hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Mezhepler ve Tarikatlar

Seçenekler Stil
Alt 31. December 2010, 01:28 PM   #1
Miralay
Uzman Üye

Tesekkür: 4.080
276 Mesajina 635 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 26
Miralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud ofMiralay has much to be proud of

Doğru söylüyorsun ebu Maruf kardeşim.
Bunları yazmakta 2 amacım vardı:

Birincisi; insanlara bu tür yollarla yaklaşıp,müslümanların bu köle tacirlerine kanarak Allah'tan başkasına kul olmasını engellemek. Malum kandırma taktikleri çoktur. Başkasını bilmem ama, benim din anlayışımda hiç kimsenin, kimseyi kendi tarikatine,cemaatine,yoluna çekmeye,çelmeye hakkı yoktur. Allah'ın kitabına sarılan herkes sonuçta doğru yolu bulacaktır. Zira Kur'an apaçık bir mubindir.

İkincisi ise; nasıl ki,benim yazdıklarımı da bir nevi hadis rivayeti olarak kabul edersek, güvenilirliği şüpheliyse; sahih hadis olarak bildiğimiz rivayetler de, kul kelamı olarak o kadar güvenilmezdir ve dinde delil olarak kabul edilemez.

Önemli olan kulun kelamı değil, Cenabı Allah'ın kelamıdır.

Kitaplardan örnek istemişsiniz.
Arzedeyim.

Hemen hemen Allah dostu,gavs,kutup olarak bildiğimiz zevatın gerek öldükten sonra sohbetlerini ihtiva eden yazılan "SOHBETLER" kitapları ve ne kadar MEKTUBAT,RİSALE...vs. varsa, bu tür ifadeler mevcuttur.

Saygılarımla
Miralay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31. December 2010, 03:01 PM   #2
ebu Maruf
Uzman Üye

Tesekkür: 18
39 Mesajina 55 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
ebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud ofebu Maruf has much to be proud of

Alıntı:
Miralay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğru söylüyorsun ebu Maruf kardeşim.
Bunları yazmakta 2 amacım vardı:

Birincisi; insanlara bu tür yollarla yaklaşıp,müslümanların bu köle tacirlerine kanarak Allah'tan başkasına kul olmasını engellemek. Malum kandırma taktikleri çoktur. Başkasını bilmem ama, benim din anlayışımda hiç kimsenin, kimseyi kendi tarikatine,cemaatine,yoluna çekmeye,çelmeye hakkı yoktur. Allah'ın kitabına sarılan herkes sonuçta doğru yolu bulacaktır. Zira Kur'an apaçık bir mubindir.

İkincisi ise; nasıl ki,benim yazdıklarımı da bir nevi hadis rivayeti olarak kabul edersek, güvenilirliği şüpheliyse; sahih hadis olarak bildiğimiz rivayetler de, kul kelamı olarak o kadar güvenilmezdir ve dinde delil olarak kabul edilemez.

Önemli olan kulun kelamı değil, Cenabı Allah'ın kelamıdır.

Kitaplardan örnek istemişsiniz.
Arzedeyim.

Hemen hemen Allah dostu,gavs,kutup olarak bildiğimiz zevatın gerek öldükten sonra sohbetlerini ihtiva eden yazılan "SOHBETLER" kitapları ve ne kadar MEKTUBAT,RİSALE...vs. varsa, bu tür ifadeler mevcuttur.
Dostum namazı bırakıp hizmete devam ettiren bir tek kaynak istedim sen gelişi güzel şeyler le iddia ettiğin şeyin arkasında durmak için kitap ismi ve sayfa veremeden genel iddialarda bulunuyorsun.
O kitapları ben okudum hiç birinde öyle bir iddia görmedim.
Kaçırdıysam ver kitap ismi ve sayfasını bende okuyayım.
Bu şekilde kaynaksız sadece zanni iddialarla ALLAH ın kitabınamı davet ediyorsunuz.Bu şekilde bir Kuran anlayışına davet ederek insanlarımı hakka çağırdığını zannediyorsun.
Ben elhamdulillah Kuranı sürekli okurum hatta mealcilerin yanlış yapabileceklerinden dolayı arapça öğrenmek için uzun süreler eğitim aldım.
Senin davet ettiğin şey zaten benim kaynağım.
Sadece sen aklına güveniyorsun Kuranı anlayabileceğini sanıyorsun.
Ben ise ALLAH Rasulunun İmamların alimlerin benden daha iyi anlayabileceğini sanıp onların değerlendirmesi ışığında Kurana bakıyorum.
Benim verdiğim kaynakların hiç biri ALLAH RAsulu s.a.v hariç tekel değildir.
Alimlerin hepsi hata edebilir.
Bende kalbimin mutmain olduğunu alıyorum

Saygılarımla
Şahsı zanlarla Kurana sahiblenmek doğrumudur.
Kuran kimsenin tekeli değildir.
ebu Maruf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
çelme, tarikatlere, ınsanları, yolları