![]() |
![]() |
#11 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
166 Mesajina 234 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Merhaba sayin pramid. Nasilsiniz?
haram aylarda ne için avlanma yasağı konulmuştur. ihtiyaç duyulan nedir. Allah yalnizca "Yasak!" diyor; gerekcesini aciklamamis. haram aylarda ki hedy nedir? Benim anladigim, dinî hacda yoksullara bagislanan hayvan. hedy için hayvanı yetriştirmek mi gerekmektedir, avlayıp yakaladığımız hayvanı kurban etmek mi? Yetistirmek gerekir. Sorunuzun cevabi bu. Ama aciklama da istiyorsaniz lütfen belirtin. Ne için deniz avı yasaklanmamış, mescid harama gelene kadar öleceği için mi? Benim anladigim, deniz avi da yasaklanmis. Örnegin Mâide 96'nin ilgili bölümü: Yasak dönemde karanin av hayvanlarini avlamaniz yasaktir. Ve hurrime aleykum saydul berri mâ dumtum huruma Bundan daha makul ne olabilir ki! Yasak dönemde karada avlanmaniz elbet yasak olacak. Arti, Allah o esnada denizde avlanmaniz helaldir demiyor. O'nun demedigini biz niye sokusturalim ayete? Allah’in sözünden ille ek bir sey anlayacaksak makul olani anlamamiz gerekir: Örnegin: Size yasak oldugu sürece karanin av hayvanlari yasaktir ve denizin av hayvanlari yasaktir. Allah "Avlanmaniz karada yasakken denizde helladir!" demiyor Arti, Allah'in fiilî yasasi var: Bir bölgenin bütün hayvanlari, denizdekiler dahil, ayni sicak dönemde ürerler. Allah "Yasak mevsimde karada avlanmayin!" dedigine, "Ama denizde avlanin!" asla demedigine göre ve denizdeki hayvanlar da o ayni anda üremekte olduguna göre? "O anda denizde avlanmaniz helaldir!" demeyen Allah'a inat seytana mi uyalim? Sevgi ile, Hasan Akcay. Konu Hasan Akçay tarafından (5. April 2012 Saat 12:55 PM ) değiştirilmiştir. |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
değil, elkadirin, gece, hangi |
|
|