Konuyu biraz dağıtacak belki,ama genede paylaşmak istiyorum.
Cemaat'ler ve tarikat lerde kişiler arasında bir takım söylentiler çok dolaşır.
Yani konuyu açarsam ; mesela peygamberimizin kişilere rüyada veya normalde görünmesi,bir takım olağanüstü olaylar çok söylenir.
Bunlar belki doğrudur,belkide kişileri o guruba bağlamak için söylenen sözlerdir.
Değerli kardeşim,ben de çocukken peygamberimizi rüyamda görmüşdüm ve sevinmiştim.Elbette güzel bir olay ama ne ben özel seçilmiş bir insanım ne de bu anlatımlar gerçek.Bunun iki açıklaması olabilir,ya bunu söyleyen insanlar bu gibi anlatımlarla insanların dini duygularını sömürüyorlar ve kendileri için basit bir kazanç elde etme peşindeler ya da halk arasındaki söylem ile ''Aç tavuk kendini darı ambarında görüyor''.Değerli kardeşim gece yatmadan evvel bir avuç tuz yutup,uyumayı deneyin.Size garanti veririm ki kendinizi şarıl şarıl akan cennet ırmaklarının yanında göreceksiniz
Değerli kardeşim,peygamber ve sahabeyi sevmek ve özlemek güzel fakat bu özlemi bu tür olaylara alet etmek çok da doğru değil.Ayrıca size bir sorum daha var,bu arkadaşlar neden hiç rüyalarında veya yanlarında diğer peygamberleri,İsa'yı,Musa'yı veya diğer dinlerdeki Allah dostlarını görmezler.Onlar peygamber değil mi,müslümana gözükmez mi?
Mesela bir örnek ;
Cemaatin bir otel organizasyonuna gitmişdik,2 gece 3 gün süren bir organizasyondu bu.
Burada geceleri teheccüde kalkıldı,gündüzleri namazlar cemaatle kılındı.
Konuşmacılar geldi,konuşuldu anlatıldı,dinlenildi vs vs
Fakat bir ara ; teheccüd namazlarında birilerinin namaz kılma esnasında,otel'in mescidinin vaaz verilen yerinde,peygamberimizi gördüğü söylentisi söylenmeye başladı.
Bu organizasyonun doğruluğu kişilerce onaylandı vs vs...
En son otel'i terkedeceğimiz gün , konferans salonunda isteyenler görüşlerini,şikayetlerini,memnuniyetlerini bildirmek için değerlendirme yapabiliyordu.
Ve kişiler çıkdı konuşdu,hatta bende çıkdım,memnun olduğumu,ömrümde ilk teheccüd namazımı bu mekanda kıldığımı söyledim.
Biride şunu söyledi ; ağlamaklı bir halde;
Ahh görseniz,aaah bir görseniz , şu an burada hz ömer,hz hamzalar, hz ali ler
ahhh bir görseniz,hepsi şu an burada , görüyorum hepsi burada şu an , resululllah 'da burada , ve doğal olarak salonda ağlama sesleri birbiri ardına....
Sonrada gözümüzaydın tebrikleri konuşulmaya başlandı,çok şükürki , resulullah da yanımızda ve bu organizasyonu onaylıyor konuşmaları söylenmeye başlandı....
Değerli kardeşim;Ömer,Hamza,Ali hepsi şehit edilmiş sahabedendir.Size şehitler yani Allah yolunda öldürülenler ile ilgili iki ayet vermek istiyorum.
Bakara 154.Ve la tekulu li men yuktelü fi sebilillahi emvat, bel ahyaüv ve lakin la teş'urun
Allah yolunda öldürülenler için ölüler demeyin,hayır diridirler/hayattadırlar FAKAT SİZ BİLİNCİNDE OLMAZSINIZ.
Demek ki onlar yaşıyor fakat istinasız bir şekilde hiç birimiz onlar ile görüşemiyoruz.Ölmüş insanları peygamber veya evliyalar bu şekilde görüyorsa peygamberimiz Hz.Hamza şehit edildiğinde neden çok üzüldü.Nasıl olsa hep beraber değiller mi?
Peki şehitler nerde yaşıyor.Hayattalar ama bizim göremediğimiz nerdeler?
Ali İmran 169.Ve la tahsebennellezine kutilu fi sebilillahi emvate bel ahyaün inde rabbihim yürzekun
Allah yolunda öldürülenleri ölüler zannetmeyin,hayır Rableri indinde/katında diridirler/hayattadırlar,rızıklandırılmaktalar.
Demek ki Rabbimizin katında bizim farkında olmadığımız,tasavvur edemediğimiz bir hayat yaşamaktalar.Dünya ile ilişkileri yok.Onlar her insan gibi imtihanını yaşayıp,görevlerini tamamlayıp bu alemden geçti ve gittiler.Size tavsiyem iyi niyetli müslümanları kandırmak için Gayb'dan bilgi edindiklerini,peygamberler gibi din büyükleri ile görüştüklerini iddia eden şarlatanlara inanmayın,Kuran'ın ilgili ayetlerini tefekkür edin.Elbette karar sizin.
Kuran'ın anlattığı ve davet ettiği dinde,hiçbir fani başka bir faniyi ne istismar edebilir ne de kandırabilir.Kuran bu tip aracıları devre dışı bırakıp yolu direk Rabbimize kılavuzlar.İstismar kapıları Kuran'ın dini İslam'da sonuna kadar kapalıdır.
Uzun lafın kısası ; acaba hanif ler arasındada bu şekilde söylentiler varmı,bunlar hakkaten oluyormu ?
Oluyorsa biz neden göremiyoruz

Bizdemi bişeyler eksik ..?
Çok şükür Kuran'a bağlı müslümanlar böyle şeylere prim vermez,en azından benim tanıyabildiklerim.Eksik yok fazlamız var oda çalışan bir beyin 
svg...