Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21. September 2012, 09:49 PM   #3
dost1
Site Yöneticisi

dost1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3.618
1.093 Mesajina 2.442 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 100000
dost1 is on a distinguished road

Selamun Aleykum! Değerli Nacikocak Kardeşim!

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aleyküm selam

kardeşim şu an baktım doğru erbab rab'bın çoğulu imiş ancak yukarıda sizinde yazdığınız gibi arapça'da çoğul olarak kullanılıyor.
Piramid kardeşimiz de aynı şeyi söylemişti.

Alıntı:
ancak ben sizin ve arkadaşlarınızın anlaması için türkçe karşılığının ehil iyi bilen ve iyi anlayan olduğunu ve benim erbabım derken bu anlamı kullandığımı açıkça yazdım sizin bu yazımı okuduğunuz halde bu açıklamayı yapmanız biraz garip
Değerli nacikocak size de Piramid'e de Kardeşim diyorum. İkiniz de Müslüman Kardeşlerimsiniz. İkinizi de yazılarınız dışında tanımıyorum. Bu yüzden; "...sizin ve arkadaşlarınızın..." türünden ayrımcılık içeren sözleri kullanmazsanız mutlu olurum.

Piramid Kardeşimizle olan yazışmanızda:

Piramid Kardeşimizin :
"Erbab rabler demektir. Kuranda türkçe değil, anlaşılsın diye Arapça inzal olmuştur. Ve sen nebiyi erbab ittihaz etmişsin. Bu özellik müslüman olmayanlara hasdır."

sözüne:

"erbab rabl'er demekmi senin google bozulmuş sanırım erbab'ın anlamı yaz hatta türk dil kurumu yaz oradan bak erbab'ın japoncasımı rab'ler demek yoksa ben türkçesine baktımda"

dediğiniz için, müzakerenize ışık olsun, gereksiz tartışmalarla gönüller incinmesin diye "Rabb" kelimesi ile bilgi vererek çoğulunun "erbab" olduğunu belirttim. Bu durumun sizin için neden garip geldiğini anlayabilmiş değilim.

Alıntı:
bana garip gelen başka birşey ise diğerlerininde yaptığı gibi

arkadaşınız şirk olduğu halde allah'tan başkalarına rab derken ayetlerin anlamlarını değiştirirken onu uyarmayıpta erbab kelimesinin arapçada rab'bın çoğulu olduğu konusunda beni uyarmanız bu davranışınız bende sizin için pramid'i savunmanın allah'ı savunmaktan daha önemli olduğu fikrini uyandırdı
Piramid kardeşimiz hangi ayetlerin anlamlarını değiştirmiş? Lütfen belirtir misiniz?

Rabbimizin Tevbe 71 de belirtilen emrine uyduk.
Kardeşçe yapılan bu bilgilendirmeye neden bu kadar alınganlık gösterdiniz? Gerçekten de anlamakta zorlanıyorum.
Değerli Kardeşim!
Müzakerelerin kişileştirmeden kişiliğe yönelik olmadan yapılması daha güzel değil midir?

Alıntı:
oysa farkındaysanız ben pramid'e rab kelimesini allahtan başkası için kullanma diyerek allah'ı savundum şimdi yine yanlış tarafa çekip allah'ın senin savunmana ihtiyacımı var derseniz cevabım şu allah'ın benim savunmama ihtiyacı yok o kavi'dir ben sadece kimin tarafında olduğumu göstermek için savundum
Değerli Kardeşim! Bu forumda bulunan insanlar forum kurallarına uymak koşuluyla düşüncelerini paylaşabilirler.
İnanıyorum ki, yazdıklarınız ve yazılanları önyargısız okursanız gerçeği tüm çıplaklığıyla görebilirsiniz.

Kusursuzluk sadece Allah'a mahsusdur.
Doğrusunu en iyi bilen Allah'tır.
Sevgi,saygı ve muhabbetle.
Allah'a emanet olunuz.