![]() |
![]() |
#61 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 14
9 Mesajina 13 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
beni sadece benim olmayan iddiların benimmiş gibi lanse edilmesi rahatsız eder, demek ne yazdığım okunmadan yorum yapılmış. tekrar ediyorum, bence meleklerin olmuş olması Yüce Allah'ın aracı kullanmaya ihitiyacı olduğu anlamına gelmez, eğer siz böyle düşünüyorsanız o sizin bileceğiniz. ama aynı mantığın peygamberler(nebi,resul neyse artık, messenger!, prophet! diyelim ![]() verdiğiniz linkteki yazıyı da okudum. ben hakikat yolcusuyum! buraya katılmamdaki amacım, benim bu yolculuğumda bana ışık tutacak, rehberlik edecek, yol gösterecek fikir yada kişilerden faydalanmaktır. yazınızdaki o 'ukala cahilleri' uyandıracak fikri derinliğe sahipseniz sizden de yardım isterim tabii, kim bilir ben de onlardan biriyimdir belki ![]() saygılarımla... |
|
![]() |
![]() |
hakikat_yolcusu Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | aorskaya (13. October 2012) |
![]() |
#62 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
59 Mesajina 91 Tesekkür Aldi
![]()
Allah neden yanlış anlaşılmaya müsait (yüz milyonlarca insan sizin bakış açınızla yanlış anlamış)tiyatral bir sahne ortaya koysunki...(raven)
yeryüzünde islam dışındaki çoğunluğa da uyalım ozaman nede olsa onların sayıları fazla... peki Allah neden kendi yarattığı aciz bir melekle pazarlığa otursun ve o pazarlık sonucu ona kullarını şaşırtması için mühlet versin... . |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Uzman Üye
![]()
bakara/34
ve iz kulnaa lil melaaiketiscuduu li aademe.../ fe seceduu illaa ibliise.../ ademe secdede birden fazla melek ve iblis hariç, iblis bir melek... ebaa vestekbere ve kaane minel kaafiriine.../ direnip büyüklenince inkarcılar sınıfına geçmiş... araf/10 ve lekad mekkennaakum fiil ardı.../ sizi yerleştirdik yeryüzünde... araf/11 ve lekad halaknaakum.../ sizi yarattık... fe seceduu illaa ibliise.../ iblis haricindekiler secdede lem yekun mines saacidiine.../ iblis secde edenlerden olmadı... siz olarak nitelenen adem/yeryüzünde yerleşik bulunan vahy muhatabları ve onlara/ademe secdede olmayan iblis... kehf/50 fe seceduu illaa ibliise, kaane minel cinni fe feseka an emri rabbihi.../ bir melek olan iblis secdede olmayınca cinler safına katılmış ve efendisinin buyruğundan sapanlardan olmuş ... e fe tettehızunehu ve zurriyyetehuu evliyaae min duunii.../ onu ve neslini benden başka veliler mi edindiniz... ve hum lekum aduvvun.../ size düşmanlar... sad/74 illaa ibliise, istekbere ve kaane minel kaafiriine.../ kibirlendi/büyüklendi ve inkarcılardan oldu... sad/75 estekberte em kunte minel aaliine../ kibirlendin/büyüklendin yücelerden mi oldun... iblis; melek, ademe secdede olmayan, cinler safında olan, rabbin buyruğundan sapkın, adem tarafından rab yerine edinilen veli, düşman, kibirlenen/büyüklenen, inkarcı, kendini yücelerden sanan... "adem için secde" diyenlere iblis itaat etmemiş, yani itaat etmeme lüksünü kendinde görmüş, yetmemiş sonraki ayetlerde pazarlık edip süre istemiş... emir kendisine doğrudan Allahtan gelmiş olsa ve iblis Allah la birebir görüşebilen bir varlık ise hangi cesaretle itaat etmeme lüksünü kendinde bulabilir... insanların resullere itaat etmeyebiliyor olmasının nedeni birebir Allah la muhatab olmamalarından kaynaklanır ki bu yüzden varlığını inkar etmekten bile çekinmezler... oysa insanoğlu korkunun şiddetiyle eli silahlı bir caninin bile her dediğini ikiletmeden titreyerek yerine getirir, çünkü karşısındadır ve kendisiyle doğrudan muhatabdır... |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Uzman Üye
![]()
Yaratma gücü sınırsız olan bir varlık neden sadece insan gibi kusurlu bir canlıyı yaratmakla yetinsinki...
koskoca evrende yaratılmış bize benzer başka bir yaşam formu yokmu acaba...(raven) yetindi diyen kim, evrende neler olup bitiyor kimbilir... . |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Uzman Üye
![]()
şu üçüncü tekil şahıs veya birinci çoğul şahıs olayını öğrenmek isterim...(raven)
hud/25 ...erselnaa nuuhan ilaa kavmihii innii lekum neziirun mubiinun.../...nuh u toplumuna gönderdik, size açık bir uyaran olduğum kesindir... hud/27 maa neraake illaa beşeren mislenaa.../ kavmi ona kendileri gibi beşerden başkası olmadığını söylemiş.... ayetin ilk kısmında gönderilen tanımlanmış sonrasında kavmine söylediği söz belirtilmiş, diğer ayette sözü söyleyenin nuh olduğu onaylanmış... hud/1 ...kitaabun uhkimet aayaatuhu summe fussılet min ledun hakiimin habiirin.../...habir ve hakim tarafından, delilleri sağlamlaştırılan ve izahlanan kitap.... hud/2 ellaa ta buduu illallaahe, innenii lekum minhu neziirun ve beşiirun.../ Allahtan başkasına kulluk etmeyin diye, size ondan müjdeci ve uyaran olduğum kesindir... konuşan, ilk ayette habir ve hakim tarafından delilleri sağlamlaştırılan olarak tanımlanan ve ikinci ayette sözü belirtilendir... ha belkide agnostiğin biri çıkar ikinci ayette "kul/de/de ki" ifadesi kullanılmamış bunu muhammed uydurmuş der, o da onun bileceği iş... hud/12 innemaa ente neziirun, vallaahu alaa kulli şey'in vekiilun.../ sen yalnızca uyaransın ve Allah herşeye vekil.... bu ayette konuşan ne resul ne Allah.... meryem/64...ve maa netenezzelu illaa bi emri rabbike.../ sadece rabbinin buyruğuyla ineriz... bu ayette konuşanlar kim.... Allah neden yanlış anlaşılmaya müsait (yüz milyonlarca insan sizin bakış açınızla yanlış anlamış)tiyatral bir sahne ortaya koysunki...(raven) ayetler, kitap, melek, resuller hepsi müjdeci/ileten/uyarandır... bunlar ayetlerde konuşturulurlarda, canlandırılırlarda...yüzmilyonlar ne isterse onu anlasın... . |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Uzman Üye
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayın Hakikat Yolcusu.
''ukala cahiller'' ifadesi benim değil. İslâm fikir yürütmeyi kabul etmez; kişileri ayetlerde mânâ değişikliğine sevkeder. O nedenle delille yani Kur'ana dayanılması, tefekkür istenir. Kulanıldığı kelimeler, ifade şekli ve ilk kelimesinden son kelimesine kadar bir bütün olması nedenleriyle Kur'an'ın sonsuz mânâ ifade etmesi bir müslümanı tefekküre ve tecdide sevkeder. Çünkü insanın düşünebileceği her bilgiyi içerir ve bir disiplin verir. Her tefekkür birer değerdir. Her değer insanı tekâmül ettirir. İnsanı en güzel mânâya yaklaştırabilir. Arzumuz bu düşünceleri değerlendirip faydalanmak, faydalatmaktır. Yazışma sebebimiz budur. Tabii ki uslup önemlidir. Özür dilemeyi biliriz. Peygamberler, aracı değillerdir. Bütün insanları temsilen insanlar arasından ''seçilmiş'' birer hatırlatıcılardır. Alah O'na inzal etmekle bütün insanlarla konuşmuştur. Etrafınıza bakın; her şey Allah'ın bizimle konuşmasıdır, eğer bakmasını bilirsek, işitmesini bilirsek. İnsanlar sapıtmasalar fıtratlarda zeten var olanı hatırlatır, ''yeni din'' getirmezler, hatırlatıcı, müjdeleyeci, ileticidirler ve yeni düzeni oluşturur, yöntemini gösterirler, öğreticidirler; bu nedenle İslâm, peygamberleri değerli tutar. Allah'ın adetinde ve sünnetinde bir değişiklik yoktur, ayetlerinde kullandığı kelimeler ve ifade şeklinde insanların tekamülüne göre kullanılma vardır. Onun için tekdin İslâm vardır, Onun için ''oğullarını tanır gibi'' tanınırlar. ''Denizlerin mürekkep, ormanların kalem'' misalini de hatırlarsanız ''derin''lik iddiası cehalettir. Biz ancak okuyup, öğrenip kandimizi yetiştirmeye çalışan ve paylaşanlarız. Ümit ederim ki ileride sizden de pay alır, dost oluruz. Saygılarımla. Galip Yetkin. Konu galipyetkin tarafından (6. October 2012 Saat 11:44 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]()
Allah’ın selamı üzerinize olsun.
Aslında meleklerle ilgili olarak detaylı bir yazı hazırlayacağımı söylemiştim. Ancak, buna zaman bulamadığımdan henüz asamadım. Bununla birlikte konuyla ilgili görüş sunmak yerine bazı kardeşlerimce; konudan uzaklaşıp, ortaya konan fikirler yerine kişilerin kendilerine yönlendirilmesi ve yine bazı kardeşlerimce de kendi düşüncesi dışında fikir beyan edilmesi nedeniyle, fikri yanlışlayacak görüşleri ayetlerden anladıklarıyla delillendirmek yerine ileri sürülen görüşü yakışıksız resimlerle betimleyerek hafife almak gibi hanif olduklarını iddia edenlere yakışmayacak davranışlar nedeniyle müdahil olma gereği duydum. Burada, detay yazımı daha derli toplu olarak ilerde yazmak üzere biraz daha ertelerken, bu kardeşlerimin yazılarından alıntılarla konuya bir nebze katkıda bulunmak için görüşlerimi (işlerim ancak imkan verdiğinden) devam eden kısımlar halinde yazıyorum. saygılarımla... aorskaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Guest
|
![]()
Bu Kuranda seslenenler kimlerdir?
Biz hitabı ile kasdedilen nedir? Soruları genelde geçiştirilir. Oysa Fatihayı her okuduğumda gelen mesajın nasıllığı, nedenliğinin anlaşılabilirliğine bir kez daha hayran olurum. Bizler; bizlerden olanlar. Fahreddini Attar ın mantık el tayr -kuş dili- adlı eserindeki gibi. Sadece otuz kuş... |
![]() |
![]() |
#69 |
Guest
|
![]()
30 kuşun dışındakiler mi?
7 derin vadi ve 7 dağ arasında yolculuklarını tamamlayamayanlar. Bir tohumdum ekilen, yağmurla ıslandım, toprakla bir oldum, büyüdüm, boy verdim. Günebakan çiçegidir diğer adım. Bir yanım arz ıslanıyor yağmurla, bir yanım sema güneşe dönük yüzüm. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
isimlendirilmesi, kavramı, melek |
|
|