![]() |
|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Allah ihtiyaçsızdır. Bu en güzel şekilde yorumlanmalı.
İhtiyacı olan insandır, insanın en temel ihtiyacı Allah ın rahmetidir. Melekler bu yönüyle Allah için değil insan içindir. Kuran kendi zamanına değil aslında kanımca geleceğe hitap eder. Tüm zamanlaradır aslında. Din evrenseldir, ya iman edersiniz ya kafir yada munafık olursunuz başka alternatif (yahudilik, hristiyanlık...) yoktur. Bunu fıtrata geldiğinizde, fıtratı anladığınızda görürsünüz. Ego; devedir, vicdan devenin bağlandığı kazık ve ip AKILDIR. Akıl, idrak, basiret ve vicdan yolundan ve işaretçi ve müjdeci Kurandan ayrılmamak dileğimle. |
![]() |
Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | pramid (18. October 2012) |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Rabbim aklettiğimiz şeylerde UNUTUR VEYA YANILIR İSEK affetsin. MİSAKA bağlı kalanlardan ve neyi işittiğini ve neye itaat ettiğini bilenlerden eylesin. Misaklarını nebezeleştiren ve farkında olmayanları sırati müstakime iletsin. Zira benim rabbim sırati müstakim üzeredir. (bkn hud-56) |
|
![]() |
![]() |
pramid Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Akıl vicdan ile birlikte deveyi tutar.
Tek başına akıl devenin üstesinden gelemez. En tehlikeli deve ölü taklidi yapan devedir. Selam |
![]() |
![]() |
#4 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayın ateş demir.
Dostum. Yukarıdaki yazın ''bana göre bir husus hariç'' çok güzel bezenmiş; teşekkürü hak ediyor. ''Bana göre'' olan kısım şu:''insanın en temel ihtiyacı Allah'ın rahmetidir.'' Allah rahmeti kendi üzerine yazmıştır ve bunu ayet olarak açıklamıştır. Ne olursan ol o rahmete ulaşılır. Fakat adalet olmaz ise bir kısıma yığılır bir kısım muhtaç kalır; çünkü adaleti sağlayacak olan bizzat insanın kendisidir. Bilmem yalnış mıyım? Saygılarımla. Galip Yetkin. |
![]() |
![]() |
galipyetkin Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Sayın Yetkin
Dostum. Allah ın rahmeti ve izni olmasaydı burada bu yazıyı kaleme alıyor olmayacaktık. İnsan olma yolunun harçlarından biri Rahmettir, diğeri Misak. Dolayısı ile en temel sözcüğünü Hakk ediyorlar. Adalet kisiler arasında bunca farklılık varken ancak sonsuzda mümkündür. Cahime sonsuzlugunu veren budur. Ancak bir cehennem öğretebilirdi insana; kırık ayaklarla cennete yürünemeyeceğini. Güneş tüm günebakanlara ışıldar. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Yağmur ile ıslanıp, kirlerden arınıp mutaharrin olmak.
Yağmur ve toprak ve birleşimi çamur. Çamura ruh üflenince sonuç Adem. Toprak elbise, yağmur vahiy, ruh bilgi ve akıl. Toprak Su Hava(ruh) Ve ateş. Dikkat ederseniz ateşi belirtmedim. İşte bu yüzden ancak bir cehennem öğretebilir insana kırık ayaklarla cennete yürünemeyeceğini |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Bir ego yani bir sahte benlik bilinci ve egonun istemleri simgesi toprak, vücud, vücudun istekleri, açlık, susuzluk, cinsellik gibi...
Bir denetim, bir "ne yap ne yapma" yönlendiricisi, simgesi su, her dil ve her coğrafyada kişiye özgü ancak evrensel, vahiy... Bir akıl, bilgi ve akletme bilme melekesi, ruhun üflenmesi, simgesi hava, bir birikim, bir öğrenme... Ve ateş ve ateşin yakmadığı İbrahim olmak. İşte insanın yapıtaşları ve kadim 4 elementin özü. Rahim hokka, rahman kalem, Allah murekkeb ve insan KELİME... Bir teşbih ancak böyle mükemmel olabilir ve Kuran somutsal değil soyutsal zekaya hitab eder... Konu ates demir tarafından (21. October 2012 Saat 07:18 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
#8 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 11
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]()
Sayın seckin,
alıntıladığınız yazının kime ait olduğunu da belirtirseniz, muhatabın cevaplaması daha kolay olur. Sorunuzu, pramid cevaplayacaktır, ama ben aynı yazısı için düşüncemi aşağıdaki gibi belirtmişim. Alıntı:
ALAK SURESİ 9-12 ayetler: 9. Gördün mü şu men edeni, 10. Namaz kılarken bir kulu 11. Gördün mü, ya o doğru yolda, 12. Yahut takvâyı emrediyorsa? Selamlar, aorskaya Konu aorskaya tarafından (7. November 2012 Saat 06:03 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Katılımcı Üye
Tesekkür: 11
12 Mesajina 17 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Alıntı:
Konu seckin tarafından (8. November 2012 Saat 10:22 AM ) değiştirilmiştir. |