hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 30. November 2012, 09:05 PM   #11
mustafabey
Uzman Üye

Tesekkür: 19
41 Mesajina 61 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
mustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud of

Selamlar
Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl! Hiç kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yol üzerindesin.43 / ZUHRÛF - 43

Gerçek şu: Bu Kur'an sana ve toplumuna elbetteki bir hatırlatıcı/bir düşündürücü/bir şeref/bir öğüttür. Bundan sorumlu tutulacaksınız.43 / ZUHRÛF - 44
Ben neden sorumluysam O'na sarilirim O'nunla amel ederim. Gerisi beni ilgilendirmez.
Lekum dînukum ve liye dîn(dîni).
Sayın Merdem; sahip olduğunuz bilgiye göre amel edebilirsiniz.
Yukarıda yazdığınız ayetin muhatabı resuldür, bizlere vahiy gelmiyor. Tüm resuller doğru yol üzerindedir.
Eğer kuranının tümünden sorumluyum diyorsanınız, yükünüz ağır, kuranı tam anlamıyla kavradığınızı düşünüyor musunuz?
Eğer tümünü kavramış olsaydınız;

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün Kuran-ı kerimden başka hiçbir kutsal kitabın ne aslı ne lafzı hiçbiri yoktur işte unutturulma budur.Allah (cc) Daha önce indirdiği kitapları kaldırmışve unutturmuş yerine Kuran-ı kerimi koymuştur.
HÜKMÜ KALDIRILAN TEVRATTIR- İNCİLDİR
Kur'an; öncekilerin yerine geçmek üzere indirilmiştir. Kur'an önceki kitapların tamamını nesh etmiştir.
Dememeniz gerekirdi. Kuranda yukarıda yazdıklarınıza kesin net bir delil yoktur, ben göremedim, varsa gösterin, bilgilenelim.

Sorumluluk alanınızın dışına çıkıyorsunuz, din size has sahipleneceğiniz bir şey değildir. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez, kaldıramayacağınız yüklerin altına girmeyin. Sorumlu olmadığınız tam bilmediğiniz konularda din hakkında kesin şudur demek, hükmetmek bize düşmez.

Dediğim gibi böyle bir şey kuranda yoktur, ama telkinlerle herkesin beynine işlenmiştir. Ezbere konuşmamak gerekir.

Kuranda böyle yazıyor, bende buna göre şöyle düşünüyorum diye kişisel görüşünüzü açıklarsınız, tartışırız, bilmediğimiz konuları araştırarak bilgimizi artırırız. Sadece kurandan ayetleri yazarak bir sonuca ulaşamayız.
Maide 44 ü yazarak neyi anlatmaya çalışıyorsunuz?

Selamlar.
mustafabey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
kurandaki, ıncil