![]() |
![]() |
#61 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sayin kuman
hemen yukardaki 60 nolu iletinize cevaben söyleyeceklerim daha önce söylediklerimin tekrari olacagi için simdilik cevabim yok. *** Bi köse yazari olarak Cüneyt Ülsever yillarca gerçekleri bi daha bi daha yazdigini ama bunun hiç bi ise yaramadigini görmüs. Artik yazmayacagini ilan etti. Bi sey degistirememeye kendi küçük dünyamdan tipik bi örnek vereyim. 2007'nin baslarinda (belki adinin geçmesini istemez diye bu yazimdan adini sildigim) bi kardesimiz ve ben hanifdostlarda "et-tâbîne gayri ûlil irbeti min er-ricâl"i müzakere ettik. Hani, 24:31'de geçen ve tesettürcüler tarafindan inanan kadinin "mahrem"leri ilan edilen erkekler... tipki inanan kadinin babasi, erkek kardesi gibi. Ifadenin o kardesimiz tarafindan onaylanip sunulan çevirisi: kadina ihtiyaci olmayan erkek tâbiler Oysa dogru çevirinin ihtiyaçsiz erkek tâbiler olmasi gerekir çünkü Arapça metinde kadin anlamina gelebilecek hiç bi ifade yok; kardesimizin dikkatini buna çektim. "Tamam ama" dedi, ilahiyatçilar onu kadina ihtiyaci olmayan erkek tâbiler diye tercüme ediyor, o halde dogrusu odur. Dogrusu odur? Tesettür ugruna Islama sivastirilan ahlaksizligin, müstehcenligin kaynagidir o çarpitma. Eee? Allah'in o gerçegine kardesimizin dikkatini çektim de degisti? Hiç bisey. * Tesettürlü hanimlara sordum: Ilahiyatcilar diyor ki örnegin hadim edildigi için kadina ihtiyaci olmayan erkek hizmetçiniz, vücudunuzun avret sayilan yerlerini görebilirmis, tipki babaniz gibi. Caizmis bu. Siz ne diyorsunuz, caiz midir? Saçinizi, memelerinizi ve öteki avret yerlerinizi açar misiniz kadina ihtiyaci olmayan erkek tâbinize? Cevap: Hayir! Çünkü önemli olan onun bana nasil baktigi degil BENiM ona nasil baktigimdir. Bu kadar. Tesettürlü kardesimiz kadina ihtiyaci olmayan erkek hizmetçisini seksî bulabilir, onunla yatip "Öp beni, SIK beni!" diye sevisebilirmis. Tipki "Muhtesem Yüzyil"daki Sümbül Agaya asik olan kadinin yaptigi gibi. http://www.zapkolik.com/video/muhtes...ek-yuzu-667189 * Bunu baska yerlerde baska kimselere de anlattim. Sonuç? Tamam, tamam... Içindekini kustun iste. Yaylan simdi! Allah'in gerçegi? ________________________________________________ *Cevher Hatun, kadina ihtiyaci olmayan Sümbül Aga'ya evlenme teklif ediyor: Hayatta her seyin bi çaresi bulunur, öyle degil mi. Anasiz babasiz kalmis bi sürü sabi var neticede. Aliriz evimize bir kaç tanesini. Bakariz onlara. Evlatlarimiz olur... Evlatlarimiz olur. Bi aile oluruz... Bi aile oluruz seninle. Kocaman mutlu bi aile oluruz. http://www.zapkolik.com/video/muhtes...im-2013-710604 Konu Hasan Akçay tarafından (8. November 2015 Saat 09:30 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Super Moderator
Tesekkür: 481
200 Mesajina 303 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hasan bey,
Sizce islam, erkeklerin uçkuru ile kadınların avret yerlerine neden bu kadar yoğunlaşmış olabilir??? Neden bu konular ehli kitap ve diğer inançlarda yaşayan insanlar arasında sorun yaratmadığı halde, müslümanlar arasında en büyük sorunu teşkil etmektedir. Öyle ki, ![]()
"Hayat bugündür. Emin olduğun tek hayat. Onu en iyi şekilde yaşa." Konu bartsimpson tarafından (6. November 2015 Saat 05:32 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
uydurulan dini islam zannettikleri için. Indirilen dinde uçkur ve avret abartisi yok. Örnegin 24:31'de geçen AVRET inanan kadininin vücuduyla degil ziynetleriyle ilgilidir. Uydurulan dinde ziynetler saç bas, gögüs misillu ziynet yerleri diye çarpitilmistir. Sizin örnek gösterdiginiz garibim canli bomba ise indirilen islama degil uydurulan islama inanmis. Indirilen kitap açik ve nettir: Cennette huri, oturak alemi yok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Super Moderator
![]() Alıntı:
Yani onun için 1.6 milyar müslüman yanılgı içinde ve kolayca kandırılabiliyor Tıpkı o "GARİBİM" canlı bomba gibi... Patlasaydı yüzlerce "GARİBİM" müslümanın hayatına mal olacaktı. Ama uçkur sağlamda... Eh aklınla değil başka bir yerinle düşünürsen olacağı bu. Gerçi hristiyanlar da yahudiler de kandırılıyor ama konu bu değil. Ben sadece şunu merak ediyorum. Düşünsenize (çünkü islam rasyonel akıla hitab eden bir dindir) Allah gibi bir güçsün, olgusun, kavramsın, ya da her neysen!!! Kullarına kendisi ile ilgili, kozmik ya da dünyevi bazı gerçekleri aktarmak varken. Neden kadınların avretleri ve erkeklerin seks hayatları ile ilgili kurallar ve yasaklar getiresin ve bunları sosyal hayat ile yaşamın merkezine koyasın??? Ayrıca ben arapça bilmiyorum. Siz de ısrarla "açık ve net" diyorsunuz. Bir kul adayı olarak bu çıkmazı nasıl aşabilirim??? Bana ne tavsiye edersiniz???
![]() |
![]() |
#65 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
aklinla degil baska bir yerinle düsünürsen olacagi bu diyen Bartsimpson'dan: Aklinla düsün. Örnegin Diyanetin 38:52 çevirisinde gözlerini kendilerinden ayirmayan yasit esler deniyor. Ama ayeti baska bir yeriyle degil akliyla okuyan herkes aslinda onun meyveler ve içecekler oldugunu görür, ki Allah RIZIK diye belirtmis zaten: 49...Allah’a karsi gelmekten sakinanlar için elbette güzel bir dönüs yeri, 50.kapilari kendilerine açilmis olarak Adn cennetleri vardır. 51.Onlar orada koltuklara yaslanmis olarak pek çok meyveler ve içecekler isterler 52.Yanlarinda xxx vardir (Hemen yanlarindadir o xxx, H A) 53.Iste bunlar (hézé) hesap günü için size vaad edilenlerdir. 54.Iste bu (hézé) bizim verdiğimiz RIZIKTIR. Ona asla tükenme yoktur. Ayrica hesap günü için o vaad edilenler KADINLAR dahil cennete giren herkese verilmistir. O halde akliyla düsünenler sunu da sorarlar: Allah'a karsi gelmekten sakinan KADINLAR, eger kendilerine verilen o "xxx"ler HURiLER ise, ne yapacaklar onlarla, kadin kadina seks mi? Alıntı:
kadinlarin avretleri ele alinip yasamin merkezine konmus diye bi iddianiz var. Itiraz ediyorsunuz yani. Güzel hos ta... hangi ayette gördünüz bunu? Konu Hasan Akçay tarafından (7. November 2015 Saat 05:17 PM ) değiştirilmiştir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Uzman Üye
![]()
Siz iddianizi hangi ayete dayandiriyorsaniz onu getirinceye kadar
ben kendi bildiklerimi paylasmaya çalisayim. Kuran'a göre AVRET insanin "apisarasi"dir. Yatak odanizda sizin ve esinizin apisaraniz açik olabilecegi için çocuklar, yasina ermemis olsalar bile, odaniza girmeden önce kapiyi tiklatmak zorundadir; "Gir!" dendikten sonra girebilirler ancak. Buna sizin itiraziniz var mi? Nûr 58 (mealen): Yeminleriniz kimin meliki ise onlar ve yasina ermeyenleriniz sizden 3 kez izin alsinlar: sabah salâtindan önce, öyleyin giysilerinizi attiginizda, aksam salâtindan sonra. Bunlar sizin 3 avretiniz. Dikkat edilirse bu avretler herkes için geçerlidir. KADIN erkek ayrimi yok. Konu Hasan Akçay tarafından (7. November 2015 Saat 05:15 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |||
Super Moderator
![]()
Ben sizin kadar arapçada uzman olmadığımdan sizin söylediklerinizden gidiyorum.
Alıntı:
Ama ben hala AVRET'in ne olduğunu anlayamadım... Öyle ya kitap gayet açık ve net... İNANAN kadının vücudu ile ilgili olmayıp ziyneti ile ilgili olan ve aynı zamanda "İNSANIN" (yani hem kadının hem erkeğin) apışarası olan AVRET nedir ???? Peki İNANMAYAN kadın için durum nedir??? İNANMAYAN kadın insan değil midir??? İNANMAYAN kadının AVRET'i başka birşey midir??? Peki ya kadın ayetten önce İNANMAYAN idi ve sonra İNANDI ise??? AVRET'in yerleri ve anlamları bu duruma göre değişiyor mu??? Kuran'a göre İNSANIN APIŞARASI olan AVRET, 24:31'de nasıl, İNANAN kadının vücudu ile ilgili değil de (öyle ya apışarası dediğinize göre bir vücut bölgesi herhalde) ziyneti ile ilgili olmuştur. Alıntı:
E hani 24:31'de İNANAN kadının vücudu ile ilgili değil de, ziynetleri ile ilgili idi??? Ne oldu??? Ayrıca... Alıntı:
Ayrıca Kuran dünyada yaşıyan biz acizler için inmedi mi???? Napıcaz yani??? Okuyup hayatımıza tatbik etmeyecekmiyiz??? Kaldırıp duvara mı asalım ???
![]() |
![]() |
#68 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Nûr 58'de tanimlanan "avret"tir çünkü yatak odasinda giysiler atilinca ortaya çikiyor. Bi de örnegin Ahzâb 13'te sözü edilen AVRET var: ...evlerimiz avrettir dediler. Yani "evlerimiz tehlikeye açik; savas için uzaklasirsak yagmalanir." Açik ve net degil mi. Apisarasi degil bu. Iste 24:31'in ikinci bölümünde sözü edilen ZiYNETLER saç tokasi, gerdanlik, altin zincir... olup tehlikeye açik anlaminda avrettir, tipki evler gibi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Uzman Üye
![]()
Elbette.
Ama kadinlarin avretleri yasamin merkezine konmus diyen ben degilim. O iddia size ait. Kadinlarin avretlerini hangi ayet yasamin merkezine koyuyor? O ayeti gördünüzse, okudunuzsa hangi ayettir, ögrenmek isterdim. Lütfen. Ayrica Kuran dünyada yasiyan biz acizler için inmedi mi???? Napicaz yani??? Okuyup hayatimiza tatbik etmeyecekmiyiz??? Kaldirip duvara mi asalm ??? Kuran'a iman ettiyseniz elbet açip okursunuz onu ve kurallara uyarsiniz. Ama iman etmediyseniz... apisarasi açikta dolasan biri bile olabilirsiniz. Ve sizin IRZ anlayisiniz Kuran'dakinden daha KATI olabilir. Örnegin insanlarin oralarina dik dik bakmanin cezasi ölümdür size göre. "Allah'in dini"ne girdikten sonra ise ister KADIN olun ister erkek bakislarinizi kisacaksiniz, apisaranizi saklayacaksiniz. Nûr 30: Inanan erkeklere söyle, bakislarini kissinlar ve apisaralarini saklasinlar... Nûr 31: Inanan kadinlara söyle, bakislarini kissinlar ve apisaralarini saklasinlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Super Moderator
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
Bookmarks |