hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Mezhepler ve Tarikatlar

Seçenekler Stil
Alt 23. November 2011, 04:38 PM   #13
yeşil
Uzman Üye

Tesekkür: 791
69 Mesajina 174 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
yeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud ofyeşil has much to be proud of

Alıntı:
FEDAKARADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asıl size yazıklar olsun diyorum..Beni illa zorla yazdıracasksınız.

İslam'da hurefa yoktur.Tassupluk yoktur.Bid'at yoktur. Riyakarlık yoktur.Sizler kendi re'ylerinizle Kur'an'dan hüküm çıkarmaya çalışıyorsunuz..Ben size öyle ayetler gösterirdim ama sizler bu ayetlerin anlamlarının sırlarını bilemeyeceğinizden dolayı yazışmak istemiyorum.Siz, mezhepsizler sayesinde nice cahil cühela gençler ateist oldular.Bunun vebalini kıyamet gününde çekeceksiniz.Dinde şüphe edecek şeyler yoktur, Çözüm yolları vardır.Kur'an'ın ve sünnetin önünü tıkamayın.Dikkatli konuşun.Kur'an'da aklı zorlayan ayetler vardır bundan gafilsiniz.

GİDECEĞİNİZ YOLDA PİLOTSUZ ŞOFÖRSÜZ GİTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ.EĞER O PİLOT VEYA ŞOFÖR SARHOŞ VE ACEMİ İSE YOLCULARINA VE KENDİLERİNE ZARAR VERİR CANINDAN OLUR,ÇOK CANLAR YAKAR.İŞTE BU PİLOT VEYA ŞÖFOR SAĞLAM GÜVENİLİR OLMALI YOLUNU, İZİNİ, ROTASINI İYİ BİLMELİDİR.İŞTE BİZ; DİNDE UZMAN, ÜSTAD, ALİM, MÜCEDDİD, OLANLARIN YOLUNDAYIZ.BİZ DE TAASSUPLUK YOKTUR.YANLIŞLARDAN GERİ DÖNERİZ.."BENİM ŞEYHİM HER ŞEYİ BİLİYOR" DEMEYİZ.BİZ; ADALETLİ, DOĞRU VE DÜRÜST,AKILI KİMSELERİN PEŞİNDEN GİDERİZ.UNUTMAYINIZ Kİ SÜRÜDEN AYRILAN KOYUNU KURT KAPARMIŞ.ÇOBAN SAĞLAM VE CESUR OLURSA KOYUNLARA ZARAR GETİRMEZ.HERŞEYİN BİR USTASI VARDIR.ÇIRAK USTADAN İŞİNİN MAHARETİNİ ÖĞRENİR.ŞAYET O ÇIRAK USTASINI DİNLEMEZ VE HAYLAZLIK EDERSE KAPI DIŞARI EDİLİR.TASAVVUF DA BUNA BENZEMEKTEDİR."EDEP YA HU!" DEMEYEN İÇERİ GİREMEZ.EDEBE RİAYET FARZDIR.TASAVVUF BİR EDEP METODUDUR.YOLU İSE TARİKATTIR.GEÇMİŞTE NİCE ALİM, VELİ OLANLARIN HEPSİNİN TASAVVUF HOCASI VARDIR.ERENLER, EVLİYALAR BU YOLDADIR.TASAVVUF, PEYGAMBER EFENDİMİZ ZAMANINDA ADI VERİLMEYEN İSLAMİ YAŞAMA HAYAT TARZIDIR.OLMAZSA OLMAZLARDANDIR.TEK KANATLA KUŞ UÇMAZ.KIRIK KANATLARLA DA KUŞ UÇAMAZ.

SİZLER İSLAM'I BİR KAVANOZA KOYMUŞ ONU BEKLETİLEN TURŞULARA KONSERVELERE ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ..İSLAM MADDİ VE MANEVİ ALANLARDA HER YERDE HÜKÜM SAHİBİDİR.BUNU O KIT VE BAĞNAZ AKILLARINIZLA KEŞFEDEMEZSİNİZ.İLİM ÖĞRTENMEK İSTEMEYENİN DİNDE YERİ YOKTUR.

YUNUS EMRE HZ.LERİ DE TASAVVUF EHLİNDENDİR.İŞTE ONUN DİVAN EDEBİYATINDAN, İLAHİLERDEN BİR KISMINI AŞAĞIDA SİZE NAKLEDİYORUM BUYRUN OKUYUN...

“Elif okuduk ötürü
Pazar eyledik götürü
yaratılanı hoş gör
Yaradandan ötürü

Dört kitabın ma'nisi
Bellidir bir elifte
Sen elifi bilmezsin
Bu nice okumaktır

Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
elin yüzün yumaz değil.

Yetmiş iki millete bir
Göz ile bakmayan
Şer'in evliyasiyle
hakikatte âsidir.

Şeriat, tarikat yoldur varana

Hakikat, marifet ondan içeri

Sen sana ne sanırsan
Ayrığa da, onu san
Dört kitabın manası
Budur eğer var ise”

Ya hu arkadaş şaka mısın sen? Nerede ateist gördüysem Geleneksel İslam'ın getirilerinden yakınıyor. Hala daha ilgili forumlara göz gezdiririm ve bizzat üzülmekteyim. Aslında onlar çok haklı, iki arada kalmak ne kadar zordur.. Peki biz miyiz bu vebale sebep olan? Bu ne çirkin bir iftira böyle?? Ya hu bizler ne kadarız toplumda zaten çoğunluk siz değil misiniz Allah aşkına? Kimin sözü geçmekte? Hurafeler bizden mi çıktı? Mezhebleri biz mi törettik? Dinde aklın sözü geçmez diyen biz miyiz? Dinde akıl işlemez diyen biz miyiz? Kur'an meallerinin yarısı örtük biz mi örttük yoksa sizin fetva aldığınız hocalar mı? Kur'an apaçık olduğu halde ilgili birçok manayı örterek saçma sapan açıklamalar getirerek insanları dininden eden biz miyiz? Arkadaş sana samimi söylüyorum, ben de sırf bundan dolayı az kalsın dinimden oluyordum ki çeken bilir, bunca yılı boşa geçirmişim, hurafe gafletine dalmışım, din diye birilerinin fetvalarına sarılmışım.. Misal Kur'an'a temiz olanlar dokunabilir diyen ayeti bile sırf bedensel temizliğe indirgeyen(oysa ayetin maksadı şirk pisliğinden arınmış olanlardır ve mecazidir) meşhur din adamlarına kulak asmışım, Yasin Suresi'nin 69. 70. ayetleri bu kitabı bizzat diri olanları uyarmak ve öğüt olsun diye indirdik demesine rağmen ölülere okutturan(Allah ile dalga geçer gibi), bu kitab gönüllere(akıllara) şifa derken (Yunus 57) ayetleri kağıda yazdırıp muska diye gezdiren, ilaç olsun diye baş ağrısına, diş ağrısına şifa olsun diye ayet yazılı kağıtları suya batırarak mürekkepli suyu şifa niyetine içtiren biz miyiz siz misiniz? Böyle olursa doktora ilaca ne hacet? Bu mu Kur'an'ın sizden istediği? Bunu mu öğüt aldınız Kur'an'dan? Bu mudur aklını işletmek? Böyle çoook ilerlersiniz siz var ya.. İslam'ı cahiliye devrinden beter hale getirdiniz yazık..
Şimdi kime yazıklar olsun? Allah'ım sana havale ediyorum.
yeşil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
yeşil Adli üyeye bu mesaji için Tesekkür Eden 7 Kisi:
ahmet karapınar (23. November 2011), Anonymous (29. November 2011), dost1 (24. November 2011), hiiic (23. November 2011), merdem (9. November 2012), Miralay (30. November 2011), _mustafa_ (20. January 2012)

Bookmarks

Etiketler
beylere, gündelik, hanım, hayat, mezhepçi, tavsiyeleri