![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adama yüz kere diyoruz ki Kuran düşünülüp öğüt alınsın diye indi,,,
100 kere sayarım yazdım bunu,,, ayetlerden örnekler ve apaçık açıklamalar getirdik.. buna rağmen yine diyorki elif badan haberin yok ![]() Bu ne anlamaz bir kavim bu ne inatçı şeytanlar... Daha ne açıklayacaksın ki,,, yada açıklasan ne olacak?? ![]() Laf konuşmasından haberi yok, aynısıyla karşılık verincede acıtasyon yapıyor,, "ben giderim aaa, herkes gitmiş bende giderim"" sgit. sanki kaldında 2 bişi öğrendin.. ayetle açıkladık Kuran anlaşılmalı anlaşılmaz ise önemi yok diye hala elif ba diyor.. ne diyim ben daha sanaç çokda lüzumlu hin kumaşı gibi gierim giderim.. koçum aldınız cevabınızı gidersiniz.. Bütün bu yazdıklarımıza şahit olarak Allah yeter.. O bilgisayarı ders olsun diye bir kere eline verdi,, en acil durumda ikinci kere vermeyede gücü yeter. o zaman anlarsın kaç bucakmış uydurmanın hali. *** sitenin yanlız hali içinde Tebyin sana daha önce söylemedi mi? Biz, bu hak yollar yalnız başladı yalnız başlayacak kimsesiz başladı kimsesiz devam ediyor demedi mi? İsanın yanında havari kalmadıysa, İbrahimin ümmeti yoksa bunun suçu peygambere mi? Sitede user yoksa bunun suçu Kuranın mı hakikatın mı? İnsanlar gaflette pek çoğuda senin gibi sapık yola düşmüş.. bi lafı 10 kere söletme bize, bir kez olsun şaşırt benide aaa bunu bana daha önce demişlerdi de,,, her defasında farklı kişimi kullanıyor aynı nick i anlamadım gitti. ne laf anlamaz ne akıllanmaz bir kavim.. işte yecüc mecüc bunlar yaaa. bunlara kızgın demirle bakırı dökeceksin,, bazen hizbullaha imrenmiyor değilim. *** EDİT Al sayende o ayetinde manasına vardım,,, yecüc mecüc gibi laf anlamaz toplumları hemen izole edeceksin anında banı vuracaksın başlarına bi daha gün yüzüne çıkamasınlar.. Bak ayetin manası bu işte.. madem laf anlamaz madem akıllanmaz.. gömeceksin anında dğın arasına.. bidaha da çıkamasın.. her işte hayır vardır derler, sayende bir manaya daha vakıf oldum, yoksa kafama takılan bir ayetti kendiler. Allah razı olsun. bir işe yaradın yani..
Konu hiiic tarafından (7. February 2011 Saat 02:18 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (7. February 2011) |
|
|
#2 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah razı olsun aşık74 kardeşim.
Özellikle bu sayfadaki (S:14) ilk iletin çok hoşuma gitti. Daha bunun üzerine söz olur mu bilmem. Herşeyi çok güzel ifade etmişsin. Örneklerin de harikaydı. İçinde çelişkiler barındıran,kul kelamı olan (elçinin bunların tamamını söylediği şüpheli) hadisleri dinde nass olarak kabul etmeyip; Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an'la dinini bina edenleri Allah ve elçisine itaatsizlikle suçlamak ne kadar feci bir durum. Zaten elçinin sözleri ve yaşantısı da Kur'andan ibaret değil miydi? Kur'ana uyan,elçiye de uymuş,itaat etmiş olur. O mübarek te,vahye uymamış mıydı? Kur'ana uyan herkes, yemin ederim ki, hem Allah'a hem de resulüne itaat etmiş olur. Bunları iyi düşünelim. Allah'ın rahmeti,bereketi tüm mü'minlerin ve güzel dinimizi en doğru şekilde öğrenip, yaşamak isteyenlere olsun. Allah'a emanet ol. Selam,saygı,dua ve muhabbetlerimle. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A’râf
157 Yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmi Peygamber'e uyanlar (var ya), işte o Peygamber onlara iyiliği emreder, onları kötülükten meneder, onlara temiz şeyleri helal, pis şeyleri haram kılar. Ağırlıklarını ve üzerlerindeki zincirleri indirir. O Peygamber'e inanıp ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla birlikte gönderilen nur'a (Kur'an'a) uyanlar var ya, işte kurtuluşa erenler onlardır. 158 De ki: Ey insanlar! Gerçekten ben sizin hepinize, göklerin ve yerin sahibi olan Allah'ın elçisiyim. Ondan başka tanrı yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyle ise Allah`a ve ümmi Peygamber olan Resulüne -ki o, Allah'a ve onun sözlerine inanır iman edin ve O'na uyun ki doğru yolu bulasınız. Âl-i İmrân 31 (Resulüm! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir. 32 De ki: Allah'a ve Resulü'ne itaat edin. Eğer yüz çevirirlerse bilsinler ki Allah kafirleri sevmez. 132 Allah'a ve Resul'üne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız. Nisâ 59 Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah'a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah'a ve Resul'e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir. 61 Onlara: Allah'ın indirdiğine (Kitab'a) ve Resul'e gelin (onlara başvuralım), denildiği zaman, münafıkların senden iyice uzaklaştıklarını görürsün. 64 Biz her peygamberi -Allah'ın izniyle- ancak kendisine itaat edilmesi için gönderdik. Eğer onlar kendilerine zulmettikleri zaman sana gelseler de Allah'tan bağışlanmayı dileseler, Resul de onlar için istiğfar etseydi Allah'ı ziyadesiyle affedici, esirgeyici bulurlardı. 69 Kim Allah'a ve Resul'e itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddikler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır! 80 Kim Resul'e itaat ederse Allah'a itaat etmiş olur. Yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik! 83 Onlara güven veya korkuya dair bir haber gelince hemen onu yayarlar; halbuki onu, Resul'e veya aralarında yetki sahibi kimselere götürselerdi, onların arasından işin içyüzünü anlayanlar, onun ne olduğunu bilirlerdi. Allah'ın size lütuf ve rahmeti olmasaydı, pek azınız müstesna, şeytana uyup giderdiniz. Mâide 104 Onlara, "Allah'ın indirdiğine ve Resul'e gelin" denildiği vakit, "Babalarımızı üzerinde bulduğumuz (yol) bize yeter" derler. Ataları hiçbir şey bilmiyor ve doğru yol üzerinde bulunmuyor iseler de mi? Enfâl 13 Bu söylenenler, onların Allah'a ve Resulüne karşı gelmelerinden ötürüdür. Kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, bilsin ki Allah, azabı şiddetli olandır. 20 Ey iman edenler! Allah'a ve Resulüne itaat edin, işittiğiniz halde O'ndan yüz çevirmeyin. Ahzâb 21 (Medenî 90) Andolsun ki, Resulullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. 31 Sizden kim, Allah'a ve Resulüne itaat eder ve yararlı iş yaparsa ona mükafatını iki kat veririz. Ve ona (cennette) bol rızık hazırlamışızdır. 36 Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur. 37 (Resulüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana layık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikahladık ki evlatlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir. 53 Ey iman edenler! Siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, Peygamber'in evlerine girmeyin. Ancak davet edildiğiniz vakit girin. Yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. Çünkü bu hareketiniz Peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. Ama Allah, hakkı söylemekten çekinmez. Peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. Sizin Allah'ın Resulünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikahlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır. 57 Allah ve Resulünü incitenlere Allah, dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için horlayıcı bir azap hazırlamıştır. Konu hiiic tarafından (9. February 2011 Saat 05:29 PM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (12. February 2011) |
|
|
#4 |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 51
95 Mesajina 146 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanki peygamberimiz onun kendi yılnda geldi gitti, bize ışık tutmadı.Bütün hadisleri yalan sayarsak bu peygamberin ne dediğini nasıl öğreneceğiz nasıl amel edeceğiz?.
Peygamber ve hadis düşmalığını bırakın bu millet enayi değil sizin yanınızda.Mezhepsizler zaten sanal alemden öte gidecek cesaretini toplayamazlar.Çıksınlar televizyona açıkça anlatsınlar derdini.Ne mal olduklarını da görsünler.Ha, bu arada panelli, olursa çok daha iyi olur.Ben sorayım sen konuş kabilinden olursa millet birşey anlamaz.. Hadi sıkıysa muhaddis alimlerin karşısına çıkın!...
|
|
|
#5 | |
|
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
Alıntı:
Konu aşık74 tarafından (12. February 2011 Saat 11:15 AM ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
| aşık74 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (14. February 2011) |
|
|
#6 |
|
Uzman Üye
Özel mesaja gerek yok abicim. Burada yazalım hep beraber bir kaç tane,hem siz hemde forum kardeşlerimiz görsünler bu zındıkların aktardıklarını....
Ebû Hûreyre (R) şöyle demiştir: Ölüm meleği Mûsâ Peygamber’e gönderildi. Melek Mûsâ’ya gelince, Mûsâ, meleğe bir tokat vurdu. Melek Rabb’ına döndü ve: - Sen beni ölmek istemeyen bir kula gönderdin, dedi. Allah, meleğe gözünü iâde etti ve tekrar Mûsâ’ya dön (dedi).......... (Buhâri, Kitâbu’l-Cenâiz 95 C.3 S.1261 Ötüken 1987. ) Mûsa peygamber madem ki ölüp, ölmemekte serbestti, niçin ruhunu almaya gelen ölüm meleğinin gözünü çıkarsın? Biz Mûsa Peygamberi ve Ölüm meleğini böyle bir olaydan tenzih ederiz, böyle bir olay olmamıştır. Ölüm meleğinin gözünü çıkarmak, bu rivayeti uyduranların içinde ki bir hasrettir, buna da asla güçleri yetmez. Buharinin yazdığı hadis kitabından bakabilirsiniz eğer bana güvenmezseniz,ben baktım
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Uzman Üye
377- Ebi Katâde oda babasından naklen: “Peygamber kabın içine solumaktan nehiy buyurmuştur.” (Müslim C.9 121/ 329 Sönmez Neşriyat A.Ş. )
378- Enes’den naklen: “Rasûlullah, kabın içine üç defa solurmuş.” (Müslim, C.9 122/330 Sönmez Neşriyat. ) 379- Enes şöyle demiş: Resûlullah içtiği şeyin içine üç defa solar ve: “Bu daha kandırıcı, daha sâlim ve afiyetlidir.” buyururdu. Enes: “İşte bende içilen şeyin içine üç defa soluyorum.” demiş. (Müslim, C.9 123/330 Sönmez Neşriyat ) Birinci rivayetle, diğer iki rivayetin çelişkili oldukları açıktır. Birincisinde kabın içine solunmaz derken, diğerlerinde solunabileceği rivayet edilmiştir. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Uzman Üye
Ebû Zerr (R) şöyle demiştir: Peygamber (S) güneş battığı zamân bana:
“Güneş nereye gider, bilir misin?” diye sordu. Ben: Allah ve Resûlü en bilendir, dedim., Resûlullah şöyle buyurdu: “Güneş gider, tâ Arş’ın altında secde eder (âdetince doğudan doğmak üzere) izin ister de ona izin verilir (ve doğu tarafından doğar. Bununla berâber insanların günahları üzerine doğmayı fenâ görür). Ve bu hâlde secde etmeye yaklaşır. Fakat secdesi kabûl olunmaz. (Doğacağı yerine gitmeye) izin ister; izin verilmez. Ona: Artık nereden geldinse oraya dön! denilir. O da battığı taraftan doğar. (Buhari, Kitâbu Bed’i’l-Halk H.9 C.7 S.3017 Ötüken 1987. ) Buhari hazretleri 600.000 hadisi kafasinda tutarken özur dilerim ama beyni uyuşmus olmali ki , bu sacmaliklari peygamber efendimiz mal etmis.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Uzman Üye
Başını imamdan önce kaldırıp indiren kimsenin alnı şeytanın elindedir.
Muvatta, Salat 57,(1,92) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Uzman Üye
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur."
Ebu Davud, Et'ime 49, (3844); Buhari, Tıbb 58, Bed'ül-Halk 14; İbnu Mace, Tıb 31, (3504, 3505); Nesai, Fera' 11 (7, 178) |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| namaz, rekatları |
|
|