![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nur cemaati ve Risale-i Nur hakkında daha detaylı bilgileri:
http:\\www.tevhidnesli.de sitesinden okuyabilirsiniz. Gerçekten çok tatminkar bir çalışma yapmışlar. Çok uzun olduğu için buraya alamadım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN
Siz bu ayetleri okurken Allahın sizi titizlikle izlediğini ve dua ettiğinizde size cevap vereceğini unutmayın!!! İsrâ 2 Biz, Musa'ya Kitab'ı verdik ve İsrailoğullarına: "Benden başkasını dayanılıp güvenilen bir rab edinmeyin" diyerek bu Kitab'ı bir hidayet rehberi kıldık. Neml 2 İman eden müminler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir. Neml 77 Ve o, müminler için gerçekten bir hidayet rehberi ve rahmettir Lokman 3 Güzel davrananlar için bir hidayet rehberi ve rahmet olmak üzere (indirilmiştir). Mü’min 54 O, akıl sahipleri için bir öğüt ve doğruluk rehberidir. Nûr 46 And olsun ki, açıklayıcı ayetler indirmişizdir. Allah dilediğini doğru yola eriştirir. Yâsîn 69 Ve biz, ona şiir belletmedik ve bu, ona yakışmaz da; bu, ancak bir öğüttür ve her şeyi açıklayan Kur'an. Zuhruf 2 Andolsun her şeyi açıklayan kitaba. Duhân 2 Andolsun her şeyi açıklayan Kur'an'a. Zümer 23 Allah sözün en güzelini, birbiriyle uyumlu ve bıkılmadan tekrar tekrar okunan bir kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz. En’âm 114 Allah'tan başka bir hakem mi arayayım ki size, her muhtaç olduğunuz şeyi bildirip açıklayan kitabı, o indirmiştir. Kendilerine kitap verilenler de bilirler ki o, senin Rabbin tarafından gerçek olarak indirilmiş bir kitaptır; artık şüphe edenlerden olma. ve kuranda daha niceleri geçer... artık isteyen varsın başka kaynaklara, isteyende onun ayetlerini derinlemesine düşünüp şöyle bir etrafına baksın da hayatına geçirip tatbik etsin. Kuranda açıklaması tam olarak verilmediği söylenen ayetler ki buna namazda dahil, tamamen kulun kendi iradesine ve isteğine bırakılmıştır. Aksini idda eden kişi yukarıdaki ayetlere ters düştüğü için dinden çıkabilir. Her sıkıntıda önce Allaha dua edelim, o bize doğruyu gösterecektir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Tesekkür: 28
3 Mesajina 8 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
toslunba kardeşim Allah razı olsun senden... işte her şey apaçık ortada ya. "Öyleyse nereye gidiyorsunuz? bu (mesaj, kuran), bütün insanlık için bir öğüt ve uyarıdan başka bir şey değildir, doğru yolda yürümek İSTEYEN her biriniz için. ama ALLAH, bütün alemlerim rabbi, (o yolu size göstermeyi) istemedikçe SİZ onu İSTEYEMEZSİNİZ." [Tekvir, 26-27-28-29]
cemaatte düşünme hakkın yoktur. sana yukarıdan(bu da ayrı komik ya) emir gelir, bugün bunları yapacaksın, şu kitabı okuyacaksın gibi. sen de bir güzel okursun. birileri ne derse onu yapmakla yükümlüsündür. "hiç mi düşünmüyorsunuz" düşünemezsin arkadaşım senin yerine abin düşünür, onun yerine de biri bulunur düşünmesi için. en son sağolsun hoca efendiler düşünür de senin ne yapman gerektiğini belirlerler. ben görmedim ya daha cemaatte hadi bugün kuran okuyoruz arkadaşlar diyeni. risale oku, boş boş hikaye oku, ne alâ ya değil mi? arkadaş madem peygamberimizin hayatını örnek almak istiyorsun işte ortada KURAN. nereye bakıyorsun? Allah için bir şeyler yapmak istiyorsun işte ortada KURAN. Allah görenlerden ve istememizi istediklerinden olmamızı nasip eder inşallah... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
Tesekkür: 90
69 Mesajina 159 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]()
Bir istihbaratçı şöyle demişti ;
Hiçbir cemaat yada tarikat olmasınki bilerek yada bilmeyerek herhangi bir istihbarat teşkilatının oltasında olmasın. Bu yerler insanların gönülden bir bağlılıkla topluluk oluşturduğu yerler olduğu için istihbari açıdan çok önemli ve zengin yerlerdir. Hakikatende özellikle islam tarihi incelendiğinde yüzlerce yıldır bu tür oluşumların kurulduğu ,kullanıldığı ,ele geçirildiği çokça görülür. Ne denli güçlendikleri ve işe yaradıklarıda birinci dünya savaşında ve kurtuluş harbinde ortaya çıkmıştır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Uzman Üye
![]()
Kuran herşeyi açıklamış diyoruz ayet gösteriyoruz adam hala çıkıyor ayeti inkar ediyor diyorki, yok efedim rivayet hadisler kuranın eksiklerini tamamlar, yok efedim imamı azam dinimizi tamamladı eksikti çünkü, yok efendim saidi nursi kuranı açıkladı...
Ya bunu söylerken dinden çıktıklarının farkında değilmi bu adamlar? Hadi onu anladımda bu fetullahda neyin nesi, islami yapıyı kullanarak kendisine kölemen sistemi kuruyor daha da ötesi kazandıklarının çok az bşr kısmıyla fakir ülkelere okul yaptırıyor (şirin gözükmek için) diğer gelirlere böylece bakın cebe atmıyorum imajı gösteriyor... İsrâ 2 Biz, Musa'ya Kitab'ı verdik ve İsrailoğullarına: "Benden başkasını dayanılıp güvenilen bir rab edinmeyin" diyerek bu Kitab'ı bir hidayet rehberi kıldık. Neml 2 İman eden müminler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir. Neml 77 Ve o, müminler için gerçekten bir hidayet rehberi ve rahmettir Lokman 3 Güzel davrananlar için bir hidayet rehberi ve rahmet olmak üzere (indirilmiştir). Mü’min 54 O, akıl sahipleri için bir öğüt ve doğruluk rehberidir. Nûr 46 And olsun ki, açıklayıcı ayetler indirmişizdir. Allah dilediğini doğru yola eriştirir. Yâsîn 69 Ve biz, ona şiir belletmedik ve bu, ona yakışmaz da; bu, ancak bir öğüttür ve her şeyi açıklayan Kur'an. Zuhruf 2 Andolsun her şeyi açıklayan kitaba. Duhân 2 Andolsun her şeyi açıklayan Kur'an'a. Ben bu ayetlerde ne risaleyi nur nede sahihihi buhari göremiyorum. ama açıklayıcı gerekmediğiniz yani bu kitaplara gerek olmadığını görüyorum... bu nurculukta acayip bir din, keşke müslüman olsalardı Konu hiiic tarafından (17. July 2010 Saat 10:56 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Uzman Üye
![]()
fetullaha ayet yazalım biraz da.. çok kitap yazmış yarıdan çoğu yalan dolan iftira. Bunlar olmuşlar ehli kitap. bugünkü klasik müslümanlar ehli kitap ayetlerinin muhatabı olmuşlar.
Âl-i İmrân 78 Ehl-i kitaptan bir gurup, okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler. Halbuki okudukları Kitap'tan değildir. Söyledikleri Allah katından olmadığı halde: Bu Allah katındandır, derler. Onlar bile bile Allah'a iftira ediyorlar. Bakara 79 Elleriyle (bir) Kitap yazıp sonra onu az bir bedel karşılığında satmak için "Bu Allah katındandır" diyenlere yazıklar olsun! Elleriyle yazdıklarından ötürü vay haline onların! Ve kazandıklarından ötürü vay haline onların! ------------------------------------------------------ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kuranı allah anlaşılması için arapça olarak indirdi. Kuran anlşılması güç bir kitap değil. Sadece dua edin ve şöyle deyin
"rabbim ilmi artır." "müslüman olarak vefat ettir ve salihlerle beraber eyle." "dosdoğru yola ilet". Kurandan insanları soğutmak ne kadar kötü |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Bazı zümreler (müslüman olduklarını idda eden kendini bilmezler) böyle dua işe yaramaz diyor, illa şeyh lazım diyor sanki doğru yola kılavuzlamak Allahın işi değilmiş gibi yada Allah duaya karşılık vermezmiş gibi bile bile hakikatların üstünü örtmeye onu değiştirmeye çalışıyorlar... Allahın gazabı zalimlerin üzerine olsun. Ancak ona itaat ve kulluk ederiz; umarız ki bizi doğru yola, nimet verdiklerinin yoluna iletir. |
|
![]() |
![]() |
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | pramid (23. April 2011) |
![]() |
#9 |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
Bu konuyu açalı uzuuun zaman olmuş. O zamandan bu zamana düşüncelerimde değişmeler ve gelişmeler oldu.
En sonunda cemaat'imi buldum... ![]() YARATICISINA KOŞULSUZ GÜVENİP VE YALNIZ O’NA ÇAĞIRAN, İŞİNE SIMSIKI SARILIP VE DÜZGÜN YAPAN.BARIŞI(SALAAT'I) AYAKTA TUT ' ANLAR CEMATİ ![]() ÇİZGİM : YANLIZ ALLAH'IN ÖĞRETİLERİ. VAZGEÇİLMEZİM : İNSANLARIN DİRLİK VE ESENLİĞİ( SALAAT)'NE ÇALIŞMAK. Adımız : Barış. Kulvarımız : Barış kulvarı. Andımız : Dirlik ve esenlikli olarak,barış'ı sürdürmek.(salaat). Ve şuna inandımki ; rabbim ; iyi niyet ile kendine yönelenlere doğru yolunu gösteriyor... Kafamdaki dumanlar yaklaşık 2 yıl içerisinde dağıldı..Çok mutluyum.Sizlerle paylaşmak istedim.... Selam ALLAH aşık larının hepsine olsun.... Sizleri çok seviyorum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 141
173 Mesajina 604 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
Sen de ibrahimi emmareler görüyorum demiştimya, Yanıltmayan RABBE kainatın zerratınca ham ederim Tekrar kutlu olsun aşik kardeş
![]() |
TEBYİN Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | aşık74 (25. January 2011) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
cemaati, nur |
|
|