![]() |
|
|
#17 | |||
|
Yeni Üye
Tesekkür: 1
7 Mesajina 11 Tesekkür Aldi
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Ahkaf Suresi Ayet 9 ; Ben İlk Gönderilern Peygamber değilim. Müslümanların Peygamberi, Hz. Muhammed bütün peygamberlerden üstün olduğuna, pegamberimizin yardımcısında tüm vasilerden üstün olduğuna inanıyorum.. ''En son'' , en mükemmel'', ''en üstün'' sözcükleri makamları göstermektedir.. -- Her peygamberin kendine has üstünlükleri vardır.Nuh Peygamber uzun ömrü ile, Musa Peygamber, konuşması, asa'sı ve elinin beyaz olması ile, Süleyman Peygamber saltanatı ile, İsa Peygamber liderliği , büyüklükleri ile beraber iradet başlarını Hz. Muhammed'in kapısına izzet kapısına koyup, ''Ya Rabbim Beni Muhammed Ümmetinden Kıl'' buyurmuşlardır. Nitekim Kuran-ı Azimüşan da yine Ahzap Suresi Ayet 33'te ehlibeyt'in tertemiz ve masum olduğuna işaret etmiş yine Nisa Suresi Ayet 59 da ; Ey İnananlar; Tanrıya, ''Peygamber'e'' itaat edin. Ve size emir verenlere de... -- Sizin verdiğiniz ayetler; Münafık, müşriklere, inancını tam olarak yerleştirmeyenlere söylenmiş ayetlerdir. İyi bilinmelidir ki ''alçakgönüllü, hoşgörülü ve asla büyüklük taslamadan ancak yüceliği ispat edebilirsiniz.. -- Hz. Muhammed Tanrı'dan büyük değildir..Yine sizin verdiğiniz ayetlerde ancak bir ilahi gücün yansıması ile kudret bulunulacağından bahsediliyor.. |
|||
|
|
|
| Bookmarks |
| Etiketler |
| okur, rasülüllah`ın, yazarlığı |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|