() Namaz kılan, camiye cemaate devam eden bir kişinin imanından şüphe olmaz. Kim, sabahın erken saatinde ya da akşam herkesin yatacağı zamanda rahatını, tatlı uykusunu bozup ta camiye gider ki? İmanı olan dışında. Değil mi üstadım ![]() Ancak imanı olanlar bu salih ameli hayatına yerleştirir ve özenle korur. Klasik anlamda kılınan namazların Sayın Hakkı Yılmaz üstadımın da bahsettiği gibi tazarrulu niyaz (tazarrunun anlamını bir türlü bulamadım ![]() Üstadım bahsettiğiniz üzere bir müslüman olarak, hem şekilsel olarak namaz adındaki salat çalışmalarını yapacağız, diğer yandan da SALAH (ISLAH) çalışmalarına devam edeceğiz. Sağ ve selametle kalınız. Saygılarımla Konu Miralay tarafından (25. May 2010 Saat 10:24 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Uzman Üye
Tesekkür: 59
244 Mesajina 485 Tesekkür Aldi
![]()
Selamlar alirıza abi Yazdıklarınız için teşekkürler,rabbim razı olsun hepimizden...
Alirıza abi; belki özel olacak,ama genede yazma ihtiyacı hissettim. Seninle msn üzerinden konuşmalarımızdan birinde , bana şunu dediğini hatırlıyorum,eğer yanlış hatırlamıyorsam ! Ben namazlarımı sadece 2 rekat ve 5 vakit kılıyorum demiştin.Sünnet namazları kılmadığını belirtmiştin,eğer yanılmıyorsam. O zaman bu pozisyona göre sizin cemaat ile namaz kılmanız söz konusu olamaz. Acaba bu pozisyonda bir çelişki yokmu abi ? Çıkamıyorum işin içinden,heleki hanifdostlar diye bir site de ' KURAN’DA SALAT NAMAZ MIDIR??? ' adlı konuyu okumaya başladığımdan beri,namaz hususunda ciddi soru işaretleri doğmaya başladı içimde !! Rabbim yardımcımız olsun... Aşık-74 Kardesim Bana islam ülkelerinde Kılınan namaz rekat ve şekilleri hangisi hangişsi ile uyum sağlıyor ki? Cemaat tek bir ümmet ve tek bir ilah tek bir şeriat oluşan yerde aynı yaşam biçimlerine denir. Namazın sünneti farzı olmaz elbette. bütün namazlar allaha kılınır peygamber de onu yapmıştır. nisa 101,102,103. ayetlerde bunu peygamberin önderliğinde kısaltılmış bir tatbikatını allah resulü yapıyor normal şartlar altında da kısaltılmamış şekilde namaz kılınır yani korku anında bir rekat diğer normal zamanlarda da iki rekat diye anlıyorm. Alaha kılınan namaz budur. diğer fazladan kılınan namazlkar nafile olan namazlardır. bu insanlar diledikleri kadar diledikler zaman kılabilirler. bir tane kardeşimizde demiş ki abdeste kolaylık olsa abdest de eller dirseklerle beraber yüz ve baş mesh edilir ayaklar da çorap olsun çıplak olsun meshedilr. ayak yıkama değil mesh vardır bu bir temizlik değil bu bir ibadettir. allahı gereği gibi anmaktır selam ve saygılar sunarım aşık 74 kardesim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
![]() Ama alttaki ayet leride gördüğüm zaman,diyorumki,bu kadar açık bir kitap ise neden bu uyumsuzluklar var ? Neden bu sıkıntıları yaşıyoruz ? Rabbimiz bize , bunun açık anlaşılır olduğunu söylediği halde,neden namaz hususunda bu açık anlamları yakalaymıyor hiç kimse ? İşte namaz hususundaki sıkıntılarımı bu ayet ler tetikliyor ![]() 11:01 Elif, Lam, Ra. Bu, hikmet sahibi ve herşeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış, sonra da AYRINTILI OLARAK AÇIKLANMIŞ bir Kitaptır. Düşünesiniz diye Allah size ayetlerini böyle açıklamaktadır. (Bakara-242) Biz öğüt alanlara ayetleri ayrıntılı bir biçimde açıkladık.. (Enam-126) Biz sana Kur’an’ı ve en güzel açıklamayı- yorumu(ahsena tefsir) getirdik. (Furkan-33) Kur’an ayetleri Allah tarafından eksiksiz ve açık-anlaşılır kılınmıştır. Sonra da Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz diye ayrı ayrı açıklanmıştır.. (Hud-2) Bilgiden nasipli olanlar için, ayetleri gerçekten ayrıntılı kılmışızdır.. (Enam- 97) Şu bir gerçek ki, size Allah’tan bir ışık ve apaçık bir kitap gelmiştir.. (Maide-15) Nûr 46 And olsun ki, açıklayıcı ayetler indirmişizdir. Allah dilediğini doğru yola eriştirir. Yâsîn 69 Ve biz, ona şiir belletmedik ve bu, ona yakışmaz da; bu, ancak bir öğüttür ve her şeyi açıklayan Kur'an. Zuhruf 2 Andolsun her şeyi açıklayan kitaba. Duhân 2 Andolsun her şeyi açıklayan Kur'an'a. Zümer 23 Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz. En’âm 114 Allah'tan başka bir hakem mi arayayım ki size, her muhtaç olduğunuz şeyi bildirip açıklayan kitabı, o indirmiştir. Kendilerine kitap verilenler de bilirler ki o, senin Rabbin tarafından gerçek olarak indirilmiş bir kitaptır; artık şüphe edenlerden olma. Selamlar sevgiler... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
![]()
Aynen miralay kardeşim dediğiniz gibi Oluklar hep çifttir birinden kir akar birinden nur nur akan oluklardan bize içmeyi nasip etsin rabbim inşallah.
|
![]() |
![]() |
Ali Rıza Borazan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (26. May 2010) |
![]() |
#6 |
Uzman Üye
![]()
Allah razı olsun Ali Rıza abicim
Değerli üstadım özelden size mesaj yazmıştım ama sanırım okumamışsınız. Sanırım Mersin'de ikamet ediyorsunuz. Ben de Hatay Dörtyol'da ikamet ediyorum. Birgün sizinle ve diğer hanif müslüman kardeşlerimle şahsen tanışmak ve görüşmek dilerim. Sizlerle yazılara sığmayan, sohbet tadında bilgi alışı (verişi değil ![]() Saygı, muhabbet ve selamlarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
![]()
teşekkür ederim Miralay kardeşim eğer görüşmek istersen karsılıklı micle konuşalım inş. emesn adresi [email protected] adresimi kaydedersen konusuruz inşallah. meyilini almadım tşk.
|
![]() |
![]() |
Ali Rıza Borazan Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (26. May 2010) |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
![]()
üstadım msn adresinizi inşaAllah eve gidince kaydedeceğim
zira işyerinde msn banlanmış vaziyette ve yasak ancak akşamları bilgisayar başına oturup siz değerli dostlarımla halleşebiliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 15
19 Mesajina 33 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]()
Sevgili Aşık74,
Mubinun, açıklayan,izah eden demek. Kuran,kendini bilgi sahiplerine ve ulul elbab'a ( öze vakıf olanlar) açacağını birçok yerde belirtiyor. Sorunun yanıtı 3/7'de. İlgili soru: Nahl 103'de diyorlar ki "Bu Kuran'ı görüştüğü o yabancı öğretiyor. Allah'ın sözü değil." Kuran'ın bu kişilere verdiği yanıt: "Kastettikleri kimsenin dili yabancıdır. Kur’an ise apaçık Arapça'dır." Mantıklı mı? Varsayalım ki ben peygamber olduğumu iddia ediyorum. Ben, Kuran'ı bir ingilizden öğrensem, bunu Türkçe'ye çevirip aktarsam, bu Kuran'ın Allah sözü olduğunu kanıtlar mı? Kanıt şu mu olacak: "Kastettikleri kimsenin dili ingilizcedir. Kur’an ise apaçık Türkçe'dir. |
![]() |
![]() |
bob Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | aşık74 (27. May 2010) |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
![]()
Cevabınıza teşekkür ederim.
ali imran 7 ; Sana Kitab'i indiren O'dur. Onun (Kur'an'in) bazi âyetleri muhkemdir ki, bunlar Kitab'in esasidir. Digerleri de mütesâbihtir. Kalplerinde egrilik olanlar, fitne çikarmak ve onu tevil etmek için ondaki mütesâbih âyetlerin pesine düserler. Halbuki Onun tevilini ancak Allah bilir. Ilimde yüksek pâyeye erisenler ise: Ona inandik; hepsi Rabbimiz tarafindandir, derler. (Bu inceligi) ancak akliselim sahipleri düsünüp anlar. Peki sizce , kuran'da namaz ile ilgili olan ayet ler muhkem midir ? sevgiler... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
namaz, rekatları |
|
|