23. January 2013, 05:46 PM | #11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 477
198 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 |
Haniflik Allah'a ortak koşmamak, Müşrik olmamalıdır....
"Şu da emredildi: "Yüzünü, bir hanîf olarak dine çevir. Sakın müşriklerden olma!" (Yunus Suresi 105) Sonra Güneş'i doğarken görünce de, "Bu benim rabbimdir, bu daha büyük!" dedi. Sonra o da batınca, "Ey kavmim! Şüphesiz ben sizin ortak koştuğunuz şeylerden uzağım. Kesinlikle ben hanif olarak yüzü mü, gökleri ve yeri yoktan var edene/yok edecek olana çevirdim ve ben ortak koşanlardan değilim" dedi. (Enam Suresi 78-79) De ki: "Şüphesiz Rabbim, beni doğru yola kılavuz ladı; dimdik ayakta duran bir dine, hanif İbrâhîm'in milletine. O [İbrâhîm], ortak koşanlardan olmamıştı." (Enam Suresi 161) Ve Biz ona [İbrâhîm'e] dünyada iyilik–güzellik verdik. Ve şüphesiz o, ahirette de kesinlikle sâlihlerdendir.(Nahl Suresi 122) Sonra sana: "Hanif olan ve müşriklerden olmayan İbrâhîm'in milletine tabi ol" diye vahyettik.(Nahl Suresi 123 ) İbrâhîm, Yahudi ve Hıristiyan değildi. Ama o, Müslim bir hanîfti. O, müşriklerden de değildi. (Ali İmran Suresi 67) De ki: "Allah doğru söylemiştir. Öyle ise hanîf olarak İbrâhîm'in dinine uyun. Ve o, müşriklerden değildi." (Ali İmran Suresi 95) Allah'a kim ortak koşarsa artık o kimse, gökten düşüp de kuşların kaptığı veya rüzgârın kendisini ıssız bir yere sürüklediği şey gibidir. (Hac Suresi 31) Kaynak: iste kuran.com Ayetler bize Hanif kelimesi müşrik kelimesinin zıttı olarak kullanılmıştır. İnsan ya müşriktir ya Hanif Sözün özü bu davete uyan ve gizli-açık her türlü şirkten kaçınan tüm müslümanlar da Haniftirler.
De ki: “Ey kâfirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam/ Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam. Siz de benim taptığıma tapıcı değilsiniz/ Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız. Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz. Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.” Kâfirûn Sûresi Konu sevginur tarafından (23. January 2013 Saat 06:27 PM ) değiştirilmiştir. |
sevginur Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (24. January 2013) |
Bookmarks |
Etiketler |
hanif, hanif müslüman, hanif nedir, hanif olmak, kuranda hanif kavramı, müslümanlık, nedir |
|
|