hanifler.com Kuran odaklı dindarlık  

Go Back   hanifler.com Kuran odaklı dindarlık > İMAN > Kur’an

Seçenekler Stil
Alt 3. December 2012, 11:53 AM   #14
mustafabey
Uzman Üye

Tesekkür: 19
41 Mesajina 61 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 23
mustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud ofmustafabey has much to be proud of

Selamlar,

Sayın Merdem yazdığınız son yazıda ilginç bir durum ortaya koydunuz; konuyu saptırmak, araya laf karıştırmak için mi yazdınız? Sayın Merdem ayetlere kim itiraz ediyor bir düşünün. Siz hala atalar telkininin öğretisinin sizdeki gücünü irdelemeden, araştırmadan savunuyorsunuz. Sizin fikirlerinize yön veren ne? Kuran mı? Yoksa Ataların veya başkalarının kelimeleri mi?
Madem kuran tek rehberiniz kurana danışın. Bu tartışmada sizin neye inanıp inanmadığınızı tartışmıyoruz. Ayrıca bana cevabi yazınızda son yazdıklarıma atıfta bulunmamışsınız. Taşınıyormuşsunuz Allah kolaylık versin, yazı yazmada acele etmeyin, önce araştırın nasıl olsa yazılar sitede duruyor. Savunduğunuz iddialara kurandan bir kanıt bulursanız, yazın bilgilenelim. Amacımız bilgimizi artırmak, düşünmek, doğrulara ulaşmak olsun.

Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cok haklisiniz, yüce Rabbimiz bosuna akildan bahsetmiyor ve en önemlisi Kur'anda hic bir sey eksik birakilmadi diyor ve Kur'andan ögüt almamiz gerektigini bildiriyor.

Allah'in sözlerine mi inanayim yoksa bir "kiyamet" in ve "mustafabey" in sözlerine mi inanayim??? Hahamlardan papazlardan ders almak isteseydim yollarina kendim düserdim, sizlerin araci olmasina lüzum olmadan.

Isra Suresine bir itiraziniz mi var?????????
NOT: Tasınmakla mesgul oldugumdan dolayi sizlerle fazla uğrasacak vaktim yok
Ayrıca hristiyanlar arasında,” iddianıza göre bozulmuş bir kitapla hükmedenler arasında” yaşamanın size nasıl zulum geldiğini, insanlıktan nasıl uzak olduklarını anlatmadınız! Yalancılar, ikiyüzlüler mi? Nedir anlatın, bilelim bizde, onların arasında nasıl zulme maruz kaldığınızı anlayalım, acele etmeyin düşünün.
İddialarınızı hatırlatayım;
Alıntı:
merdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün Kuran-ı kerimden başka hiçbir kutsal kitabın ne aslı ne lafzı hiçbiri yoktur işte unutturulma budur.Allah (cc) Daha önce indirdiği kitapları kaldırmış ve unutturmuş yerine Kuran-ı kerimi koymuştur.

HÜKMÜ KALDIRILAN TEVRATTIR- İNCİLDİR

Kur'an; öncekilerin yerine geçmek üzere indirilmiştir. Kur'an önceki kitapların tamamını nesh etmiştir.
Ben neden sorumluysam O'na sarilirim O'nunla amel ederim. Gerisi beni ilgilendirmez.

Ehl-i Kitap bu gün anlamis durumdadir, uyanik alimlerimiz Hadislerin sacmaligindan rahatlikla bahsedebiliyorlar. Bizleri Hadislerle uyutamayacaklarindan dolayi bir yeni moda olarak Incilin ve Tevratin öneminden bahsetmek de daha da sacma.
Müslümanlar Kur'an'dan önce indirilen Kitab'lara inanirlar, ama onlarla iman etmezler. Müslümanlar Kur'an'dan sorguya cekileceklerdir, Tevrat ve Incil'den degil.
Bu ayetlerden -zımnen- Tevrat ve İncil'in bozulmuş ve geçersiz olduğu anlaşılmaktadır.

Şayet Hıristiyan ve Yahudilerin ellerindeki kitaplar bozulmamış ve halen geçerli olsaydı ve bu kitaplara bağlı kalanlar iman ehli sayılsaydı, Allah(c.c.) şöyle buyurur muydu?:
Bunlara ilaveten Süleyman Ateşin bir yazısını ekliyorum, bizden daha çok Kuranla meşgul olduğu kesin, meallerini okuyoruz, prof yani ilim adamı kabul ederseniz, birde onun konuya bakış açısını görelim, sizin iddialarınızı destekliyor mu?
mustafabey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
kurandaki, ıncil