![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 30
72 Mesajina 144 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
''Allah'ın haramlarını helal; helallerini de haram kılma hususunda alimlere ve yöneticilere itaat etmek, onları Rab edinmek demektir.''
LAİK DÜZENLERDE BÖYLEDİR,BU GÜN BU DÜZENLERDE İÇKİ,KUMAR,FAİZ,ZİNA BAKANLAR KURULUYLA ÇIKARILAN KANUNLARCA SERBESTTİR VE BUNLAR ,LAİKLERE UYAR AMA İSLAMA UYMAZ.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 3
16 Mesajina 23 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
İnsanların başına elçilerden gayri kim Allahın yetkisiyle söz söyleyecek? Şu veya bu derseniz batarsınız. Bırakın insanlar diledikleri gibi cenneti de cehennemi de seçebilsinler. Sizin adına şeriat dediğiniz, rezillikten başka bir şey getirmez. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Zaten bir üst satırda cevaben yazdıklarınız içerisinde doğru şeyler yazmış olsanız da cevap verdiğiniz konuyla olan bağlantıyı kuramadım. korkmayın sizin işiniz size benim inancım bana hesabını mahşerde Allah'a vereceğim. Benim inancımdan, laiklikden size zarar gelmedi gelmez de. Dininizi istediğniz gibi (ancak aşırı gidip din hususunda etrafa saldırmadığınız, kendi inancınızı insanlara dayatmaya zorlamaya çalışmadığınız müddetçe) gönlünüzce yaşamakta serbestsiniz. İnsanları kafir ilan etmediğiniz, hegomanya kurmadığınız, mahalle baskısına yeltenmediğiniz sürece inancınızdan yaşayamadığınız birşey var mı? Size selam olsun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Katılımcı Üye
![]()
Merhabalar dost 1, din kavramını açıklamışsınız.
Benim görüşüm: Allahtan kullarına bir bilinen çerçevede bir din gelmediğidir. Öyleyse bana göre din nedir? Kuşun kuşça yaşaması onun dinidir, güneşin güneşçe var olması onun dinidir, ağacın ağaçça var olması, rüzgarın rüzgarca esmesi onun dinidir. Öyleyse insanın dinide insanca yaşamasıdır. 1400 yıl evvel yarı vahşi topluma hatırlatılan: insanlıktır. Bu çerçeveyle baktığınızda, Allah katından insanlara ayrıca nusuklar, ritüeller bildiren bir emir gelmemiştir, gelenlerin tamamı insanlığı hatırlatır mahiyettedir. Vahiy, insanlığa, insanlığını hatırlatma ise, insanlığı insancaya çeken her söz ve tavır Rahmanidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun Aleykum! Değerli Fazıl's Kardeşim!
Alıntı:
İnsanın, insanca yaşamasının sınırları Allah`ın Kuran`da; “Allah`a ait din”, “Ed Din-ül Hanif”, “Ed Din-ü Kayyim”, “Muhlisine lehüddin”, “Ed Din-ül Halis” ve “İslâm” diye belirtilen Hakk Dinde belirtilmiştir. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
![]() |
![]() |
#6 |
Uzman Üye
![]()
Değerli FAZIL,S,arkadaşım bakın ben kendi inancımı yaklaşık dokuz yıllık bi araştırmaya dayalı ve bu araştırmamıda ölünceye kadarda devam eden ve bu araştırma temeline dayalı bi VAHİY İSLAMI MÜSLÜMANIYIM [CİN SÜRESİ 14............Müslüman doğruyu araştırıp bulandır.....].
Hayatımın her temelini vahiyden alan,vahiyle düşünen,vahiyle yürüyen ve bu doğrultuda cehd eden birisiyim.... Geleleim sorduğunuza veya nasıl bi cevabı vermemi beklediğniz sorunuza...Bakın kuran bu yönde bize şunu veriyor. Allahın hükmüne itaat edin,Allahın hükmüyle hükmeden rasule itaat edin ve SİZDEN OLAN EMİR SAHİPLERİNE itaat edin.. şimdi değerli fazl,s arkadaşım HER İNSAN KENDİNE UYANA İTAAT EDER,,veya edmek ister bunun için cehd eder .. Laikler tabiki laiklere itaat edecektir.Onların işine gelen odur çünkü ve bu tür insanlar..nisa 151,152 iyi baksınlar.[hoşlarına geleni isteyenlerdir] Bende ALLAHIN RASULLERİNİ KENDİME ÖRNEK ALMAK ZORUNDAYIM MÜSLÜMAN KALMAK İÇİNDE BU OLMASSA OLMAZDIR...VAR MI ARANIZDA, HER HANGİ Bİ RASULUN LAİK OLDUĞUNA DAİR Bİ BİLGİ VERİN LAİK OLALIM.... HİİÇ arkadaşım SELAM OLSUNDAN SONRA ARTIK BİR ŞEY YAZMAYIN TABİKİ BU TAVRINIZI KURANDAN ALIYORSANIZ VE BENİ CAHİLLERDEN SATAŞANLAR GURUBUNDA GÖRÜYORSUNUZ YA.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Katılımcı Üye
![]() Alıntı:
Sevgili müslümanlardan, bakınız ve gözlerinizi iyice açınız. Var mı böyle bir yiğit? Yok. Yoksa, Allahın adını kullanarak halkı yönetmekte yok. Suudilere bakın. Şeriatla yönetiliyorlar ama bu şeriat Allahın değil kendi şeriatları lakin onlar, kendi şeriatlarına, Allahın şeriatı diyorlar, işte fitne buradadır. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Arkadaşım hem Allahın hükmüyle hükmedeceğiz diyorsun...
Hemde Allahın dinde zorlama yoktur insanları zorlamayın din konusunda sizinle savaşmadıkları sürece (ki bu savaşı sen veriyorsun başkası değil) onlara iyi ve adaletli davranın inançlarında özgür bırakın ayetini çiğniyorsunuz. ben sadece uyarıyorum. Selam olsundan sonra artık bişey yazıp yazmayacağımın yada Kurandan bihaber kendi kafana göre uydurduğun dini eleştirmeyeceğim diye birşey söylemez kimse. Çünkü sürekli aynı hatayı yapıyorsunuz. Ben adaletle Kuranın hükmünü bildiriyorum. Siz yönetim şekli ile, insanlar arası ilişki emirlerini karıştırıyor anlamıyorsunuz. Allahın indirdiği ve emrettiği yönetim şekli laiktir. Kimseyi zorlayamıyacağınız gibi diğer dinlere özgürlük ve haklarını vermek zorundasınız. ben anlamıyorum nasıl kuran adamıyım diyorsun önce kitabı anla. anlamadan yaşamaya çalışınca böyle oluyor işte ![]() yani bu konunun anlaşılmayacak bir tarafı yok, inadından haklı çıkma davandan öte birşey değil seninkisi... Yine selam olsun sana. laiklikten sana zarar gelmez. Senin inancın sana bizimkisi bize.. Konu hiiic tarafından (17. September 2011 Saat 07:10 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Uzman Üye
![]()
Aynen senin inancın sana benimkide bana sen benim inancıma gelmessin bende senin kine...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Uzman Üye
![]()
DEĞERLİ FAZL,S...
Bakın ben yukarda aynen şunu demeye çalıştım BU GÜN YERYÜZÜNDE İSLAMLA YÖNETİLENHİÇ BİR YER YOK FERD,İ MÜSLÜMAN VARDIR ama toplumsal hidayet bile yok... Gelelim ALLAH IN HÜKMÜYLE [islam şeriati] hükmediyoruz diyen idareci ve ülkelere bakın onlarıda KURAN TERAZİSİNE VURUNCA ŞUNU GÖRÜYORUM... Sakın aldatıcılar sizi ALLAH İLE ALDATMASIN[LOKMAN ,33]. Ve bide adem ve havva yı VESVESEYLE KANDIRAN ŞEYTAN ONLARA ŞUNU DİYOR , Ben size gerçekten öğüt verenlerdenim.... değerli fazl,s,suud şeytanları veya başka bölgedeki şeytanın vekilleri ALLAHIN HÜKMÜNE BAŞTA KENDİLERİ UYMADIKÇA ONLARIN ÖĞÜTLERİNİ NE KABUL NEDE İTİBAR EDEMEZ MÜSLÜMANKALMAK İSTEYEN KİŞİ VEYA KİŞİLER.. İSLAM İKTİDARIDA ANCAK VE ANCAK ALLAHIN TAKDİRİYLE OLUR[Buda hak edince hac 41- Onlar ki, yeryüzünde kendilerini yerleştirir, iktidar sahibi kılarsak, dosdoğru namazı kılarlar, zekatı verirler, ma'rufu emrederler, münkerden sakındırırlar. Bütün işlerin sonu Allah'a aittir. yani iktidar olayıda sünnetullahtır...tavizlerle tevillerle olmaz kanaatindeyim.....ve bakın üç peygamberden başka İKTİDAR olan da yok...ferd bazında müslüman kalmak zorundadır müslüman olarak ölmek isteyen...devletler ve şeyatnın vekil idarecileri batıllarını yapacaklar MÜSLÜMANDA HAK OLAN MÜSLÜMANLIĞINI VELEVKİ tek başınada kalsa[nahl ..120- Gerçek şu ki, İbrahim (tek başına) bir ümmetti; Allah'a gönülden yönelip itaat eden bir muvahhiddi ve o müşriklerden değildi. saygılar değerli arkadaşıma.. Konu müslümanlardan tarafından (17. September 2011 Saat 07:40 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
akidedir, akidesi, laiklik, şeytani |
|
|