![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 328
166 Mesajina 472 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 18 ![]() ![]() |
![]()
Konuyu biraz dağıtacak belki,ama genede paylaşmak istiyorum.
Cemaat'ler ve tarikat lerde kişiler arasında bir takım söylentiler çok dolaşır. Yani konuyu açarsam ; mesela peygamberimizin kişilere rüyada veya normalde görünmesi,bir takım olağanüstü olaylar çok söylenir. Bunlar belki doğrudur,belkide kişileri o guruba bağlamak için söylenen sözlerdir. Mesela bir örnek ; Cemaatin bir otel organizasyonuna gitmişdik,2 gece 3 gün süren bir organizasyondu bu. Burada geceleri teheccüde kalkıldı,gündüzleri namazlar cemaatle kılındı. Konuşmacılar geldi,konuşuldu anlatıldı,dinlenildi vs vs Fakat bir ara ; teheccüd namazlarında birilerinin namaz kılma esnasında,otel'in mescidinin vaaz verilen yerinde,peygamberimizi gördüğü söylentisi söylenmeye başladı. Bu organizasyonun doğruluğu kişilerce onaylandı vs vs... En son otel'i terkedeceğimiz gün , konferans salonunda isteyenler görüşlerini,şikayetlerini,memnuniyetlerini bildirmek için değerlendirme yapabiliyordu. Ve kişiler çıkdı konuşdu,hatta bende çıkdım,memnun olduğumu,ömrümde ilk teheccüd namazımı bu mekanda kıldığımı söyledim. Biride şunu söyledi ; ağlamaklı bir halde; Ahh görseniz,aaah bir görseniz , şu an burada hz ömer,hz hamzalar, hz ali ler ahhh bir görseniz,hepsi şu an burada , görüyorum hepsi burada şu an , resululllah 'da burada , ve doğal olarak salonda ağlama sesleri birbiri ardına.... Sonrada gözümüzaydın tebrikleri konuşulmaya başlandı,çok şükürki , resulullah da yanımızda ve bu organizasyonu onaylıyor konuşmaları söylenmeye başlandı.... Uzun lafın kısası ; acaba hanif ler arasındada bu şekilde söylentiler varmı,bunlar hakkaten oluyormu ? Oluyorsa biz neden göremiyoruz ![]() svg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 201
49 Mesajina 158 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() |
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#3 | |
Katılımcı Üye
Tesekkür: 97
34 Mesajina 72 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Size tavsiyem; bu şüpheciliğinizi kaybetmeyin ve bilmediğiniz şeyin ardından gitmeyin. Delili olmayan bir şeye inanmayın ve delil gösterme veya karşı delil çürütme konusunda konusunda Kuran'dan daha iyi bir rehber bulamayacağınızı unutmayın. Kuranı anlayamayacağımızı söyleyen insanlar Kuranla bazı noktalarda çeliştikleri için Kuranın okunmasını istemeyen insanlardır. Dünyada Allah katından indiği söylenen yüzlerce kitap var. Rehberiniz son peygamberimiz Hz. Muhammed'e vahyedilen Kuran olsun. Fakat Kuranı bile şüpheyle okuyun (meal çeşitliliğinden dolayı), hüküm içeren ayetler ile anlamadığınız veya size mantıksız/çelişkili/eksik gelen ayetler görürseniz başka meallerden tefsirlerden karşılaştırın. NOT: Bu yazdıklarım da bana göre doğrulardır, dolayısıyla yanlış içerebilirler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
cemaati, nur |
|
|