2. November 2014, 08:53 AM | #1 |
Yeni Üye
Tesekkür: 0
13 Mesajina 24 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 |
Türkiye gözltında
İmralıdan, Kandile
Türkiye Gözaltında. Berlinden ta Erbile- Türkiye Gözaltında Erivan’dan,Erzurum’a. Böcek konar oturuma. Dokunuyor onuruma Türkiye gözaltında Vatan için feda cana Evlat, kardeş, baba, ana Kâbe’den Eyüp Sultana Türkiye gözaltında Lazer göz Moskova’dan. İçi boş sözler Nato’dan. Yedi kat yerden, havadan Türkiye gözaltında. - Dahilinde haricinde, Kimler, kimler yok içinde. Hüzününde, sevincinde Türkiye gözaltında Eşsiz tarih, eşsiz sanat. Huzur, güven dolu hayat. Yetmiyor yirmi dört saat. Türkiye gözaltında Tarihin hep tahtında Onaltı yıldız bahtında. Dikkatler saltanatında. Türkiye gözaltında Anzaktan Çanakkale’ye, Gelincikten, laleye. Bakın Milli Mücadeleye, Türkiye gözaltında. Boğuldu körfezde sula. Kim ibret, kim ders ala. Atina’dan, İstanbul’a Türkiye gözaltında. Hayranlar hep bu gençliğe, Gençlikteki bilgiçliğe. Newyorktan İncirliğe Türkiye gözaltında Gücü yetmez Mehmetçiğe. Tarih şahit bu gerçeğe Telavivden,Küreciğe Türkiye gözaltında Tuz bastım ben her yaraya. Nifak sokmadım araya Tahrandan Ankara’ya Türkiye gözaltında Dicle’den Sakarya’ya. Bağdat’tan Çankaya’ya Aslandan Kanaryaya Türkiye gözaltında Değinmedim Pekin’e Çin Seddindeki kine. Düşmanca değil, peki ne.? Türkiye gözaltında Ajanıyla, casusuyla, Gizli açık hususuyla Mevlana'yla, Yunusla. Türkiye gözaltında Nedir korkutan, ürküten? Nem alırlar Türkü’den. Bosna Hersek, can Bakü’den Türkiye gözaltında Onyedi Aralıkla Kesintisiz aralıkla Israrla, kararlıkla Türkiye gözaltında. İman esas sanma hobi. Müslüman Türk kimde fobi. Haçlılarla olan lobi Türkiye gözaltında. Paralelle, üçgenle. Meridyen, boylam, enle. Sevenle, sevmeyenle Türkiye gözaltında… Yemyeşil doğasıyla Pınarı gür suyuyla. Cam kokan havasıyla Türkiye gözaltında Sofyadan Bursaya Romadan Antalya’ya, Paris ten, Şanlıurfa’ya Türkiye gözaltında Şiirde az özetlenen Türkiye hep gözetlenen Saat, saat kuvvetlenen Türkiye gözaltında 2014-Ağustos -İzmir Orhan Afacan HADİSİ ŞERİF 1854 sayılı hadisi EBU HÜREYRE Hz. naklediyor. "Fırat nehrinin suyu çekilip,altından bir dağ meydana çıkmadıkça kıyamet kopmaz.Bu hazine üzerinde kıtal vukua gelir,her yüzden doksan dokuzu ölür../Kıtale iştirak edenlerden) her kişi yalnız halas olacağım diye ümitlenir." demiş Resulullah sa.v. hadisin bir değişik şekli daha var.Ben pek ayet ve hadislerden bahsetmek istemiyorum ama şiirlerimin bazı yerlerinde kullanmaya çalışıyorum. Hadis Buharı ve Müslim rivayetidir. |
ORHAN AFACAN Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 3 Kisi: |
Bookmarks |
Etiketler |
gözltında, türkiye |
|
|