hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > GELENEK DİNİ > Hurafeler

Seçenekler Stil
Alt 7. September 2012, 06:53 PM   #11
khaos
Uzman Üye

khaos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 229
167 Mesajina 302 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 24
khaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud ofkhaos has much to be proud of
Smile

Alıntı:
nacikocak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşım peygamberler senden on kat fazla ibadet yapıyor zoruna gitmiyorda sana haram kılınan 2-3 şey onlara helal kılınıncamı zoruna gidiyor yoksa allah haşa hata yapıpta sana helal kılması gerekenlerimi elçisine helal kıldı bu yüzdenmi zoruna gidiyor

veya sen aciz bir insan olarak sevdiklerine ayrıcalıklı davranma hakkına sahipsinde herşeyin tek sahibi yüce allah böyle bir hakka sahip değil öylemi

sen allah'ı kendinlemi kıyaslıyosun yoksa allah'ın bir emir verirken sanamı sormasını bekliyorsun

gerçekten bu düşüncelerin seni büyük bir azaba götürür allah yücedir ne dilerse ona ol der oda olur ve kimse buna engel olamaz ve karışamaz böyle sadece dilinle eleştirebilirsin ama o gün o dilini yakacaklarını unutma yada tövbe et allah bağışlayıcıdır
Hep aynı laflar...yüzyıllardır İslamın sokulduğu kalıp bu.Papağan gibi tekrarlayın durun.
Anlattığım şeyi lütfen bir daha okuyun.çok dar kapsamda düşünüyorsunuz.sizin yaptığınız yaratıcıyı kalıba sokmak.
Rabbimize sevgili,arkadaş,yoldaş atamak sizce onun azametine saygısızlık etmek olmaz mı?
Ben ne diyorum kutsal olan yalnızca Allah tır.El kuddüs o dur.Vahid o dur.
Bu düşüncelerim mi beni azaba götürecek?
Ben yaratıcıyı sizin gibi insanlaştırmadığım için mi azaba gideceğim?
Allah ı düşünürken onun gücüne kudretine saygıyla karışık duyduğum hayranlık mı beni azaba götürecek?
Onu kalbimin en derininde bile korkudan çok sevgiyle içselleştirdiğim için mi beni azaba götürecek?

Ben aciz bir insan olarak sevdiklerime ayrıcalıklı davranırım.Ama herşeyin yaratıcısı olan yüce Allah kendisine inanmayana bile adaletli davranır.Herkese hakkını verir.Hangi kulunu ne kadar sevdiğinide yalnızca o bilir.

Önce Allah ı tanıyın gerçekten içselleştirin.İster korkun ister sevin ama önce tanıyın.Milyarlarca yıldızı ,galaksiyi,elementleri,canlıları ve daha bilmediğimiz tanımlayamadığımız nice şeyleri yaratan rabbimizi insanlaştırmayın.
Miralay (8. September 2012)

Bookmarks

Etiketler
allah, biliyor, çok, rivayetçiler