![]() |
![]() |
#31 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
1- Hiç hoşlanmadığım halde, fikirler yerine şahıs odaklı yazılarınıza cevap vermeye devam ediyorum. İnşallah bundan sonra, sadece fikirler üzerinden yazılarınıza devam edebilirsiniz, ben de şahsi nitelemelerinize cevap vermek yerine fikirlerinizden faydalanmaya çalışırım. 2- Sizler kuranı hicap kabul edin ve rabbinizin ilhamlarına uyun; şeytanların vahyetmesinden de Rabbinize sığının. demişsiniz de, kendinizi niye istisna tutmuşsunuz anlaşılır değildir. Sizin, bizden istediğiniz şekilde yaşamaya ihtiyacınız olmadığınımı kabul ediyorsunuz? İşte müslümanı zora sokan bu tip davranışlardır. Bir kez daha tekrarlamak istiyorum; " insanın en zayıf olduğu zaman, kendine en çok güvendiği, her şeyi bildiğini sandığı andır." Siz de bu sözümü iyi anlamaya ve ona göre kendinize yön vermeye çalışırsınız inşallah... 3- Ahzab Suresi 6.ayette şöyle buyurulur: “Peygamber müminlere kendi canlarından daha yakındır" Sözü fazla uzatmaya gerek yoktur... Artık, peygamber için hala en fazla arkadaş diye kabul edecekseniz, bu ayete dikkatinizi çekmek isterim. selam, selam... aorskaya Konu aorskaya tarafından (11. October 2012 Saat 02:10 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Abese suresini bile tek başına hatırladığımızda, peygamberin kuranı sadece ulak gibi iletip, başkaca görevinin olmadığı iddialarının çürüyeceğini söylediğim yazıma yukarıdaki gibi cevap vermekle, sizin hala; "kendinizi, herkesten üstün görmek" gibi kompleksinizi yenemediğiniz görülüyor. BEN HATIRLAMAK İSTEMİYORUM; O AYETİ TAHRİF İLE AHLAKSIZLIĞI NEBİYE ATFEDİYORSUNUZ. buyurmuşsunuz. Sen ne hakla, ayeti tahrif ettiğimi, peygambere ahlaksızlık atfettiğimi söyleyebilirsin? Artık haddini bil, terbiye sınırlarını aşmadan yaz lütfen. Sen, ayetlerden farklı anlam çıkarabilirsin, yine başkası farklı anlam çıkarabilir. (not: kompleksini yenemesen bile, en azından herkesin senin kadar akıllı olmayabileceğini ve yanılabiliceğini düşünerek hareket etsen, bu sözü söyleyemezdin.) Bu söz, bilerek, peygambere atfedilen yanlışlar için söylenebilir. Halbuki, senin zannından başka elinde hiç bir veri olmadan, bu ithamda bulunma son derece çirkin olmuş. Güzel, mantıklı yazılarına tanık olduğum ve kendini hanif diye lanse eden sana yakıştıramadım. Şimdi, ben; abese suresinin ilk ayetleri ile ilgili yorumumu yapayım, sonra istersen yeniden eleştirini yap. Ancak, bundan böyle kesinlikle, üstünlük kompleksine kapılmadan, kendi fikirlerini ortaya koy lütfen. ABESE [YÜZÜNÜ EKŞİTTİ] SURESİ ilk 10 ayetin meali: 1- Yüzünü ekşitti ve sırt çevirdi; 2- kendisine, o kör geldi diye. 3- Ne bilirsin, belki o da arınıp temizlenecek, 4- belki öğütlenir ve de öğüt kendisine yararlı olur. 5- O, kendini her türlü ihtiyacın üstünde görene gelince, 6- sen ona yöneliveriyorsun 7- onun arınmamasından sana bir sorumluluk olmadığı halde! 8- Amma! Koşarak sana gelen var ya; 9- haşyet duyarak, 10- sense ondan zevklenerek eğlenip oyalanıyorsun. Bu ayetlerde rabbimiz, peygamberimize seslendiğinden; ilk ayette de geçmiş zaman kipi ile tercüme edilmesinden dolayı, senin; sanki başka birinden bahsediliyormuş gibi anladığın anlaşılıyor. Halbuki, kuranda anlatımı pekiştirmek için bu tarz zaman kullanımları olmaktadır. 5.ve 6. ayetleri incelediğimizde; "O, kendini her türlü ihtiyacın üstünde görene gelince, sen ona yöneliveriyorsun" denilerek, ilk ayetlerde yüzünü ekşitip, sırtını çevirenin peygamber olduğunu görürüz. Aksi halde, ilk ayette yüz çeviren farklı kimse olsaydı, o kimse hakkında peygambere anlatım bitirilmeden, direkt peygamber itham edilmezdi. En basitinden, 6. ayetten itibaren; "sen ona yöneliyorsun" demek yerine "sen (de onun gibi) ona yöneliyorsun" denilerek devam edilirdi. Sevgili kardeşim, Peygamber ne kadar üstün ve faziletli biri olsada sonuçta insandır ve hata yapar. İşte burada da bu hatası eleştirilmekte, doğrusu anlatılmaktadır. Bu ayetler bile tek başlarına aslında kuranayetlerinin peygamberimizin kendi ürünü olmadığının kanıtı olarak özel bir örnek olmaktadır. Rabbimizin helal kıldığı şeyleri, kendisine haram kılan aynı peygamber değilmiydi? Orada da hatası anlatılıp, düzeltilmiyormuydu? İşte bu surede de peygamberimizin bir hatası düzeltiliyor. şimdi, sen hala bu anlattıklarıma katılmayabilirsin. Ama, daha önce de belirttiğim gibi, eleştiride sınırları aşmadan kendi görüşünü yazabilirsin. Konu dışına çıkıp, şahsi nitelemelere girmemeni bir kez daha hatırlatırım. Gerçekten hanif olduğunu düşünüyorsan, imansızların kasıtlı görüşlerine bile müslüman olgunluğuyla cevap vermen gerekir. selam, selam... aorskaya Konu aorskaya tarafından (11. October 2012 Saat 02:51 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | dost1 (11. October 2012) |
![]() |
#33 | ||
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sen bir yerde öğretmen misin?
Alıntı:
Nebi öldü. Gerisin geri o ölür yada öldürülürse eski dininnize geri mi döneceksiniz. Ayrıca nebinin hanımları ile evlenmekte yasak. Aaa nebinin eşleri annelerimizde öldü. Sizler kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını görmezden gelip muhammedi erbab ve ilah edinmemizi isitiyorsunuz. (ki sizlerde farkında değilsiniz. Tıpkı hiristiyanların isayı ilahlaştırdığı gibi. Onlarda lord demekte siz efendi) Bunu yapmayacağız. Ölmüş nebi benim için arkadaştır. Ki o yer içer ... çarşılarda gezerdi. Beşerdi ama Allahdan haberler veren bir beşer. Kendisine ne yapılacağını bilmeyen bir beşer. Şeytanlarınızı kovun ve Ondan Allaha sığının. Biraz Kuran bilgisi aldık diyede böbürlenmeyin. Her bilenin üzerinde bir bilen vardır. Kafanızı da kaldırıp yürümeyin unutmayın ki ne dağların boylarını geçemezsiniz. Alıntı:
Sen önce m-l-k kelime grameri ile tevilini istediğim yazıya cevap ver. Bizler sadece kitaba çağırırız. Sen i se eski dinimize çağırıyorsun. Hiddetimiz bu yüzden. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sevgili "aorskaya"
"Bu, beşer bizim kendi canımızdan çok sevmemiz gereken ve rabbin elçilik görevi verdiği bir kimsedir. " söyleminiz ile pramidin söylediği ayrıma net olarak düşüyorsunuz. neden isa'yı da canımızdan çok sevmiyoruz... neden musa'yı da canımızdan çok sevmiyoruz... "Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü’minler de (iman ettiler). Her biri; Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: “Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz.” Şöyle de dediler: “İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır.” bu ayet tanıdık geldi mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Aslında, bu konuyu da açıklama imkanı veren eleştirniz için teşekkür ederim. Ancak, bu eleştiriniz benim aksini düşündüğüm savınız nedeniyle yazıldığından benim için doğru olmamaktadır. Yukarıya alıntıladığınız ayet gereği, müslüman biri olarak benim de her yerde dillendirdiğim; "peygamberlerimiz arasında ayrım yapılmadan, onların hepsine hakettiği değeri vererek, saygınlıklarını kabul ederek, iman etmemiz gerektiğidir. Piramid kardeşimle, sadece Son peygamberimiz üzerinden tartışmalar sürdüğünden, onun üzerinden cevaplarım olmuştur. Ama, yazınız üzerine tüm kardeşlerime, yazınızdaki notların hepsinin doğru kabul edilmesi gerektiğini düşündüğümü ve kabul ettiğimi bir kez daha bildiriyorum. selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | bartsimpson (12. October 2012) |
![]() |
#36 |
Uzman Üye
![]()
Sevgili piramid kardeşim,
Benim ünvanımın ne önemi vardır? Sizin yada buradaki bütün kardeşlerimizin ünvanlarının ne önemi vardırda daha önce uyardığım halde yine ısrarla kişilerin kimlikleri üzerinden bir yerlere varmaya çalışıyorsunuz. Konular, herhangi bir bilimsel alanda tartışılsa, belli oranda bu sorunuz haklı olabilir ama, kim ne yaparsa yapsın islam olmak zorunda ise, islam yani din konusunda bu tip sorular son derece gereksiz olmaktadır. Ben, din konusunda, fikrin kimden geldiğine bakmam. Benim bildiğimden daha akıllıca, mantıklıca ve kurana da uygun gelirse, benimkini bırakıp onu alır, ona göre yaşamımı düzenlemeye çalışırım. Bana göre doğru, herkese aittir, kimde görülürse (imansızlar dahil) alınmalıdır, yanlış sahibine aittir, kimde görülürse kaçılmalıdır. Bu anlayışla devam etmeye çalışacağım ve şahsi soruları cevaplamayacağım. selamlar... aorskaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Sen gerçekten yazındaki yöneltmeyi, kendini herkesten dışlayan yaklaşımını göremiyorsan aşağıya alıntılıyorum. Sizler kuranı hicap kabul edin ve rabbinizin ilhamlarına uyun; şeytanların vahyetmesinden de Rabbinize sığının. Büyük fontlarla yazılan ve kırmızıya boyanan kısımlarda, siz kendinizi dışladığınızı görebiliyormusunuz? Sizin aynı guruba girmeye ihtiyacınız yokmudur? selamlar aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
yukarıda kırmızıya boyadığım altı çizili yazılarınızdaki iddialarınıza delil olarak, her hangi bir yazımdan alıntı yapabilirmisiniz? Bunlar, hiç bir şekilde bırakın dillendirmeyi, en ufak bir şekilde dahi aklıma gelmeyen, gelse de hemen terkedeceğim hususlar iken, benim gibi müslüman birine karşı nasıl çirkin sözlerdir? Ben size yakıştıramıyorum, siz nasıl kendinize yakıştırıyorsunuz anlamıyorum. Bundan sonra bari lütfen yapmayın. Sizin, değerli fikirlerinizden faydalanalım... selamlar, aorskaya |
|
![]() |
![]() |
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | bartsimpson (12. October 2012) |
![]() |
#39 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
1- insancıklarının demişsiniz. sevgisiz kardeşim, ne demek insancık? İnsan yerine bile koymayan size daha nasıl hitap etmeliyim bilemez duruma düştüm. Siz, insan olarak kendinize gerçekten bu hitapları yakıştırıyorsanız benim artık diyecek bir şeyim kalmaz. 2- "Ayet yazıyorsunuz ama o da tahrifli. Ayıptır yapmayın." demişsiniz. Tahrif ettiğimi iddia ettiğiniz ayet, "ABESE SURESİ" dir. Bu sureyle ilgili olarak, sizinkinden farklı açıklamalarımı, yorumlarımı yaptım. Sizin gibi düşünmeyenleri, sizin tahrifle suçlamanız büyük haksızlıktır. Siz, Abese suresinin ilk ayetindeki, geçmiş zaman kipi nedeniyle, eleştirilenin muhammed peygamberimiz olmadığını anlama yanlışına düşüyorsunuz. Devamı ayetlerle bağını kurarsanız, peyagmberimiz olduğunu göreceksiniz. Ancak, yine de itirazınız varsa, benim yazımdan alıntılayarak, siz kendiniz onun yerine geçecek yazınızı yazın, ayetlerden delillerinizi koyun. Burada herkeste görsün, ona göre katılımlar olacaktır. Ama, artık "tahrif" yöneltmesi yapmayın. Ben sizi, anlayışınızı yanlış bulsam da hiç bu şekilde itham ediyormuyum? Hala, farklı düşünebilecek olanları kabul edin... Selamlar... aorskaya |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Uzman Üye
Tesekkür: 191
545 Mesajina 1.168 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sevgili aorskaya,
Sen iyi bir insancıksın tıpkı benim gibi. İnsancığın(beşer) kamiline insan derler. İnsan olmak zordur. Her sözü mızrak kabul etme ki incinme. Sen hadisleri veya rivayetleri kaynak kabul ediyor musun ? Muhammed nebi mümin veya müşrik birisinin sorusuna nasıl cevap verir idi. Kuran ayetlerini bu ortama yazarmısın. Müşrikleri Muhammed nebiden beklentileri neler idi. Bunlar Kuranda ayan beyan var. Bir bak ve yaz kardeşim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
arzı, hadislerin, kurana |
|
|