hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Allah'a İman > Allahın diğer isim ve Sıfatları

Seçenekler Stil
Alt 5. November 2012, 10:59 PM   #11
aorskaya
Uzman Üye

Tesekkür: 110
268 Mesajina 414 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 17
aorskaya will become famous soon enoughaorskaya will become famous soon enough

Alıntı:
hiiic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

her lafa verecek cevabımız var lakin,
önce lafa bakarım laf mı diye, sonra adama bakarım adam mı diye..

artık sana cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Aramızda seviye farkı var, sen kendi ifadelerine göre, kendini Çok akıllı, çok yetenekli görüyorsun. Ben ise kendimi aciz görüyorum. Aramızdaki bu seviye farkı iletişim kurmamıza engel olacağı için...

sana selam olsun kargacık...
İşte, islami konuların paylaşıldığı bir forumda, üstelik kendine hanif müslüman diyen bir kardeşimiz olan "hiiic" insanları getirdiğin noktayı görebildinmi?

Yazarların, yazdıklarına bakıp sadece yazılarındaki yanlışları gösterip, doğrularını yazman gerekirken, sen bunu terk edip hem kişilere isimlerini bile doğru yazma nezaketini gösteremediğin, hem de kullandığı isimler üzerinden bile bir yerlere varmaya çalıştığın için bu durumlar oluştu.

Sen, eğer gerçekten, yukarıda alıntıladığın gibi sözlere bakarak yazılar yazabilseydin, bunlar olmayacaktı. Ancak, sen fikirlere değil yazarlara yazılar yazdın.

Defalarca şkaz edilmene rağmen, bunda da hiç hız kesmeyince, bir kardeşimizin sabrını da taşırdın.

Ben, bu noktaya gelinmesinde seni kusurlu görüyorum.

Ancak, senin münafıklıkla nitelenmen konusunda ise "raven" kardeşimi hatalı buluyorum.

Bana göre sen gerçektende kuranda herkesin anlayacağı basitlikteki kıssa ve hükümleri, güya aklınca çok basit yada imkansız bulman sonucu olduğu gibi kabul edemeyip, "doğaüstü olaylar ve yaratıklar olamaz, bunlar mecaz anlatımlar olmalıdır" diyerek, bazıları gibi gerçek anlamları yerine olmadık mecazlar çıkardın.

Hatta, kuranda var olan namaz için bile putperest ibadeti olduğunu söyleyebildin, bunun kuranda olmadığı halde bizlerin kuranda olduğunu iddia ettin.

Melek, iblis gibi varlıkların ayrı yaratıklar olduğu konusunda, bütün anlatılanlara, delillendirmelere, sorular ve cevaplarla gösterilmesine rağmen, kendin kurandan bilmediğin halde, başkalarının anlatımlarına dayanarak ve güvenerek açıklamaya çalıştın.

Bütün bunları yaparken, bana göre "raven" kardeşimizin nitelediği gibi münafıklıktan değil, kurana tam nüfuz edemediğinden, onun önemimini tam kavrayamadığından, onu ciddi olarak "kovulmuş şeytandan bana sığınarak okuyun" diyen rabbimizin bu sözünü bile dinlemediğin için yaptın, yapabildin...

Eee, iblisi daha baştan başkaları yüzünden terkedince, kendin kuranda iblisle ilgili anlatımları veiblisin itiraflarını dikkate almayınca, "ondan sığınmak" da gereksiz oldu değilmi?

Ama, "rabimiz kuran okumadan önce şeytanın şerrinden bana sığının" diye boşuna demiş olurmuydu hiiic? Rabbimiz boş kelam edermiydi? Aklına güvenen kardeşim, bunları neden akıl etmedin hiç bir zaman? Neden bu konudaki kardeşçe önerileri reddettin?

Ben şahsen, her sataşmana rağmen, senin durumunu böyle analiz ettiğimden, hatalarının gösterilmesi gereken bir kardeş kabul ettim ve hep kardeşim diye de seslendim.

Ama, sen hala kalkmışsın, sanki düşmanınmışız gibi saldırgan davranabiliyorsun... Konuları "hiç" ettin sevgili kardeşim hiiic...

Şimdi hiç değilse bu aşamadan sonra, bir şeylerin farkına varalım ve müslüman kardeşler olduğumuzu, burada din paylaştığımızı, buna rağmen hepimizin hataları olacağını kabul ederek, burada hatalarımızın gösterilmesinden faydalanıp, daha doğru, daha gerçekçi şekilde dini yaşamaya ve bunda katkısı olacak kardeşlerimize teşekkür etmeye çalışalım...

selamlarımla...
aorskaya
aorskaya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
aorskaya Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler:
raven (5. November 2012)

Bookmarks

Etiketler
allahin, esmâi, hüsnâ, kuranda, İsimleri, yüce