hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > DEVLET VE İDARE > Devlet idaresi

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27. August 2012, 01:57 PM   #11
galipyetkin
Uzman Üye
 
Üyelik tarihi: Sep 2011
Mesajlar: 1.458
Tesekkür: 105
575 Mesajina 960 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25
galipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud ofgalipyetkin has much to be proud of
Standart

Sayın Hasan Akçay'ı takip etseydiniz veya Nur suresi tefsirini okusaydınız ''DİŞ FIRÇASI=MİSVAK'' ile zinaya ceza tatbiki mucidinin Din profesörü Sayın Nurettin Karaman'ın olduğunu Yeni Şafak Gazetesi köşesindeki 1.Nisan.2007 tarihli nüshasında yayımlandığını bilir, bu cehaletinizle de etrafınıza saldırmazdınız. Cehaletinizin verdiği cesaret ve kibirle bu tür tecavüzkâr hareket tarzlarınız ve terbiye dışı üslübunuz maalesef kabul görmüyor.

''İki elimle yarattım'' dediği ve bu deyişten ''gerekli ihtimamı gösterin'' anlamını çıkartamayanlar ancak insana insanlık dışılıkları reva görür.

Kur'an'daki tecdit önerisini, hatta 'Tevrat', 'Zebur', 'İncil', 'Kur'an' yenilemesi yapan Allah'ı anlayamayanlar Yahudilerin 5 bin yıl önce uyguladıkları cezada asılı kalırlar kasaplardaki çengele asılı ''et'' misali.

Arkadaşımız 100. rakamının başka anlama gelebileceğini de söylemiş. Demek ki bir ilerleyiş, bir tecdid, bir arayış yolunda. Niye ''takdir'' etmiyorsunuz.

Ben de başka bir hususa değineyim. ''Celde vurun'' deyim olarak neden ''ciltleyin, cilt içine alın, üzerini örtmeyin. en ince teferruatına kadar inceleyin" mânâsını vermesin?''. ''İfk'' olayını anlatan ayetlere bakın; ne ve nasıl anlatılıyor? Osmanlı'da kadıların ''zina olayını nasıl çözdüklerini, teferruatını biliyor musunuz? Zina'nın zina olabilmesi için hangi şartların oluşmasını şart koşmuşlar bilmiyor musunuz? Öğrenin.

Şura'nın, katılımcı demokrasinin ne olduğunu da bilmediğiniz yazılarınızdan anlaşılıyor. Siz 'cami'yi, 'cemaiyyunu' da bilmiyorsunuz galiba. Belki faydası olur düzgün ve teferruatlı bir Bakara 256 ve Bakara 104. mealini bulun ve okuyun. Yahut Bu konularda çekişeceğinize Sayın Hasan Akçay'ı okuyup onunla beraber Sayın hiiic'i de takip edin. Laik bu insanlar, demokrat ve cumhuriyetçi. ''Vatandaşlık'' ne anlama geliyor, biliyorlar; yazılarından tanıyorum.
Laik, demokratik görüşlü, Atatürk ilkelerine bağlı insanlara saldırmayı bırakıp, insanlara üstunlük sağlama hezeyanı ile ezmeyi, alçaltmayı, gözden düşürmeyi amaçlamış uslubunuzu da düzeltin.

Yaparsanız, o zaman geçin saf'a da ''namazı dosdoğru'' kılalım.

Aksi halde ''senin dinin sana, benim dinim bana''

Saygılarımla.
Galip Yetkin.

Konu galipyetkin tarafından (8. April 2016 Saat 08:54 AM ) değiştirilmiştir.
galipyetkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks

Etiketler
ama, bağdaşmaz, demokrasi, islam, islamla, iyi, kurandan, olmazsa, rejimdir, sadece


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Hanifler - Kuran odaklı gerçek din islam