![]() |
![]() |
#841 |
Uzman Üye
Tesekkür: 406
81 Mesajina 207 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ANKEBÛT SÛRESİ
Bismillâhirrahmânirrahîm. 10-İnsanlardan kimi de vardır ki, ‘Allah'a inandık’ der, sonra da Allah uğrunda eziyet olunduğu zaman, insanların verdiği sıkıntıyı Allah'ın azabı gibi tutar. Ve eğer Rabbinden bir yardım gelecek olsa, kesinlikle, ‘Şüphesiz biz sizinle beraber idik’ diyeceklerdir. Hâlbuki Allah, onların göğüslerindekileri en iyi bilen değil midir? 11-Ve Allah, elbette iman etmiş kişileri bilir/ bildirir, elbette ikiyüzlüleri de bilir/ bildirir
![]() |
#842 |
Uzman Üye
![]()
Cin Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm. 20. (Resulüm!) De ki: Ben ancak Rabbime yalvarırım ve O'na kimseyi ortak koşmam. 21. De ki: Doğrusu ben (kendi başıma) size ne zarar verme ne de fayda sağlama gücüne sahibim. 22. De ki: Gerçekten (bana bir kötülük dilerse) Allah'a karşı beni kimse himaye edemez, O'ndan başka sığınacak kimse de bulamam. 23. (Benim yaptığım) ancak Allah katından olanı, O'nun gönderdiklerini tebliğdir. Artık kim Allah ve Resulüne karşı gelirse, bilsin ki ona, (kendi gibilerle birlikte) içinde ebedi kalacakları cehennem ateşi vardır.
![]() |
#843 |
Uzman Üye
![]()
NİSA SURESİ
Bismillahirrahmanirrahiym. 92-Ve hata dışında bir mü’minin, diğer bir mü’mini öldürmesi söz konusu değildir. Ve kim bir mü’mini, kasıtsız/kaza ile öldürürse; a) mü’min bir köleyi özgürlüğe kavuşturmalı ve ölenin ailesine/varislerine teslim edilecek bir diyet vermelidir. –Ancak ölünün ailesinin bağışlaması müstesnadır.– Eğer öldürülen, mü’min olmakla beraber size düşman bir toplumdan ise; a) o zaman öldürenin, mü’min bir köleyi özgür bırakması gerekir. Eğer öldürülen sizinle aralarında antlaşma olan bir toplumdan ise; a) öldürenin, ölenin ailesine diyet vermesi ve mü’min bir köleyi özgürlüğüne kavuşturması gerekir. b) Bunlara gücü yetmeyenin de Allah tarafından tevbesinin kabulü için arka arkaya iki ay oruç tutması gerekir. Allah, en iyi bilendir, en iyi yasa koyandır. 93-Ve kim bir mü’mini kasten [bile bile, isteyerek] öldürürse: a) işte onun cezası, içinde sürekli kalmak üzere cehennemdir. Ve Allah, ona gazap etmiş, onu dışlamış, rahmetinden mahrum bırakmış ve onun için çok büyük bir azap hazırlamıştır. Konu 40tr40 tarafından (27. March 2013 Saat 12:08 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Uzman Üye
Tesekkür: 151
44 Mesajina 111 Tesekkür Aldi
![]()
16. Ve and olsun insanı Biz yarattık. Nefsinin kendisine neler fısıldadığını da biliriz. Ve Biz ona şah damarından daha yakınız.
17. Onun sağından ve solundan oturmuş [yerleşik] iki tespitçi tespit edip dururken, 18. o [insan] hiçbir söz söylemez ki yanında hazır gözetleyen bulunmasın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
(89/3, Âl-i İmrân/185-186): "Her benliği olan varlık, ölümü tadıcıdır. Ve şüphesiz kıyâmet günü ecirleriniz size eksiksiz verilecektir. Kim ateşten uzaklaştırılıp cennete girdirilirse bilsin ki o, gerçekten kurtuluşa ermiştir. Ve basit dünya hayatı, aldatıcı bir yararlanmadan başka bir şey değildir.
Hiç kuşkusuz siz, mallarınız ve canlarınız konusunda yıpranacaksınız/imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine Kitap verilen kimselerden ve ortak koşan kimselerden birçok eza; can sıkıçı, sinir bozucu şeyler de işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'ın koruması altına girerseniz, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir."
![]() |
#846 |
Uzman Üye
Tesekkür: 819
299 Mesajina 561 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Şura:1-6
Hâ/, Mîm/, Ayn/, Sîn/, Kâf/ En üstün, en güçlü, en şerefli, mağlûp edilmesi mümkün olmayan/mutlak galip olan, en iyi yasa koyan, bozulmayı iyi engelleyen/sağlam yapan Allah, sana ve senden öncekilere işte böyle vahyeder. Göklerde ve yerde olan şeyler sadece O'nundur. O, çok yücedir, çok büyüktür. Gökler üstlerinden neredeyse çatlayacaklar. Tüm güçler ise Rablerinin övgüsüyle birlikte noksan sıfatlardan arındırıyorlar ve yeryüzünde bulunan kimseler için bağışlanma diliyorlar. Gözünüzü açın! Şüphesiz Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Uzman Üye
![]() ![]() 200. Ey iman etmiş kimseler! Felâh bulmanız [kurtulmanız, başarı kazanmanız] için sabredin ve sabırlaşın, birbirinize bağlanın ve Allah'a takvâlı davranın.Hakkı Yılmaz Bu ayetin açılımı yeni bir anlam kazandırdı sabır kavramı Hakkı Yılmaz'ın verdiği anlam bana diğer meallerin bu ayet de yanlış anlam yüklendiğini farkettirdi yada yanlış anlıyoruz ayetin kendinde düşmanlarınız ibaresi vermemiş Hakkı yılmaz'ın verdiği anlam kurana uygun ..sabır kararlı olmak, dönmemek ve rabitu kelimesi de bağlı, kenetli olmak, sağlam durmak... ey iman edenler diye hitapla başladığına göre imanınızda kararlı ve sağlam durun anlamını görürüz... sabiru ve rabitu kelimeleri geçiyor ayette.. يَا اَيُّهَا الَّذٖينَ اٰمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللّٰهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ .Düşmanlarınız nerde yok Hakkı yılmaz arkasından bu ayeti vermiş dolayısıyla İnsanın gücü ve iradesiyle üstesinden gelebileceği kötülüklere katlanması eli kolu bağlı tembellik gevşeklik göstermesi anlamında bir sabır değil, acizliktir, tembelliktir, korkaklıktır. sıkıntı anında gevşememek, zaafa uğramamak ve boyun eğmemek.Aşağıdaki ayetlerin bağlamında nasıl bir kavram yükleyeceğimizi Allah bize açıklıyor (Âl-i İmrân: 146) Nice Peygamberler de vardı ki, kendileriyle beraber birçok Allah erleri savaştılar; Allah yolunda kendilerine isabet eden şeylerden gevşemediler, zaafa düşmediler ve boyun eğmediler. Ve Allah, sabredenleri sever. Asr: 1–3) Asra andolsun ki, iman eden, sâlihât işleyen, hakkı tavsiyeleşen ve sabrı tavsiyeleşenlerin haricindeki tüm insanlar kesinlikle tam bir hüsran/ kayıp-zarar içindedir. (Âl-i İmrân: 103) Ve hep birlikte Allah'ın ipine sıkıca sarılın/Allah'ın ipi ile korunun, ayrılmayın ve Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşmanlar idiniz de, O [Allah], kalpleriniz arasında ülfet oluşturdu. Sonra da siz O'nun nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de oradan sizi O kurtarmıştı. İşte, Allah, doğru yolu bulasınız diye Âyetlerini sizin için böyle ortaya koyar. (Saff: 4) Şüphesiz Allah, Kendi yolunda kenetlenmiş bir duvar gibi saf saf hâlinde savaşan kimseleri sever. |
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Uzman Üye
![]()
Bakara 286. Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı kendi yararına ve kendi yaptığı zararınadır. Ey Rabbimiz! Eğer terk ettiysek ya da yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme! Ey Rabbimiz! Bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır sorumluluk/ sıkıntıya sokacak şeyler yükleme! Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmeyeceği yükü de yükleme! Ve bağışla bizi, mağfiret et bize, rahmet et bize! Sen bizim mevlâmızsın. Ve de kâfir kavimlere karşı yardım et bize.
Allahın yüklediği ayetler ayerlerde de sırtımızdaki ağır yüklerden kurtulalım diye açıklıyor. Allah ağır yük yüklemez ama insanlar birbirlerine ağır yükler yüklüyorlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Uzman Üye
![]()
Fussilet Suresi
Bismillâhirrahmânirrahîm. 6. De ki: a)Ben de ancak sizin gibi bir insanım. b) Bana ilahınızın bir tek İlah olduğu vahy olunuyor. c) Artık O'na yönelin, d)O'ndan mağfiret dileyin. e) Ortak koşanların vay haline!
Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym [Bakara131'den] أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِي Eslemtu li rabbil âlemîn Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum. Konu 40tr40 tarafından (30. March 2013 Saat 03:37 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
40tr40 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | merdem (30. March 2013) |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
ant, ayet, bir, hergün, ibret, kolay, öğüt |
|
|