![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 1.908
1.298 Mesajina 2.732 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 27 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bu yazdıklarınızı okuyunca aklıma geldi, M.Kemal'in hayatı güzel bir müslümanlık örneğidir.
Millete kattığı değerlerden tutun, gerekirse bir ümmet gibi tek başına cihad etmesi. Dünyanın en büyük donanma ve ordularına karşı asla pes etmeden zerre taviz vermeden direnmesi. Allahın zafer vermesi ardından Batıl hurafeleri yıkıp yerine bilimsel bilgiyi getirmesi. Anlaşılmayan Kuranı amacına uygun hale getirip anlaşılmasına emek sarfetmesi ve Salat için salih yararlı amel için Toplum yararına mescitler açması onun islama ve insanlığa hizmetleridir. Ama en büyük hizmeti, din alıp satan din tacirlerini perişan ederek vermiştir ki zaten bugün bu kuyruk acısını çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu uğurda vicdansızca, adaletsizce her türlü adiliği yapmaktan da çekinmiyorlar. Çünkü onlar Allahtan kormuyorlar, korksalar bu dini kendi siyaset ve çıkarlarına alet etmez, insanları koyun gibi peşlerinde dünya ve cehennem azabına sürüklemezlerdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 3
16 Mesajina 23 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Allahtan kullarına din (nüsuklar, ibadetler, ritüeller) gelmemiştir ama onu insanlığına tekrar çekme amaçlı öğüt inmiştir. Kurana bu gözle bakıyorum. Sana sorarlar, şu ne veya bu ne? İnsan bu. Meraklıdır ve yüklenmeye de çok heveslidir.
Esasen, hiçbir dine ve öğüde tabi olmayan (ki hiç kimse bilinen anlamda müslüman olmak zorunda değildir) birey, aklı ve vicdanıyla yine en güzelini yakalayacaktır. Allah'ın indirdiği öğüdün amacı aslında budur. Yani öğüt orada insana der ki: Aklını vicdanını kullan. Hiç kafayı çalıştırmaz mısın? Aklınızı kullanın vs. Bunu yazmaya kalksam sayfalar alır ama kısa ve öz olarak böyle. Zaten sorun bir etiket sahipliği değil, 'Kuranda müşriklere söyleniyordu: iman ettik demeyin ama müslüman olduk deyin babında. Sevgili dost 1, Allah, hanif dini, allahın dini, derken özel alanı olan ve çerçevesi bugüne ulaşmış bir dinden söz etmiyor. Sözünü ettiği ayetlere bakın, yine akıl, yine vicdan, yine insanlık. Kişi okur okur, din okur,sonra döner bir daha okur ve sorarlar, ne okudun, din okudum. Din böyle bir kavram değildir, ne ezber ne fıkıh ne icazet gerektirmez. Allah zalim değildir. Anlamadığı dilde bir öğüdü de kullarına indirecek değildir. 1400 yıl evvelki azgın araplara inmiş olan öğüdü, kendi üzerimize çekmeye pek hevesliyiz oysa Allah orada ne diyordu baktık mı? Allah diyor ki, ben elçiyi, toplumun lisanıyla gönderirim.'' Bu açıdan çok rahatım. Ve Allahın neden, sonra vahiy göndermediğini de az çok anlıyor ve biliyorum. Konu Fazıl's tarafından (18. September 2011 Saat 07:17 AM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Çünkü bakınız; Âl-i İmrân 11 (Onların yolu) Firavun hanedanının ve onlardan öncekilerin tuttuğu yola benzer. Onlar bizim ayetlerimizi yalanladılar, Allah da kendilerini günahları yüzünden yakalayıverdi. Allah'ın cezası çok şiddetlidir. A’râf 39 Öncekiler de sonrakilere derler ki: Sizin bize bir üstünlüğünüz yok. O halde siz de yaptıklarınıza karşılık azabı tadın! Ra’d 6 ...Halbuki onlardan önce ibret alınacak nice azap örnekleri gelip geçmiştir... Nûr 34 Andolsun ki biz size (gerekeni) açık açık bildiren ayetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik. 1400 yıl önce olmasının bir önemi var mı? Kurana göre yok. Sebe’ 28 Biz seni bütün insanlara ancak müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik; fakat insanların çoğu bunu bilmezler. Ama sanki şöyle bişey mi demek istediniz ben anlamadım,?; Enfâl 31 Onlara ayetlerimiz okunduğu zaman dediler ki: "(Evet) işittik, istesek biz de bunun benzerini elbette söyleyebiliriz. Bu öncekilerin masallarından başka bir şey değildir." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Katılımcı Üye
![]()
Yok kardeşim, insan her devirde aynı değildir. Ben masaldan ne anlarım bilir misin? Palavra. O açıdan kuran benim nazarımda masal değil ama kişiye ve toplumuna özel gelmiştir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Yûnus 21 Kendilerine dokunan (kıtlık ve hastalık gibi) bir sıkıntıdan sonra insanlara bir rahmet (esenlik) tattırdığımız zaman, bir de bakarsın ki ayetlerimiz hakkında onların bir tuzağı vardır. De ki: Allah'ın tuzağı daha süratlidir. Şüphesiz elçilerimiz kurduğunuz tuzakları yazıyorlar. Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Katılımcı Üye
![]()
Sevgili hiiç, benim anlayışım tamamen şöyle:
Allah, 1400 evvel gönderdiği vahye uymadın diye bizleri sorumlu tutacak değildir. Çünkü KURANIN ANLAŞILMA SORUNU VAR. Öyleyse Kuranı anlayanlar kimlerdi? Elbette elçi ve muhatapları. Onlara ana dilleriyle geldi ya bize? Ben Kuranı bana gelmiş sayamam ve hatta yeni bir elçi vs gelmesini de açıkça istemem, arzu etmem. Şu an itibariyle, yeryüzünde hiçbir birey kurana uymadı diye dışlanamaz, etiketlenemez. Vahiy, hint mantralarından oluşmamıştır. Her harfine 1000 sevap alınamaz. Allahın tüm kullarından dileği şudur bence: insan ol, cana kıyma, gıybet etme, sömürme, hayır işle,adil ol, haksızlığa göz yumma ve sadece Allaha güven. Buna tüm vicdanı öğeleride katabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
Fazıl's Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi: | bartsimpson (21. August 2012), Miralay (22. September 2011) |
![]() |
#7 | |
Site Yöneticisi
Tesekkür: 3.632
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000 ![]() |
![]()
Selamun aleykum! Değerli Fazıl's Kardeşim!
Alıntı:
Üye olduğunuz bu sitede üyelerin paylaşımları Kur 'an'ı anlamaya ve öğrenmeye yöneliktir. Bu sitenin kuruluş amacı; Allah'ın Hakk Dini üzerindeki örtüleri kaldırmaya yönelik olarak inananlarını, - Alllah'a Hanifler olarak- Allah'ın Hakk Dinini indiği zamanki berraklığına kavuşturmaktır. Bunun için de Kur'an'ı tebyin ederek insanlığa ulaştırmaktır. Değerli Kardeşim! Siz Allah'ın Resulu Muhammed'e inzal ettiği Kur'an'ı kendiniz için bağlayıcı bulmuyorsanız bu sitede bulunmanız ve paylaşım yapmanız anlamsız olur. Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur. Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır. Sevgi,saygı ve muhabbetle. Allah'a emanet olunuz.
![]() |
dost1 Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (22. September 2011) |
![]() |
#8 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Böyle birine ayetlerimiz okununca "Eskilerin masalları" derdi. Ahkâf 17 ...Allah'ın vadi gerçektir, dedikleri halde o: Bu, eskilerin masallarından başka bir şey değildir, der. En’âm 25 Onlardan seni (okuduğun Kur'an'ı) dinleyenler de vardır. Fakat onu anlamalarına engel olmak için kalplerinin üstüne perdeler, kulaklarına da ağırlık verdik. Onlar her türlü mucizeyi görseler bile yine de ona inanmazlar. Hatta o kafirler sana geldiklerinde: "Bu Kur'an eskilerin masallarından başka bir şey değildir" diyerek seninle tartışırlar. *dil konusuna gelince. Fussilet 44 Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur'an kılsaydık, diyeceklerdi ki: Ayetleri tafsilatlı şekilde açıklanmalı değil miydi? Arab'a yabancı dilden (kitap) olur mu? De ki: O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalıdır. (Sanki) onlara uzak bir yerden bağırılıyor (da Kur'an'da ne söylendiğini anlamıyorlar.) *** Kuran düşünen anlayanlar için öğüttür, ona eskilerin anlata geldikleri diye yaklaşmayı doğru bulmuyorum. İnsan her dönemde aynı insandı. Allahın kanunu da aynıdır. Yeni bir kitap gelse yine aynı bilgiler verilirdi. Bu gün kutal bir kitap gelse aynı bilgileri farklı dilde yada farklı anlatımla yeniden okumuş olurdunuz. 1400 yıl önce yada daha eski fark etmez. Kuran düşünüp anlayanlar akledenler için bir öğüttür. Maddeyi yaratan, bizi yoktan var edip bu gün burada yazıştıran ve tüm yazdıklarımıza şahit ALLAH tarafından indirilmiştir Kuran'a göre 1400 yıl değil milyon yıl da olsa Allah'ın kanunu aynıydı. Ahzâb 62 Allah'ın önceden geçenler hakkındaki kanunu budur. Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. Fetih 23 Allah'ın, ötedenberi süregelen kanunu budur. Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. İsrâ 77 Senden önce gönderdiğimiz peygamberler hakkındaki kanun (da budur). Bizim kanunumuzda hiçbir değişiklik bulamazsın. Fâtır 43 Çünkü onlar yeryüzünde büyüklük taslıyor ve kötü tuzaklar kuruyorlardı. Halbuki kişi kazdığı kuyuya kendi düşer. Onlar öncekilerin kanunundan (onlara uygulanandan) başkasını mı bekliyorlar? Allah'ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah'ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın. Konu hiiic tarafından (18. September 2011 Saat 12:25 PM ) değiştirilmiştir. |
|
![]() |
![]() |
hiiic Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Miralay (22. September 2011) |
![]() |
#9 |
Katılımcı Üye
![]()
Sevgili hiiç, şu an kaç yaşındasın ve kaç yaşında Kuranın kaçta kaçına vakıf oldun?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Uzman Üye
![]() Alıntı:
Bir tavsiyeniz mi var? |
|