hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Şirk ve Müşrikler

Seçenekler Stil
Alt 1. September 2011, 02:01 PM   #1
nuhungemisi
Yeni Üye

Tesekkür: 3
12 Mesajina 28 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0
nuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud of

Birincisi üslubunuza dikkat edin. İkincisi bana olmadığım osmanlıcı, hilafetçi , emperyalizm hizmetçisi gibi şeyleri isnat ederek, ya da savunmadığım şeyleri isnat ederek iftira ediyorsunuz. Kıyamet günü bundan sorumlu tutulursunuz. Kendimi savunma hakkım doğduğu için mecbur yanıt yazıyorum.

Hakkımda herhangi birşey yazmayı bırakın çünkü buna hakkınız yok.

BENİMLE İLGİLİ HÜKÜM VERİCİ HERHANGİ BİRŞEY YAZMAYIN.
nuhungemisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nuhungemisi Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (2. September 2011), dost1 (2. September 2011), Miralay (2. September 2011)
Alt 1. September 2011, 01:49 PM   #2
hiiic
Uzman Üye

hiiic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27
hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

Alıntı:
Ben size Mustafa Kemal'i yüceltmeyi ve onun fikirlerini bırakın sadece Kur'an'a gelin diyorum. SADECE KUR'AN YETMİYOR MU ? Çünkü bunda putperestlik tehlikesi görüyorum. Millet kavramını değil muttaki kavramını ön plana çıkaralım diyorum.

Alıntı:
100 yıl önce ölmüş bir şeyhin uluhiyetinden medet umarak cennete gitmeyi beklemekle , 100 yıl önce ölmüş bir lider siyasetçinin siyasi fikirlerinden medet umarak cennete gitmeyi beklemek arasındaki farkı bana Kur'an'dan gösterebilir misiniz ?

Arkadşaım Atatürk size puta tapın emri mi verdi?
Bu memleketin selahati, istikbali için canını ortaya koyan, yokluklar içinde büyük sabırla mücadele veren, Ülkeyi sananayi inkilaplarıyla yoktan imara başlarken bir yandan yobazlık kalıntılarını silme inkilaplarını yapan insanın hayatı, yaşam biçimi Kuran değil midir?

Yanlış mı yaptı bu adam memlekette servi kabul etmedi, ülkeyi imar etti diye ben anlamadım ki?
Neresini Kurana aykırı buldunuz bana şunu yanlış yaptı diyin size hak vereyim..

haaaa ama ne diyor bizim ham yobaz şeyhlerimiz "İçki içti" sanki osmanlı padişahları içmemiş gibi... İÇKİ İÇTİ öyle mi???? sizin yanınızda hiç bir insan parçalara ayrılırken gördünüz mü? Siz hiç boğaz harbi gibi bir arazide kopuk organlar kelleler kollar bacaklar arasında yürüdünüz mü? siz hiç bir emirle binlerce kişinin hücum sırasında ölmesini izlediniz mi?
Sakinleştirici mi var millette, daha doğru düsürst hastane bile yok osmanlıdan kalma..

O savaşlardan tekke köşelerine sıkışarak kaçan şeyhler bu gün bu kutsal insanı ne pahasına olursa olsun kötülemyi hor gördürmeyi hedef almışşş,,, bunların kulaktan dolma laflarını anlamıyacak kadar basiretsiz miyiz biz... Tekke ve zaviyeler kaldırıldı diye kazanç ve sömürü kaynakları kaldırılan bu yobaz kesimin şeytani telkinlerine kulak verecek kadar basiretsiz miyiz bizler...

yani kusura bakmayın... Bu gerçekleri yazmak zorundayım.
hak ile batılı adaletli bir şekilde ayırmam emredilir bana Kuranda,, ama birilerinin görmemesi orda olmadığı anlamına gelmez, gören gözlerden eylesin Allah...
hiiic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
bartsimpson (21. August 2012), dost1 (2. September 2011)
Alt 1. September 2011, 04:40 PM   #3
nuhungemisi
Yeni Üye

nuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud ofnuhungemisi has much to be proud of

Herkesin kabul edeceği adilane bir şekilde bu konuyu kapatmaya çalışıyorum. Hiiic 'e özelden mesaj attım.

Herkes bu konuya kişisel yargıları, duygusal tepkileri ( yobaz vs dinsiz ) ile yaklaşıyor. Bunu kabul etmeyen var mı ?

Başlık provakatif. Onu değiştirme imkanımız var mı ? Bir de bu konuyu daha düzgün tartışmak imkanı var mı ? Mesela adil olması ile bilinen bir hakem ? Yoksa lütfen kapansın bu başlık.
nuhungemisi Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi:
Anonymous (2. September 2011), dost1 (2. September 2011), Miralay (2. September 2011)
Alt 1. September 2011, 07:32 PM   #4
hiiic
Uzman Üye

hiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud ofhiiic has much to be proud of

başlık provokatif ve sinir bozucu. ama aynı kişi aynı başlığı defalarca açınca artık değiştirmedik. Altına görüşlerimizi yazdık...

Laiklik olan bir ülkede mezhep savaşı olmaz. Alevi sünni şii vahabi hatta din farklılıkları hristiyan yahudi müslüman birbiriyle çatışmaz. güneydoğuda pek çok mecusi var, onlar kendilerine göre devlet yönetimi okul ve hastane isterse ne olur bu işin sonu?

Laiklik Kurandan bir cüzdür ama görebilene. Herkese adaletli davranma ilkesinin uygulamadaki halidir.

Keza bu memlekette neden laikliğe gerek duyuldu onun da iyi öğrenilmesi gerekli değil mi?
Laikliği dinsizlik sayanlar acaba gayri müslimden haraç alırken ve farklı yönetim uygularken hangi delile ayete dayanarak bunu yapıyordu...

Allahın sözleri apaçık... amel etmek için dikkatli okuyan çok iyi görür işin aslını. aşağıdaki ayetlerin uygulaması laik yönetim anlayışıdır....

Nisâ 58
Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne kadar güzel öğütler veriyor! Şüphesiz Allah her şeyi işitici, her şeyi görücüdür.

emaneti ehline verin diyor... en çok namaz kılanınıza yada cübbeli sakallıya değik,, ehline, o işin uzmanına... zaten sadece bu ayeti hayata sokabilsek gerisi kendiliğinden gelecek, ekonomi de düzelecek, sosyal yaşamda düzelecek, avrupa bu ayeti uygularak bu kadar ileri bir düzeye çıktı.

Mâide 8
Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adil davranmamaya itmesin. Adaletli olun; bu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır. Allah'a isyandan sakının. Allah yaptıklarınızı hakkıyle bilmektedir.

gayri müslüme ayrı mahkeme, ayrı vergi... osmanlının islam anlayışı aslında dinden ne kadar uzak yaşadıklarının bir göstergesi...

Mümtehine 8
Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara adil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever.

maide 8 i okuyupta yönetim sistemini laik düzende kurmayacak olan ya ayeti yanlış anlamıştır ya laikliği.. yada bilinçli yapıyordur.
dost1 (2. September 2011), Miralay (2. September 2011)
Alt 1. September 2011, 07:43 PM   #5
hiiic
Uzman Üye

PEKİ ESAS KONULAR NEDEN TARTIŞILMIYOR DA LAİKLİĞE TAKILMIŞ BU ZAVALLILAR????

bu ülede faiz yasaklansın mı yasaklanmasın mı? neden o kadar afedersiniz ama şerefsiz dicem bunlara,,, faize sesleri çıkmayan hatta helal sayan bir grup var. Hadi faizi ve faizli sistemi önce kaldırın memlektten. olmaz demesin kimse BAL gibi olur hemde çok daha güzel olur. Memleket ekonomik zenginliğe kavuşur... zenginlik sadece parası olanların değil herkesin çıkarı olur. Milletleri borca düşüren belini büken ve onları köle yapan bu sistemin şeytanlığını tartışmadan laikliği dinile dolayanın dilini kesesim geliyor. Bu kadar olmaz. samimiyetlerine inanmıyorum...

peki İDAM? hadi idam gelsin.
Kısas? Kısas neden gelmiyor???
PKK nın affını neden Şehidin ailesine yaptırmıyorlarda çiçeklerle diyarbakıra soktular onları?
Hani sınav sorusu şifresi çalanların kolları neden kesilmedi? hemde cemaatci bunlar..
Hani nerde dolandırıcılar neden hala ayaktalar... yimpaş, jetpa, kombassan la insanları dolandıranlar, deniz feneriyle üstelik yetimin hakkı bağış paralarını çalanları yargılayan hakim neden görevden alındı ??

önce adaletten konuşalım. laiklik siyaset aracı oldu. Bunların asıl amacı türkçe Kuranı da yasaklatmak...

ben böyle samimiyetsiz ibareler görünce sinirleniyorum...
merteği görmeden çapağa takılıyorlar. bunu da siyaset yapmak, halkın desteğiyle yine halkı koyun gibi gütmek için yapıyorlar...

haaa bu arada boğazlar ve yollar kaç yıllığına yabancılara kiralanıyor???
bu memleket görsün dini nasıl kullanıp milleti sömürge yaptıklarını, bir gün bu ülkedeki herkes avrupanın kölesi olacak.
Alt 2. September 2011, 06:08 PM   #6
nuhungemisi
Yeni Üye

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
PEKİ ESAS KONULAR NEDEN TARTIŞILMIYOR DA LAİKLİĞE TAKILMIŞ BU ZAVALLILAR????
Bu sitenin yöneticileri hakarete teşekkür mü ediyorlar ? Bu mu sizin Kur'an anlayışınız ?
Alt 2. September 2011, 09:17 PM   #7
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Nuhungemisi Kardeşim!

Alıntı:
nuhungemisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sitenin yöneticileri hakarete teşekkür mü ediyorlar ? Bu mu sizin Kur'an anlayışınız ?
Bu başlıktaki bütün yazıları Sizin yazdığınız yazı ve sonrasında yazılanlar dahil okudum. Yazılarda kişi ve kişilere yönelik hakaret edici sözlere rastlamadım.

"ZAVALLILAR" sözcüğünü hakaret olarak algılamışsınız. Bu sözcüğün anlamı : "Acınacak durumda bulunan ve elinden bir şey gelmeyen." demektir. Müslümanım diyerek ortaya çıkan ve -sizin de değindiğiniz- inandığı ilkelerin reddettiği "riba,zina,kısas zulumları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar içinde olacağına bunları tartışacağına anlamını bile tam olarak bilmediği kendisine sunulduğu gibi algılandığı "lâiklik"i ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar içinde olan ve bunları tartışanlara "Acınacak durumda bulunan ve elinden bir şey gelmeyen." anlamında "zavallı" demekten başka ne denilebilir ki?

Değerli Kardeşim!

Alıntı:
nuhungemisi Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye’deki şekilci anlayıştan bıktım. Buraya da tüm ayetlere samimi teslim olmaya çalışanlar vardır ümidiyle geldim ama burda da Mustafa Kemal’e resul denen bir mesaj gördüm. Bunun bir delili var mı?

Türkiye’nin çoğunluğunun akletme ve Kur’an’ı okuyup anlamaktan uzak olmasının çözümü Mustafa Kemal’i yüceltmek, her yere resmini heykelini koymak mıdır ?

Ben şirk riski yüzünden bundan kaçıyorum. İnatla onu yüceltenler ile nasıl gönül ya da güç birliği edip hareket edeceğim ?

Arap’a kızıp batılıyı taklit etmek midir doğru yol ? Bu yaz Alanya Kalesine gittim. Oradaki notta yazdığına göre kalenin/beldenin orjinal ismi Alaiyye (Arapça galiba) iken Atatürk Alanya diye değiştirtmiş. İçimden gülümsedim Bu mu ilerleme ?

Savaş kazanmanın müminlik olduğuna dair bir Kur’an ayeti var mı ? Müminlik emperyalizm ile mücadele ise, en büyük müminler Che Guevara, Castro o zaman.

İbrahim peygamber hiç birşeyi değiştirememiş, sonunda kavminden uzaklaşmış. Milyonları kurtarıp ulus yaratan bir kahraman değil. Ama Allah için oğlunu kurban etmeye razı biri. Meselenin özünün anti-emperyalizm değil Allah’a teslimiyet olduğunu kabul etmek istemiyor musunuz ?

Kurtuluş savaşında mücadele edenlerin hepsinin göğüslerinde ne kadar iman olduğunu ölçmek için bir yönteminiz mi var ?

O savaşı kazananların fakir , yoksul kalmış ve batılı zalimlerin yurduna göz diktiği bir halk , Mustafa Kemal’in ise bu savaşın siyasi ve askeri lideri olduğunu kabul etmek size yetmiyor mu ? Zaten canlarından başka verecek bişeyleri kalmamış ki tarihi bilgiler doğruysa. Bundan 80-90 yıl önce yaşamış hiç içinde bulunmadığınız bir toplumla ilgili nasıl bu kadar kesin hüküm verebiliyorsunuz? Mustafa Kemal bu ülkenin tarihinin bir parçası olarak kalsa biz de bugüne gelsek nasıl olur ? Siz neye dayanarak onu Allah’ın gönderdiğini iddia ediyorsunuz ?

Emperyalistler Mustafa Kemal’i yıpratıp bizi sömürmek istiyor derseniz, emperyalistler putlara düşman olsa birlik için putlara mı sarılacağız ? Yalnızca Kur’an etrafında birleşmek istemiyor musunuz ? Neden ulus kavramını Allah’a iman ve teslimiyet ile bir tutuyorsunuz ?

Allah’ın rızası için olmadığı sürece bilimin ne anlamı var ? İslamda bilim sanat düşmanlığı yok elbette ama onu aşırı yüceltip hayatın amaçlarından biri yapmak var mı ? Hesap günü bilgisayarlar, mühendislik harikası binalar, araçlar toz olmayacak mı ? Allah neden son elçisini 7. yüzyılda bir Arap kavmine göndermiş ? Sanayi devriminden sonra gönderse karışıklık daha az olmaz mıydı ?

Ben bunu İngilizce eğitim veren, Türkiye’nin iyi üniversitelerinin birinden mezun olmuş biri olarak söylüyorum. Ben matematiğe aşık bir insanım. Ortalama üzeri de zekaya sahibim Allah’ın izniyle.
Yazdığınız bu satırları akıl süzgecinizden ,denetiminizden geçirdiniz mi?
"Mustafa Kemal'e Resul denen mesaj" türünden söylemleriniz, yazdıklarınız... Bu yazdıklarınız... Bu forum sitesinde yazanlara yöneltilmiş üstü örtülü bir suçlama değil midir? Bunları yazacaksınız ve bu yazdıklarınıza cevap yazanları hakaret, yöneticilerini de adil olmamakla suçlayacaksınız.

Değerli Kardeşim!

Sitemizde forum kurallarına aykırı olmayan yazılar yazılabilir. Üyeler yazılanlara katılır ya da katılmayabilir. Katıldığı ya da katılmadığı konuları o konuyu yazan kişiye seslenerek gerekçeleri ile belirtirler, belirtmelidirler.

Bu sitede paylaşımda bulunanlar sizin; "Ben sağcı-solcu, laik-dinci, kemalist–yobaz bütün putları kırma samimiyetinde olan insanlar arıyorum." şeklinde belirterek aradığınız gibi özellikte olan insanlardır. Vahyin ışığında gerçeği arayanların paylaşımda bulundukları bir sitedir.

Değerli Kardeşim!
"Ben Allah dışında, ister peygamber olsun ister Mustafa Kemal olsun isterse din alimi olsun ister siyasi lider olsun kimsenin yüceltilmesini, övülmesini, ilahlaştırılmasını kabul etmiyorum. Ben şirki yalnızca hurafe dini değil, Allah’ın dini islam olmayan herşey algılıyorum. İsterse siyasi olsun, ister kişisel, ister başka bir şey. Ben hükmün (siyasi, dini yönetim), mülkün ve övgünün yalnızca Allah’a ait olduğuna iman ettim." MaaşaAllah bunlar ne güzel sözler. Ne güzel bir ahlak. Allah'a kul olma sevdasında olan her insanda bulunması gereken özellikleri kendinizde toplama becerisini edinebilmişsiniz. Bu sitenin tüm yöneticileri böyle düşündükleri için bu siteyi kurmuşlardır. Burada belirtilenlerin dışındaki bir anlayışı şiddetle eleştiren, kınayan, yanlışlıklarını gerekçelerini belirterek açığa çıkarma çabasında olan kişilerdir.
Selam olsun !"Her bilenin üzerinde bir bilen vardır gerçeği ile hareket ederek Akıllarını vahyin denetiminde işleterek Allah'a kul olma onurunu taşıyanlara.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.
Anonymous (3. September 2011), hayrullahmeral (16. September 2011), hiiic (3. September 2011)
Alt 2. September 2011, 01:07 AM   #8
hiiic
Uzman Üye

az önce Bekir Coşkun'un bir yazısını okudum... paylaşmak istedim...

‎"Bizi kardeş yapan Müslümanlıktır, laiklik değil..." diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Cumhuriyet yazarı Bekir Coşkun'dan yanıt geldi.

"Ezel" dizisinde Tuncel Kurtiz'in canlandırdığı "Ramiz Dayı" karakterinin herkesin diline doladığı "Kardeş" sözü ile Arınç'a seslenen Bekir Coşkun,"Önce İnsan Olsan Ya Kardeş.." dedi ve Arınç'a "Müslümanlığı işin içine karıştırmadan, salt insan olarak öbür insanlarla "kardeş" olamıyor musun?.. Olamıyorsan... Ne işin var laik devletin tepesinde...?" diye sordu...

İşte Bekir Coşkun'un, Arınç'ın sözlerine verdiği yanıt...

Önce İnsan Olsan Ya Kardeş...

AHA yine bildirdi:

"Bizi kardeş yapan Müslümanlıktır, laiklik değil..."

Kardeş!..

Laik Batı ülkelerinde yetmiş millet, din, ırk bir arada kardeş kardeş yaşıyor...

Birbirlerini kesmiyorlar...

Asansörlerde selam verirler birbirlerine...

Bak Müslüman ülkelere:

Mısır'da, Libya'da, Tunus'ta, Sudan'da, Cezayir'de, Yemen'de, Suriye'de,

Irak'ta, İran'da, Pakistan'da, Afganistan'da Müslümanlar birbirlerinin gırtlağına çökmüşler AHA kardeş...

Niçin?..

Çünkü inanç, din, iman, mezhep gibi kavramlar devlet işin içine girdiğinde, asıl o zaman tüm insanların kardeşliği uçup gidiyor...

Ama laiklik varsa; Müslüman, Hıristiyan, Budist, ateist bir arada yaşayabilir...

İnsan olmayı yeterli sayarak...

Doğrusunu istersen kardeş; sen anlamazsın ama laiklik önce "insan" olmakla ilgilidir...

İnsan olan; dini, imanı kirli dünya işlerine karıştırmaz...

Allah'ın adını binbir yalanın uçuştuğu seçim meydanlarında ağzına almaz...

Müslümanlığını çıkarı için kullanmaz...

Peygamberi; binbir skandalın, yolsuzluğun, rüşvetin, rezaletin, haksızlığın, hukuksuzluğun, hırsızlığın döndüğü siyasi iktidarına ortak etmez...

Ki biz ona ne diyoruz:

Laiklik...

Laiklik olmadan asla demokrasi olmaz...

Yeryüzünde laik olmayan bir tek demokrasi göstersene bize kardeş...

AHA görelim...

Bir de utanmadan "demokrasiye" yapışmışsın...

Pekiii...

Müslümanlığı işin içine karıştırmadan, salt insan olarak öbür insanlarla "kardeş" olamıyor musun?..

Olamıyorsan...

Ne işin var laik devletin tepesinde...

Kırıta kırıta...

Altında kırmızı plaka, önünde eskort, arkanda laik devletin nimetleri, aylık net 15 bin yolluk, ödenek...

Git dergâhında otur...

Mustafa Kemal'in laik cumhuriyeti olmasaydı, oturacak yeriniz de olmayacaktı ya kardeş...

Bekir COŞKUN
hiiic Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 4 Kisi:
Anonymous (2. September 2011), bartsimpson (21. August 2012), dost1 (2. September 2011), Miralay (2. September 2011)
Alt 2. September 2011, 08:45 AM   #9
Anonymous
Uzman Üye

Tesekkür: 627
164 Mesajina 386 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
Anonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud ofAnonymous has much to be proud of

A.1) Laiklik nedir
A.2) Türkiye 100% laik mi?

B.1) İslam nedir
B.2) İran 100% Müslüman mı?

Nasıl ki İran örneği üzerinden İslam savunması/eleştirisi yapılması yanlış ise Türkiye Cumhuriyeti üzerinden laiklik savunması/eleştirisi yapılması da yanlıştır diye düşünüyorum.

İslam adı altında ne kadar yanlışlık yapılmışsa bir o kadarı da "laiklik" adı altında yapılmıştır. Hem ayrıca öncelikle demokrasi islama ne kadar uygundur buna da bakmak gerekir.

İnsanları da bir bütün olarak değil eylemleri ve sözleri bazında değerlendirmek gerekir. Kurana/İslama/bilime/insana/fıtrata uygun bir söz söyleyenin sözü ile bir eylem gerçekleştiren eylemi övülmeli, aykırı bir söz söyleyenlerin sözü ile aykırı bir eylem gerçekleştirenlerin eylemi ise eleştirilmelidir. Bu değerlendirme yapılırken Kuranın adalet ölçüsüne göre o kişinin ateist/müslüman/hristiyan/müşrik/peygamber/önder vb. olup olmadığına bakılmamalıdır.

Bir insan kötülenmemeli, onun x sözleri veya x eylemleri eleştirilmeli.
Bir insan yüceltilmemeli, onun x sözleri veya x eylemleri övülmelidir.

Hukuk meselesine gelince;

Kuran'da insanları kötülükten sakındıran olarak geçen salat'ı uygulamaya koymadan önce zina vb. kötülük yapanlar için yaptırımları uygulamaya koymak adaletsizlik olur diye düşünüyorum. Kısacası aşamalı bir iş. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmeyerek cahilliğe, aç bırakarak hırsızlığa, özendirerek arsızlığa ittiğiniz bir toplumdan çok fazla şey beklememek lazım diye düşünüyorum.

En doğrusunu Allah bilir.
Anonymous isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anonymous Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
Alt 2. September 2011, 10:59 AM   #10
hiiic
Uzman Üye

Alıntı:
Hem ayrıca öncelikle demokrasi islama ne kadar uygundur buna da bakmak gerekir.

Şûrâ 38
Yine onlar, Rablerinin davetine icabet ederler ve namazı kılarlar. Onların işleri, aralarında danışma iledir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan da harcarlar.

Âl-i İmrân 159
O vakit Allah'tan bir rahmet ile onlara yumuşak davrandın! Şayet sen kaba, katı yürekli olsaydın, hiç şüphesiz, etrafından dağılıp giderlerdi. Şu halde onları affet; bağışlanmaları için dua et; iş hakkında onlara danış. Kararını verdiğin zaman da artık Allah'a dayanıp güven. Çünkü Allah, kendisine dayanıp güvenenleri sever.

Yukarıdaki ayetler apaçık... Sözde müslüman padişahların astığı astık kestiği kestikken, Müslüman lider önder ve uyarıcılardan birisi halkı toplayıp meclis kuruyor, danışma ve karar kurulu kuruyordu...

Konu hiiic tarafından (2. September 2011 Saat 11:02 AM ) değiştirilmiştir.
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
dost1 (2. September 2011)

Bookmarks

Etiketler
akidedir, akidesi, laiklik, şeytani