![]() |
|
![]() |
#1 |
Uzman Üye
Tesekkür: 0
163 Mesajina 231 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Merhaba.
Evimden uzaktayim; internete su anda bir kafeden giriyorum. Iletimde ayet numaralarinin bulunmayisi o yüden. Lütfen hos görünüz. Devleti kim yönetsin? Allah "Bir kral yönetsin!" mi der, din adamlari mi, halk mi? Konumuz bu. Eger Allah devleti bir kralin yönetmesini isteseydi kralligi överdi. Firavun'u övüyor mu? Yetmedi. Saba melikesinin agzindan krallari yerden yere vuruyor: Krallar girdikleri ülkenin altini üstüne getirirler ve sayilan halkini sayilmaz ederler. Allah eger devleti din adamlarinin yönetmesini isteseydi sahip cikardi onlara ve onay verirdi. Asla sahip cikmiyor: Ruhbanligi Biz yazmadik onlarin üzerine; Allah'in hosnutlugu bahanesiyle kendileri buldular ama onun gereklerini de yerine getirmediler. Yetmedi. Din adamlarinin Allah'in yoluna engel olduklarini, Allah'in dinine ihanet ettiklerini acikliyor: Hahamlarin ve rahiplerin cogu haksizca halkin malini yerler ve Allah'in yolunu kapatirlar. Peki, Allah halki halkin yönetmesini istiyor mu? Kesinlikle evet. Bunu dile getiren bir sürü ayet var. Onlari insallah dikkatinize sunacagim. Simdilik ricam, suna dikkat etmeniz: Kavram olarak hakimiyet baskadir yönetim baska. Hakimiyet yetkidir. Allah onu krallara da verir halka da. Ve krali da halki da sorumlu tutar. Kavramlari harmanlayip "Hüküm Allah'in'dir; onun icin demokrasiyi Allah onaylamaz..." demek tipik kafa karisikligidir. ve demokrasiyi buyuran Allah'la inatlasmaktir. Sevgi ile, Hasan Akcay |
![]() |
![]() |
Hasan Akçay Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | hiiic (27. August 2012) |
![]() |
#2 | |
Uzman Üye
Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17 ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
Demokrasinin islamla uyuşmadığını söyleyen ben, ülkeyi; kral, padişah, imparator, başka dinlerdeki gibi din adamı (hoş islamda herkes din adamı olmak zorundadır o da başka) yönetmelidir demiyorumki? Konunun açılışından bu yanada yazdıklarımı incelerseniz; Burada kavram karmaşası yaşayanların sizler olduğunu görürsünüz. İslamda, yönetimi halk belirler. Ancak, halkın seçtiği yöneticiler, islamdan bağımsız yasalar yapamazlar, onların çıkardıkları kanun, yönetmelik, tebliğ, sirküler vb. mutlaka kurana uygun olmak zorundadır. Bu kadar kolay anlaşılır bir durumu daha fazla karmaşıklığa, tanımlarla boğmaya gerek yoktur. Demokrasi; en ideal tanımıyla; halkın çoğunluğunun görüşünün (çoğunluğun görüşünün yanlış doğru olduğuyla ilgilenmeden) temsil edilmesi demek olmakla birlikte çoğu yerde bunu dahi beceremez. Çıkılsın topluma; en basitinden zinanın suç sayılıp sayılmaması ile ilgili bir referandum yapılsın, türban konusunda referandum yapılsın. Sonuçları tahmin edebilirsiniz değilmi? Ben yine de belirteyim; 1- Zina suç kabul edilmelidir, 2- Türban serbest bırakılmalı, türbanlı engellenmemlidir, şeklinde sonuçlar çıkacaktır. Peki; Demokratik ülkemizdeki demokratik durum bunu temsil ediyormu?, hayır! 1- Zina serbesttir, suç değildir. 2- Türban yasaktır, kamusal alanlarda başın açılması zorunludur! ve bu demokrasi size göre islama uygundur öylemi? İyi ama, bu demokrasi, daha demokrasiye bile uygun değildirki! O halde demokrasi, zaten bütün insanları kucaklayabilecek bir sistem olamamaktadır. Sadece, islamın emirlerini dikkate alan bir sistem bütün insanları her yönüyle kucaklayabilir, o da insan icadı sistem olamaz... Kısaca, gördüğünüz gibi demokrasi ve onun tanımı üzerinde hile yapmaya, ona haksızlık yapmaya çalışan biri yok. Ama, onun islama tabi olmadıkça, islamla bağdaşmadığı gerçeğini ispatlamaya çalışan biri var. Lütfen, bu küçük ayrıntıyı dikkate alarak görüşlerinizi değerlendirin... saygılarımla... aorskaya |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiketler |
ama, bağdaşmaz, demokrasi, islam, islamla, iyi, kurandan, olmazsa, rejimdir, sadece |
|
|