Alıntı:
Miralay Nickli Üyeden Alıntı
Kanaatimce namaz var ise, Cenab-ı Allah şekil ve rekat şartı gözetmeksizin bizi serbest bırakmıştır. (Kur'anda bahsedilmediğinden yola çıkarak bunu diyorum.)
Kısacası rabbimiz,"Kulum bana yakar da nasıl yakarırsan öyle yap; yeter ki beni bul." dilediğini varsayıyorum.
|
Sevgili Miralay kardeşim,
seni anlıyorum.rekat kısmında sana katılıyorum özellikle emeviler döneminde müdahaleler olduğunu hepimiz biliyoruz.Ama bu var olana bir müdahale.Ayrıca resulun uygulamalarının bozulmadan günümüze kadar geldiğine inanmıyorum diyorsunuz.Bir kısmı için sizi haklı buluyorum.İslam dinine bağlı mezheplerin hristiyanların iznik konsiline benzer bir toplantıları yok.Yani İslam çerçevesini çizen her ne olursa olsun yine kur anı kerimdir mezhepler değil.Ha tarihte veya günümüzde ki abzürd bazı uygulamaların önümüze geldiği doğrudur.Ama bizim kur anımız var.yani inancımızı genel hatlarıyla belirleyen bir rehber.
Sevgili bart kardeşim,
Sizin
Mülk 6 : Rablerini inkar edenler için cehennem azabı vardır. Ne kötü varılacak yerdir orası!
Ayetini namazında okurken korkudan tirtir titreyip "ne yapıyorum ben ALLAHIM" diye kendine gelen veya bunu başarabilen kaç kişiyiz....
yorumunuza bayıldım.
tartışmanın böyle seviyeli, aydınlatıcı ve bir yerlere varabilecek emareler göstermesi beni çok sevindirdi.Allah hepimizin ilmini artırsın.