Tekil Mesaj gösterimi
Alt 6. April 2012, 03:13 PM   #64
gerçek hanif
Uzman Üye

Tesekkür: 145
77 Mesajina 151 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
gerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud ofgerçek hanif has much to be proud of

Alıntı:
Hasan Akçay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
SEHR kelimesinin Kur'ân'daki kullanimina elbet baktim ve daha önce aciklamaya calistim. Bir daha deniyeyim.

Ayetlerdeki SEHR gökteki dolunaydir; asla yilin 1/12'i degildir. Bunun bir sürü Kur'ânî kaniti var... Bir tanesi: IDDET. Tevbe 36'da gecen "iddet es suhûr"a dikkat!

Diyanetin
Talâk 1'e düstügü dip nota göre

Iddet: bosanan kadinin esiyle irtibatinin kesilmesi icin dinen beklemesi gereken süredir.

Güzel kardesim, IDDET ES SUHÛR "dolunaylarin süresi"dir. Mevcut meallere onun karsiligini koymuyorlar cünkü koysalar ayetin dogru anlami ortaya cikacak ve uyduruk kamerî yilin uyduruk 1/12'nin SEHR olmadigi anlasilacak.

IDDET ES SUHÛR ifadesini de kâle alan meal söyle olabilir:

Allah'in gökleri ve yeri yarattigi günkü yazisina göre
Allah'in indinde DOLUNAYLARIN SÜRESI 12 dolunaydir.

Onlar ne diyor?

Allah'in gökleri ve yeri yarattigi günkü yazisina göre
Allah'in indinde aylarin sayisi 12'dir
.

Hani DOLUNAYLARIN SÜRESI - ıddet es suhûr?

Sayin pramid, icinde "iddet es suhûr"un Türkcesi de bulunan meale bakin. Allah orda ne semsî yil ne kamerî yil, hicbir yil sisteminden söz etmiyor; "dolunaylarin süresi"nden söz ediyor.

Siz dahil hic kimse
Tevbe 36'nin üzerinde oynanan bu oyunu görmedikce
Kur'ân'daki "sehr"i anlayamaz.

Lütfen dikkatli okur musunuz:

1.
Kur'ân'daki SEHR, "dolunaylarin süresi"ne ait olup onun bazan 1/13'idir. 12, EN AZ 12 demek. 11, bir iddet yapmaz.
Meallerdeki AY ise "kamerî yil"a ait olup onun hep 1/12'i, hep 1/12'i, hep 1/12'idir.

2.
Kurân'daki SEHR vakten sabittir; örnegin SICAK dolunay daima sicak yaz günlerinin habercisidir.
Meallerdeki AY ise vakten oynaktir; örnegin SICAK ay bazan soguk kis mevsiminin icindedir.

Icinde SEHR kelimesi gecen ayetleri
evren kitabiyla birlikte okumamiz gerekiyor,
ara sira
basimizi kaldirip yukarlara bakarak.

Daha söylenmesi gereken seyler var. Ve evler var. Ama bosa anlatiyorum hissine kapilmaya basladim.

Sevgi ile,
Hasan Akcay
Anlat hasan hocam anlat ilgiyle takip edenler var.Her ne kadar müdahil olmasak da..
gerçek hanif isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla