hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > HANİF MÜSLÜMANLIK > Kuran Merkezli ve Allah odaklı iman!

Seçenekler Stil
Alt 16. February 2009, 04:52 PM   #1
nuh
Katılımcı Üye

Tesekkür: 0
13 Mesajina 16 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18
nuh will become famous soon enoughnuh will become famous soon enough

bakara 113. Hepsi de kitabı okumakta oldukları halde Yahudiler: Hıristiyanlar doğru yolda değillerdir, dediler. Hıristiyanlar da: Yahudiler doğru yolda değillerdir, dediler. (Kitabı) bilmeyenler de birbirleri hakkında tıpkı onların söylediklerini söylediler. Allah, ihtilâfa düştükleri hususlarda kıyamet günü onlar hakkında hükmünü verecektir.213. İnsanlar bir tek ümmet idi. Sonra Allah, müjdeleyici ve uyarıcı olarak peygamberleri gönderdi. İnsanlar arasında, anlaşmazlığa düştükleri hususlarda hüküm vermeleri için, onlarla beraber hak yolu gösteren kitapları da gönderdi. Ancak kendilerine kitap verilenler, apaçık deliller geldikten sonra, aralarındaki kıskançlıktan ötürü dinde anlaşmazlığa düştüler. Bunun üzerine Allah iman edenlere, üzerinde ihtilafa düştükleri gerçeği izniyle gösterdi. Allah dilediğini doğru yola iletir 136. «Biz, Allah'a ve bize indirilene; İbrahim, İsmail, İshak, Ya'kub ve esbâta indirilene, Musa ve İsa'ya verilenlerle Rableri tarafından diğer peygamberlere verilenlere, onlardan hiçbiri arasında fark gözetmeksizin inandık ve biz sadece Allah'a teslim olduk» deyin132. Bunu İbrahim de kendi oğullarına vasiyet etti, Ya'kub da, "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. O halde sadece müslümanlar olarak ölünüz" (dediler120. Dinlerine uymadıkça yahudiler de hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır. 134. Onlar bir ümmetti, gelip geçti. Onların kazandıkları kendilerinin, sizin kazandıklarınız sizindir. Siz onların yaptıklarından sorguya çekilmezsiniz99. Andolsun ki sana apaçık âyetler indirdik. (Ey Muhammed!) Onları ancak fasıklar inkâr eder. maide 44. Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat'ı indirdik. Kendilerini (Allah'a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah'ın Kitab'ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah'ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. 47. İncil'e inananlar, Allah'ın onda indirdiği (hükümler) ile hükmetsinler. Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar fâsıklardır49. (Sana şu talîmatı verdik): Aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet ve onların arzularına uyma. Allah'ın sana indirdiği hükümlerin bir kısmından seni saptırmamalarına dikkat et. Eğer (hükümden) yüz çevirirlerse bil ki (bununla) Allah ancak, günahlarının bir kısmını onların başına belâ etmek ister. İnsanların birçoğu da zaten yoldan çıkmışlardır.
nuh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 9. October 2008, 10:44 AM   #2
TEBYİN
Uzman Üye

TEBYİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 141
173 Mesajina 604 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
TEBYİN is on a distinguished road

Kur'andan başka yol küfür, amenna, ama, sünnetten başka yola küfür deyişinizin kanıtı nedir kardeş,
İmanın esaslarında Nebilere ve getirdiklerine iman vardır, getirdikleri de VAHY dir,
Allah kitabında sadece VAHYİ İNDİRDİĞİNİ VE KORUYACAĞINI vaad eder, gerisine iman size kalmış, edersenizde etmesenizde dininizi zarara sokmaz..
TEBYİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
TEBYİN Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
HanifTürk (3. April 2017), Miralay (7. September 2011)
Alt 9. October 2008, 03:05 PM   #3
msp1955
Banned

Tesekkür: 1
2 Mesajina 2 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
msp1955 is on a distinguished road

Kardeşim.
Hadisleri inkar eden kafir olur diye güceniyorsunuz.
Hakikatte hadisi inceleyip ben bu hadisi kabul etmiyorum demek küfür değildir.ama ben hadis kabul etmiyorum demek kavli resulü inkar olduğu için küfürdür.
İbni Abidin,sahih-mütevatir hadisi inkar eden kafir olur,dinden çıkar diyor.
Peygamber ve Hadis denilen söz ve yaşantısı inkar edilemez.Hadisler kısım kısımdır,hepsi aynı katagoride değildir.
İbrahim peygamber ise,kendisine on suhuf inmiştir.bunu Hadis öğretilerindende anlıyoruz.Tek Allah inancında olduğunuda Ayetlerden anlıyoruz.aslında Bütün peygamberler Tek Allah inancındadır.Hıristiyanlığa teslis sonradan sokulmuştur.
İbrahim peygamber veya ondan öncekiler,veya ondan sonrakiler,Lağv edilmiştir.lağv,olmasada ,Kuranın nazil olmasıyla yürürlükten kalkmıştır.geçerliliği kalmamıştır.
Yani nesh olmuştur.
Tek Kur'an'dan veya Haneflikten ben şunu anlıyorum.
İbrahim peygamber inancından ve getirilerinden başkası yoktur.Böyle düşünmek küfürdür.
iyi günler.
İmanın esaslarında Nebilere ve getirdiklerine iman vardır, getirdikleri de VAHY dir,
Allah kitabında sadece VAHYİ İNDİRDİĞİNİ VE KORUYACAĞINI vaad eder, gerisine iman size kalmış, edersenizde etmesenizde dininizi zarara sokmaz..

Konu msp1955 tarafından (9. October 2008 Saat 03:08 PM ) değiştirilmiştir.
msp1955 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 9. October 2008, 05:42 PM   #4
ÖmerFurkan
Site Yöneticisi

Tesekkür: 33
85 Mesajina 163 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
ÖmerFurkan will become famous soon enoughÖmerFurkan will become famous soon enough

Alıntı:
msp1955 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim.
Hadisleri inkar eden kafir olur diye güceniyorsunuz.
Hakikatte hadisi inceleyip ben bu hadisi kabul etmiyorum demek küfür değildir.ama ben hadis kabul etmiyorum demek kavli resulü inkar olduğu için küfürdür.
İbni Abidin,sahih-mütevatir hadisi inkar eden kafir olur,dinden çıkar diyor.
Peygamber ve Hadis denilen söz ve yaşantısı inkar edilemez.Hadisler kısım kısımdır,hepsi aynı katagoride değildir.
İbrahim peygamber ise,kendisine on suhuf inmiştir.bunu Hadis öğretilerindende anlıyoruz.Tek Allah inancında olduğunuda Ayetlerden anlıyoruz.aslında Bütün peygamberler Tek Allah inancındadır.Hıristiyanlığa teslis sonradan sokulmuştur.
İbrahim peygamber veya ondan öncekiler,veya ondan sonrakiler,Lağv edilmiştir.lağv,olmasada ,Kuranın nazil olmasıyla yürürlükten kalkmıştır.geçerliliği kalmamıştır.
Yani nesh olmuştur.
Tek Kur'an'dan veya Haneflikten ben şunu anlıyorum.
İbrahim peygamber inancından ve getirilerinden başkası yoktur.Böyle düşünmek küfürdür.
iyi günler.

sana da iyi günler
ÖmerFurkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 9. October 2008, 05:51 PM   #5
TEBYİN
Uzman Üye

TEBYİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 141
173 Mesajina 604 Tesekkür Aldi
TEBYİN is on a distinguished road

İbni Abidin mi belirliyor senin küfrünü ya da imanını,
Bana ne abidininden kardeşim,
Bana Sahibimizden, Rabbimizden bahset, gerisini zaten çöpe atmışız, çöplüklerden kanıt mı olurmuş..
TEBYİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
TEBYİN Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Alt 9. October 2008, 06:04 PM   #6
PİLOT
Uzman Üye

PİLOT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 17
40 Mesajina 62 Tesekkür Aldi
PİLOT is on a distinguished road

selamlar,

Hanifdostlardan atılınca buraya dadanmış,forumu fazla kirlrtmeden attığınız için teşekkürler.
Alt 26. October 2008, 07:19 AM   #7
YuSuFMiSaLi
Yeni Üye

Tesekkür: 2
3 Mesajina 5 Tesekkür Aldi
YuSuFMiSaLi is on a distinguished road

Selam msp1955 ,

Alıntı:
Demişki ; diğer rasullerin hükümleri artık geçerli değil.
Farklı birşeymi bildirdiler ?
Hepsi Allaha ahirete inanmaya davet etti.
Sakınmayı , iyiliği ve güzel davranışı bildirdi.

Öncelikle diğer rasulleri Muhammed rasulden ayırt etmeni şiddetle kınıyorum.
İsa rasulü kullanıp şirk işleyenlerden en büyük farkımız bütün rasulleri bir tutmamızdır.
Onların birbirlerinden üstün özelliklerde gönderilmelerinin sebebi bulundukları ortam olamazmı...!
Ortama göre şekillendirilen rasullerin itaatte birbirlerinden farkı asla yoktur.
Hepsi bir olan allaha saf duru iman etti.!
Aksini iddia ediyorsan inandığın kitabından ispat et..!

Sevgi ile..
YuSuFMiSaLi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
YuSuFMiSaLi Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Alt 26. October 2008, 08:57 PM   #8
horasan
Yeni Üye

Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
horasan will become famous soon enoughhorasan will become famous soon enough

-- İbrahim'in dini denmesinde ki sebep, arasında farkın olmamasıdır. Unutmayalım ki ''Allah katında din İslam'dır.''
horasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
horasan Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Alt 26. October 2008, 08:58 PM   #9
ÖmerFurkan
Site Yöneticisi

Tesekkür: 33
85 Mesajina 163 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
ÖmerFurkan will become famous soon enoughÖmerFurkan will become famous soon enough

Alıntı:
horasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
-- İbrahim'in dini denmesinde ki sebep, arasında farkın olmamasıdır. Unutmayalım ki ''Allah katında din İslam'dır.''
Allah Razı Olsun...
ÖmerFurkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27. October 2008, 08:26 AM   #10
EVVAB_İNSAN
Uzman Üye

EVVAB_İNSAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 35
42 Mesajina 53 Tesekkür Aldi
EVVAB_İNSAN is on a distinguished road

Alıntı:
horasan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Selam saygıdeğer HORASAN kardeşim, evvela hoşgeldin dileklerimi iletir, gelişinizin hayır ve hayırlara vesile olmasını ULU RABBIMDAN niyaz ederim.

Muhterem kardeşim konuya yaklaşımınızda hem fikiriz katkınız için teşekkür ederiz.

YÜCE ALLAH haricinde kullar hiç bir zaman İSLAM kelimesinin önüne-arkasına, berisine-ötesine bir takım yakıştırma YAPAMAZ. Bu yapıldığı andan itibaren İSLAM dairesinden sapma olur. YÜCE YARADANIMIZ, "ALLAH KATINDA DİN İSLAM" dır demiştir. Amenne ve saddakna işittik ve kabul ettik sizlerde şahit olunuz!

Selametle kalınız...

Konu EVVAB_İNSAN tarafından (28. October 2008 Saat 10:41 AM ) değiştirilmiştir.
EVVAB_İNSAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
hanifler, lisanü’l arab, neden