|  | 
|  9. February 2013, 05:28 PM | #661 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Jan 2013 
				 Tesekkür: 406 

81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 23         |   

Beyyine Suresi  Bismillâhirrahmânirrahîm. 7. İman edip salih ameller işleyenlere gelince, halkın en hayırlısı da onlardır. 
				__________________ Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym [Bakara131'den] أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي Eslemtu li rabbil âlemîn Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum. | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 03:54 AM | #662 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Nov 2012 
				 Tesekkür: 477 

198 Mesajina 387 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 24         |   

Ahkaf 13- Şüphesiz işte şu: “Rabbimiz Allah’tır” deyip, sonra da dosdoğru olan kişiler üzerine hiçbir korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.

__________________ De ki: “Ey kâfirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam/ Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam. Siz de benim taptığıma tapıcı değilsiniz/ Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız. Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz. Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.” Kâfirûn Sûresi | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 05:08 PM | #663 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Jan 2013 
				 Tesekkür: 406 

81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi

Tecrübe Puanı: 23         |   

Ankebût Suresi  Bismillâhirrahmânirrahîm. 6. Cihad eden, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah, alemlerden müstağnidir. (O'nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur). 
				__________________ Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym [Bakara131'den] أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي Eslemtu li rabbil âlemîn Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum. | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 05:43 PM | #664 | 

8. Âyet: Ve arzularını yalnızca Rabbine yönelt! rabbimizden istemenin sığınmanın verdiği haz beden dilimize ve ruhumuza yansıyor elbetteki başkaları buna gıpta edecekki bir tek rabbimize yönelten duyguyu tanısınlar.. 
				__________________ De ki: “Ey kâfirler! Ben sizin taptıklarınıza tapmam/ Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam. Siz de benim taptığıma tapıcı değilsiniz/ Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız. Ve ben asla sizin taptıklarınıza tapacak değilim/ Ben asla sizin yapmış olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz/ Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz. Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir.” Kâfirûn Sûresi | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 08:29 PM | #665 | 
| Uzman Üye Üyelik tarihi: Apr 2012 
				 Tesekkür: 819 

299 Mesajina 561 Tesekkür Aldi

Fatır:5 Ey insanlar! Hiç şüphesiz, Allah'ın yapmak için verdiği söz gerçektir. Onun için bu basit dünya yaşamı sizi aldatmasın. Ve sakın o aldatıcı, sizi, Allah ile aldatmasın. Şüphesiz o şeytan, sizin için düşmandır. Onun için siz de onu düşman edinin. Şüphesiz şeytan kendi taraftarlarını alevli ateşin ashâbından olmaları için çağırır. | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 09:11 PM | #666 | 
				 Tesekkür: 667 

710 Mesajina 1.305 Tesekkür Aldi

2:133 - 	Yoksa siz de olaya şahit mi oldunuz; Yakub'a ölüm hali gelip çattığı zaman, oğullarına; "Benden sonra neye ibadet edeceksiniz?" dediği zaman, oğulları; "Senin Allah'ına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın Allah'ına, tek olan o Allah'a ibadet edeceğiz. Biz ancak O'na boyun eğen müslümanlarız." dediler.
		 | 
|   |   | 
|  10. February 2013, 09:57 PM | #667 | 

(İsrâ: 81) Ve de ki: "Hakk geldi, bâtıl yok oldu. Şüphesiz bâtıl yok olup gider."

|   |   | 
|  11. February 2013, 04:45 AM | #668 | 

(Lokmân:  16) Ve hani bir zaman Lokmân,oğluna öğüt vererek, "Yavrucuğum! Allah'a ortak koşma, hiç şüphesiz ki şirk [Allah'a ortak koşmak],  kesinlikle büyük bir zulümdür. Ey oğulcuğum! Şüphesiz o [şirk, işlenen kötülük] bir hardal tanesi ağırlığında olup da bir kayanın içinde yahut göklerde ya da yerin içinde olsa, Allah onu getirecektir. Şüphesiz Allah en latif, hakkıyla haberdar olandır. Yavrucuğum! Salâtı ikâme et, iyiliği emret, kötülükten sakındır. Sana isabet edene de sabret. Şüphesiz bunlar, işlerin kesin olanlarındandır. Ve insanlar için avurdunu şişirme [suratını asma] ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Şüphesiz ki Allah bütün övünen ve kuruntu edenleri sevmez. Ve yürüyüşünde mutedil ol, sesinden kıs. Şüphesiz seslerin en yadırgananı kesinlikle eşeklerin sesidir" demişti. 
|   |   | 
|  11. February 2013, 01:59 PM | #669 | 
| Guest 
				 |   

Zumer 54 1. ve enîbû : ve yönelin 2. ilâ rabbi-kum : Rabbinize 3. ve eslimû : ve teslim olun 4. lehu : ona 5. min kabli : önceden 6. en ye'tiye-kum : size gelmesi 7. el azâbu : azap 8. summe : sonra 9. lâ tunsarûne : yardım olunmazsınız Zumer 55 1. vettebiû (ve ittebiû) : ve tâbî olun 2. ahsene : ahsen, en güzel 3. mâ : şey 4. unzile : indirildi 5. ileykum : size 6. min : den 7. rabbi-kum : (sizin) Rabbiniz 8. min : den 9. kabli : önce 10. en ye'tiye-kum : size gelmesi 11. el azâbu : azap 12. bagteten : ansızın 13. ve entum : ve siz 14. lâ teş'urûne : farkında olmazsınız | 
|   | 
|  11. February 2013, 02:18 PM | #670 | 
| Guest 
				 |   

"Ve enîbû ilâ rabbikum ve eslimû lehu"  nasıl yapılır sorusuna yanıt "Vettebiû ahsene mâ unzile ileykum min rabbikum" değil mi? Sizce?? | 
|   | 
|  | 
| Bookmarks | 
| Etiketler | 
| ant, ayet, bir, hergün, ibret, kolay, öğüt | 
| 
 | 
 |