hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Mezhepler ve Tarikatlar

Seçenekler Stil
Alt 31. December 2010, 11:57 AM   #1
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of
Standart İnsanları tarikatlere çelme yolları (!)

Seni camiden çıkmayan;namazlı,abdestli;şöyle bir de yumuşak yüzlü gören sakallı,takkeli nurani yüzlü zatın birisi yanına sokuluverir.

-Selamünaleyküm
-Aleykümselam
-Muhterem bir yere intisaplı mısınız?
-Hayır değilim.
-Olmadıııııı! seni hemen şeyhimiz hazretlerinin yada vekilinin yanına götürüp tövbe aldırmak ve intisap ettirmek gerek. Yoksa bu ahir zamanda neuzubillah imansız gidersin de, cehennemlere odun olursun!
-Nası yani?
-Muhterem bak seni çok sevdim; nur yüzlüsün; kesin cennetliksin bak sana anlatayım. Sırf cehennemden kurtulman için uğraşıyorum.
Neyse bak şimdi. Sen ölürken "SEKARATUL MEVT" haline düşersin. Yani "ÖLÜM SARHOŞLUĞU" O anda aklın başında değildir. Şeytan o an daha önce ölmüş olan çok sevdiğin bir yakınının kılığında yanına gelir. Elinde bir kadeh,içinde de tuvalete tükürdüğün tükrükler var ya ondan var.
Sana,"Allah yok de,sana bu suyu içireyim." veya benzeri şeyler söyler. Tabii sen sekerat halinde olduğundan dolayı aşırı susuzluk çekiyorsun. Neredeyse şeytanın istediğini yapmak üzereyken, şeyh hazretlerinin ruhaniyeti şimşek gibi yanında biter. Tabii şeyh hazretleri nur,şeytan zulmet ya; zulmet nurun yanında barınamaz ve kaçar gider.
-Anlamadım?!
Şeyh hazretleri benim ölmek üzere olduğumu nereden bilecek ki?
-Olur muuuuu! O mübarek zat Allah dostu. Cenabı Allah dostlarına tasarruf yetkisi vermiştir. Mübarek tırnağına baktığında müridinin gece yatakta sağa mı dönüyor,sola mı dönüyor,dombalak mı dönüyor hemen görür. Seni 7 gün,24 saat, 365 gün boyunca takip eder;koruma altına alır.
-Yaaaa! o zaman ben ne yapmalıyım?
-Hemen şeyhimizin önünde diz çöküp tövbe etmelisin. Bir ayette tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir;hatta eski günahları da sevaba dönüşür der.
-Ama ben her cuma akşamı camide imamın eşliğinde topluca tövbe ediyor ve hatta nikah bilene tazeliyorum.
-Olmaaaaaaz! Senin ferdi ettiğin tövbe kabul olmaaaaz!
İllaaaa şeyhin huzurunda tövbeni etmelisin.
-Neden?
-Çünkü o Allah dostu,evliya. O mübareğin Allah'ın yanında nazı var. Allah onun her istediğini yapar;ayrıca huzurunda tövbe edersen öbür dünyada bile şeyh hazretleri sana şefaat edecek. Kabirde münker ve nekir meleklerine senin yerine cevap verecek;taaa ki seni cennete sokana kadar seni yalnız bırakmayacak. Ne zaman seni cennete sokacak, o zaman görevi sona erecek. Ne demiş cenabı Allah? "Salihlerle beraber olun" der.
Bir Allah dostu da,"Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır" der.
-Aman Allahım! Bu ne ulvilik,yücelik ve de fadakarlık böyle!
-Tabiii! Şeyh hazretlerinin sırf senin için gece uykuları kaçar;sabahlara kadar ağlar; başına bir felaket gelmesin diye seni koruma altına alır.
-E hadi o zaman ne duruyoruz? Hemen tövbe edelim.
-Hadi! hiç vakit kaybetmeyelim. Yoksa şu anda ölürsen maazallah imansız gidersin. (Burada şunu diyeyim ki, bu imansız gitme tehlikesi olan kişi,başta da belirttiğim gibi;namazlı,abdestli,camiden çıkmayan birisi)

(Devam edecek inşaAllah)
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Miralay Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 2 Kisi:
hiiic (31. December 2010), yeşil (27. November 2011)

Bookmarks

Etiketler
çelme, tarikatlere, ınsanları, yolları